Jesenske bebe 2019. :)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    06. Travanj 2019. 11:01

Julie

Manich budi sretna da uopće možeš imati dijete, nemoj stalno nalaziti nešto negativno tipa čitam od tebe joj ne bi bas dečkića, pa nemam za doktora pa svi su mi okrenuli leđa pa ne bi pila tablete jer se napuhavam pa svašta nešto. Vjeruj mi moja prijateljica bi pristala na sve tvoje okolnosti s obzirom da 10 godina nije uspjela ostvariti trudnoću, prošla karcinom i 5 umjetnih oplodnji i nema dijete. Ima ih još more takvih. Imaš potporu socijale, sustava, danas su majke zaštićenije vise nego ikad. Sve će biti uredu samo ti moraš biti ta koja će to željeti, u suprotnom sve pada u vodu. Nije tvoj dečko odjednom los, to se vidi puno prije samo si mi neke stvari ne možemo priznati ili prihvatiti. Šta je tu je. Stisni zube i pobrini se za to djetešce koje nije ništa krivo.

Totalno se slazem,evo odi samo na temu potpomognuta oplodnja i shvatit ces koji blagoslov imas u sebi i nista ti nece bit tesko,Manich nemoj krivo shvatit,vjerujem da ti nije lako al eto da pogledas malo iz druge perspektive

• Breskvica
    06. Travanj 2019. 11:06

marta07

Cure ja vas ponekad čitam 😍Manichglavu gore,budi sretna 👶.Sad ću ti ja ukratko ispričat moju priču
    Imala sam dečka 7 godina drzao me je kao kap vode na dlanu, ja sam ostala trudna s 18 godina,znači išla sam 4 srednje.Moji roditelji nisu ga voljeli,ali su ga morali prihvatiti zbog mene. Kako sam ostala trudna u 2mj dogovorili smo svatove za 7mj 2004god. Ja sam izgubila bebu u 12tj.t volio me je bilo kako bilo,svatovi nismo htjeli odgajati, voljeli smo se ipak 7 godina nije malo.
    Ja sam preskočila tad maturu 1 rok zbog bolnice, išla sam na drugi, naravno pala sam tek na trećem roku u9 mj sam polozila. Nisam radila nisam imala ni kune u svom novčaniku, koliko me je mama i tata mogli financirati, imala sam za higijenu samo. Onda znaš da mi nije bilo lako. On je bio tatin sin i lijenčina ziva. Nije htio raditi.
    Kada sam se vjenčala kao da je vrag ušao u mog muza totalno se promjenio. Počeo piti, izlaziti ,pušiti travu,sam naravno bez mene, ja sam bila kod kuće domaćica i čistačica, udebljala se 20kg nije htio nimud ić samnom očito ga bilo stid.
    Dok se nakon 2 godine nisam zaposlila ja u jednom dućanu,
    Naravno muz je bio ljubomoran i počeo me tući i maltretirat roku 2 mj omršavila sam 30kg nosila sam 36veličinu onda,
    Bilo je ljeto a ja moram nositi dugačko da se ne vide modrice po nogama i rukama.
    Dok jedan dan nisam pukla i nazvala svoje roditelje i rekla im da ih molim da dodju po mene,mislim da je došao tata u roku 10minuta i nikad više nisam se vratila tamo.
    Ja znam kako i šta mi je bilo i šta sam prozivila u zivotu i neznam dal' je dragi Bog tako htio da mi se to desi zbog toga ili šta.
    I evo me danas imam drugog muza 7 godina smo skupa već i isto sam prošla od ivf,spontanog drugog, ali ja se nedam i neću odustati od djeteta ipak to mi je razlog za zivot. Zato glavu gore nisi sama, mi smo tu za tebe 😍

Jako tužna životna priča 😞 ali ipak sa sretnim krajem jer si uspijela da se oslobodiš od svega toga i da kreneš dalje i ponovo pronađeš ljubav svog života. I ne treba da odustaneš, samo pozitivno i biće beba kad najmanje budeš očekivala. I ne zaboravi, uvijek pozitivne misli ! 
    Tako isto Manich treba, samo pozitivno i lagano sve dođe na svoje kad-tad. ☺

• Breskvica
    06. Travanj 2019. 11:09

samy_lo

Breskvica

samy_lo

Breskvica

Evo da se i ja javim :) Jučer sam bila na pregledu i sve je uredu, hvala Bogu, doktor nam je rekao da je curica, a ja imam osjećaj kao da sam tek saznala da sam trudna 😂😂 Moj termin je 14.09. i imam 25 godina… Izgleda da smo Samy i ja iste 🤗
    ayla - 22.8.
    Mkt39 - 27.8.
    PetiteFille- 31.8.
    Angelina - 9.9.
    samy_lo - 14.9.
    Breskvica - 14.9.
    Julie - 16.9.
    jana35 - 17.9.
    Aurora87 - 18.9.
    DijMar - 24.9.
    felicita28 - 28.9.
    Deja1988 - 12.10.
    sreca - 16.10.
    mc_zbg - 15.10.
    Mamika99 - 21.10.
    fritula - 24.10.
    Manich - 26.10.
    Luce35- 01.11
    Pikulica19 - 11.11.
    lala3 - 17.11.
    Frajla - 20.11.
    renata.koscec - 28.11.
    Katja32- 28.11

I nama je rekao da je curica,ali eto da ne bude 100% budemo potvrdili na sljedecoj kontroli,s tim da je moja trudnoca manja za sedmicu

Meni je prva trudnoća, ti si već iskusna mama 😊 ma samo neka su bebice žive i zdrave, pa šta god da bude. A sjetih se da si rekla da ćeš se poroditi u Sarajevu, i ja sam iz Sa, još jedna sličnost. ☺

Breskvice gdje vodis trudnocu? Ko zna mozda se sretnemo aBd na Jezeru,ako ces gore?

Vodim trudnoću do sada privatno, pa vidjet ću još da li ću nastaviti ili ne, jer bila sam u Domu zdravlja Otoka i potrefio me neki nesposobni doktor i zato sam odustala. A planiram na Jezero, ako izdržimo do istog termina, možda se vidimo, ko zna ☺
    Gdje ti vodiš? 

• marta07
    06. Travanj 2019. 11:13

Breskvice tako je, glavu gore i samo naprijed. 
    I moj bivši muz prije 2godine ma nazvao u 2 ujutro i plakao mi na telefon i rekao me da me nikad neće zaboraviti da me još uvijek voli ,a kod kuće ima 2djece i zenu. 
    Nikad više mu se ja nisam javila niti ću mu se javiti. Jednostavno ga ignoriraš a to ga najviše boli. 
    Manich imaš svoje blago u sebi čuvaj ga i nedaj se 😍mi smo tu uvijek ako ti mozemo kako pomoći 😘 barem s moje strane a mislim i od drugih cura😄
    Mislim da je ovo mi najbolja grupa u kojoj sam bila😍

Frajla
    06. Travanj 2019. 12:16

Angelina

Manich, svi smo uz tebe. Drzi se i probaj misliti pozitivno. Kao sto je netko vec rekao, kada dodes u takvu stresnu situaciju slobodno mozes popiti mali normabel, to ni tebi ni bebi nece naskoditi, a moze ti itekako olaksati.
    Ja imam pitanje za vas trudnice u vezi onog sajma beba, djece i trudnica. Recite jel se isplati ici na to? Trenutno gledam po internetu ove vece stvari (kolica, krevetici i sl.) i zapravo su stalno negdje neki cak i dosta dobri popusti da ispada da ih se vec sad isplati uzeti. A i poznavajuci sebe, kad bih vidjela ogromnu guzvu tamo nema sanse da bih ista i krenula isprobati, tako da se lomim oko toga svega. Jel vi idete na sajam? Ili netko tko je bio prije, sto se isplati gledati najvise?

Nisam kupovala te velike stvari, pa nisam bas previse ni zagledala. Koliko sam kuzila ovo "normalno" tako i tako se da naci na akcijama, ali ove skuplje stvari tipa bugaboo, noona krevetic i sl rijetko bude inace na akciji, pa se za to vise isplati.
    Ja sam kupovala tetre (bijele i sarene), dekice, rucnike od ovih sto sivaju tipa mali anđeo, ethereal i slicno i to se isplati jer daju popust, vidiš uzivo (inace ide preko neta samo) i ne moras placati postarinu
    Tommee tippee je imao 40%na sve pa sam kod njih kupila izdajalicu, posude za mlijeko i sl
    Isto tako je super ako netko zeli nosiljku (klokanicu) jer su sve na jednom mjestu i moze se isprobati
    Moja preporuka je tko moze ici ujutro, mislim da je od 10

jana35
    06. Travanj 2019. 12:22

Marta, nemas pojma kolko je dobrote u tebi. Nakon takvog iskustava i zivitnih situacija ostala si ovdje s nama i svojim iskustvom tjesis druge. 
    Drago mi je sto si ostala ovdje, ja sam isto tesko dosla do ove trudnoće , imali smo jednu trudnoću koja nije dobro zavrsila u 8 tt. Nakon 8 godina pokusavanja, pred sam postupak ivf-a trudnoća nam se dogodila prirodno s uzasnim nalazima spermiograma i svi doktori su se čudili kako je to moguće. Moram reći da smo muz i ja bili na misi nakon Božića ,bila je sveta obitelj taj dan i cijelu misu sam molila da mi da snage da izdrzim sve punkcije ,transfere, hormone ... Plakala sam cijelu misu.
    Prije toga, bila  sam sretna svojim zivotom bez djeteta, s muzem koji je najbolji na svijetu, prestali smo očekivati, samo dijete nam je falilo sve drugo smo imali. Ljudi misle da zivot nije potpun ako nemas dijete. Oni koji imaju djecu a to su svi u našoj okolini stalno su nas ispitivali sto mi čekamo, roditelji su isto bili dosadni ,kao trebamo imati nasljednika itd itd... Naučila sam se nositi s tim i uzivati maksimalno s muzem,nisam htjela dozvoliti si depresije nakon neuspjeha jer imam puno ljubavi oko sebe, muza, roditelje, braću,nećake  koja su stalno u blizini... Pa kako bi ja nakon toliko ljubavi oko sebe mogla biti tuzna. Znala sam da će beba doći ,ako nikako drugačije posvojenjem.  Ipak smo se odlučili za ivf i htjeli probati. Eto, bili naruceni 23.1. na dogovor na svetom duhu a ja sam 7.1. saznala da sam trudna. 
    Dragi Bog nam je sad dao najveći mogući blagoslov i jos nisam svjesna da smo toliko blagoslovljeni. Bila sam u puno grupa o neplodnosti i tamo je toliko depresije, toliko proplakanih menga, toliko očaja i ja ,bez obzira sto sam bila 8 godina u istoj situaciji nisam mogla podnijeti tu bol i nisam ih razumijela.
    Drage cure, niste svjesne koliko ste blagoslovljene trudnoćama a Marta i sve one koje ste izgubile bebu ,tesko je ali s vremenom postane laksei. Posvetite se dragim ljudima i uzivajte u njihovoj ljubavi i vjerujte ,dragi Bog ima velike planove za sve samo ne znamo kad će nas iznenaditi. 

• marta07
    06. Travanj 2019. 12:38

jana35

Marta, nemas pojma kolko je dobrote u tebi. Nakon takvog iskustava i zivitnih situacija ostala si ovdje s nama i svojim iskustvom tjesis druge.
    Drago mi je sto si ostala ovdje, ja sam isto tesko dosla do ove trudnoće , imali smo jednu trudnoću koja nije dobro zavrsila u 8 tt. Nakon 8 godina pokusavanja, pred sam postupak ivf-a trudnoća nam se dogodila prirodno s uzasnim nalazima spermiograma i svi doktori su se čudili kako je to moguće. Moram reći da smo muz i ja bili na misi nakon Božića ,bila je sveta obitelj taj dan i cijelu misu sam molila da mi da snage da izdrzim sve punkcije ,transfere, hormone … Plakala sam cijelu misu.
    Prije toga, bila sam sretna svojim zivotom bez djeteta, s muzem koji je najbolji na svijetu, prestali smo očekivati, samo dijete nam je falilo sve drugo smo imali. Ljudi misle da zivot nije potpun ako nemas dijete. Oni koji imaju djecu a to su svi u našoj okolini stalno su nas ispitivali sto mi čekamo, roditelji su isto bili dosadni ,kao trebamo imati nasljednika itd itd… Naučila sam se nositi s tim i uzivati maksimalno s muzem,nisam htjela dozvoliti si depresije nakon neuspjeha jer imam puno ljubavi oko sebe, muza, roditelje, braću,nećake koja su stalno u blizini… Pa kako bi ja nakon toliko ljubavi oko sebe mogla biti tuzna. Znala sam da će beba doći ,ako nikako drugačije posvojenjem. Ipak smo se odlučili za ivf i htjeli probati. Eto, bili naruceni 23.1. na dogovor na svetom duhu a ja sam 7.1. saznala da sam trudna.
    Dragi Bog nam je sad dao najveći mogući blagoslov i jos nisam svjesna da smo toliko blagoslovljeni. Bila sam u puno grupa o neplodnosti i tamo je toliko depresije, toliko proplakanih menga, toliko očaja i ja ,bez obzira sto sam bila 8 godina u istoj situaciji nisam mogla podnijeti tu bol i nisam ih razumijela.
    Drage cure, niste svjesne koliko ste blagoslovljene trudnoćama a Marta i sve one koje ste izgubile bebu ,tesko je ali s vremenom postane laksei. Posvetite se dragim ljudima i uzivajte u njihovoj ljubavi i vjerujte ,dragi Bog ima velike planove za sve samo ne znamo kad će nas iznenaditi.

♥️

fritula
    06. Travanj 2019. 13:24

Super je koliko je aktivna grupa uvijek kad se spojim imam šta čitati.
    @Dejo samo ti zelim reci da mi je žao zbog toga što si prošla u ovom stanju. Život nam svašta servira, teba ostat jak.
    @Manich, ne možeš promijeniti svog partnera ali možeš svoje reakcije i postupke, okreni se sebi i bebi a njega zaboravi. Možda shvati s vremenom da ipak ima neku obavezu prema djetetu a uvijek možeš i tražiti alimentaciju nakon što se beba rodi.

fritula
    06. Travanj 2019. 13:33

I zaboravila sam napisati ja sam prijavila krivi datum termina, zapravo je dan ranije 23.10 i vidim da je sa zadnje liste nestala Teresita kojoj je termin 24.10.
    Netko je pitao za niski hemoglobin,  ja sam imala taj problem u prvoj trudnoći. Sad čekam nalaz u pon da provjerim kakvo je stanje sad. Moj savjet je da tražiš od doktora da ti prepiše sirup sa željezom, mislimmda je Legofer, jer su mi tablete jako teško padale na želudac.

Julie
    06. Travanj 2019. 13:45

Jana i Marta rasplakala sam se momentalno nakon svega sto sam pročitala. Neka vas Bog blagoslovi i podari vam najljepše od života, malene anđele. Nakon svega sto ste prošle zaista vam objema skidam kapu koliko pozitive u vama ima. Prave ste junakinje ovog foruma.  ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.