Julie čestitam ti na bebaču 😍😍🥰 brz oporavak vam zelim sad se samo mazite 💕😘😘
Venus i ja sam dobila neonato kolica i sve sam oprala u perilici osim jajeta ono se jedino nije dalo skinuti pa smo to oprali vani na dvorištu i prala sam na rucnom pranju ja mislim i da je temp 40 i 600 okretaja i nije se nigdje ostetilo al je lipo opralo 😁
Jesi zadovoljna kolicima? Mi smo uspjeli skinuti navlaku i sa jajeta i stavili u masinu na blagi program za vunu-rucno pranje, 30stup i bez centrifuge. A ostale sve navlake s kolica nosim na kemijsko ciscenje al neko kao ekolosko jer je ipak za bebu
Jesam, super su mi osim sto su ovo stariji model i kad ide po asfaltu ok al docim je sljunak to je drndanje al ga onda izbjegavam ioanko ce sad zima pa nece ici toliko van, ma ja stavim uvijek dekicu ili nesto unutra al nema potrebe cisto je
Julie cestitam na 👶, sve najljepse, eto poslije onakvog jucerasnjeg dana osvanuo ti je najljepsi dan u zivotu 😘
Julie i Lalolita čestitam od srca ❤️🥰
Venus mi smo uzeli Stokke steps bouncer i super nam je .Skup je bio 1300 kn ,ali nam je preporučila fizijatrica pa eto bez razmišljanja ga kupili .
Bebica baš voli biti u njemu ,patronažna nam rekla da ne bi smjela biti duže od 2 sata u njemu.Mi ju stavimo 2 puta po pola sata sad u početku .
Jel to onaj nizi oblik s metalnim postoljem ili ona na visokim drvenim nogicama jer sam vidila obe vrste, i znas li koliko dugo se moze koristiti, do koje dobi/kilaze?
Onaj s metalnim postoljem ide do 9kg
A nuna ide do 60 kg 😉
Btw. Za takve stvari se isplati cekati crni petak, obicno budu na akciji. Znam da su cure nunu uzimale negdje iz slovenije....
Venus mi smo uzeli Stokke steps bouncer i super nam je .Skup je bio 1300 kn ,ali nam je preporučila fizijatrica pa eto bez razmišljanja ga kupili .
Bebica baš voli biti u njemu ,patronažna nam rekla da ne bi smjela biti duže od 2 sata u njemu.Mi ju stavimo 2 puta po pola sata sad u početku .
Jel to onaj nizi oblik s metalnim postoljem ili ona na visokim drvenim nogicama jer sam vidila obe vrste, i znas li koliko dugo se moze koristiti, do koje dobi/kilaze?
A nuna ide do 60 kg 😉
Btw. Za takve stvari se isplati cekati crni petak, obicno budu na akciji. Znam da su cure nunu uzimale negdje iz slovenije….
60? 😂😅😵
Onda vrijedi svih 2000kn 😀 a kad je taj crni petak?
Dok maleni spava koristim da se javim jer mi mobitel hoće eksplodirati.
Evo mog iskustva i ne bojte se, zaista kad je izsao van ja sam samo plakala od sreće i bilo me briga za sve drugo na svijetu.
Dakle 16.9 u 2 ujutro meme probude kontrakcije koje su išle na 10-15 min i nisu bile nikako jake dakle lagano ih prolaziš. Oko 7 ujutro krenu one na oko 7-10 min malo jače i ja naravno pojma nemam o ničemu i odem u bolnicu s dragim. Zaprime me i očitavaju trudove koji nisu pravilni ali me svejedno zadržavaju jer kako kažu sve se može pokrenuti kad god. Prolazi čitav dan a meni drugi put rađen ctg pokazuje čak i manje i zaista se i je sve smirilo. Osjećam to i tim vise sam bila jadna jer moram prenoćiti u bolnici (dobro da jesam). Večernji ctg pokazuje trudove jače ali nepravilne pa ne obaziru pažnju. ja govorim da me boli i da mislim da ctg ne očitava dobro i dobijem injekciju Spazmexa i apaurina da mogu zaspati. Naravno moje kontrakcije postajući sve jače i pravilnije a injekcija ne čini svoje. Pregledom ustanove da sam 4 cm i kažu to je početak niste za radaonu.
Ja odlazim u sobu i tu kreće priča. Kontrakcije počnu sve jače i jače, ja izlazim oko 1 ujutro na hodnik i molim nešto jače ali ne dobivam da se beba ne bi uspavala. Trpim kontrakcije koje su na oko 7 min do 4 ujutro i budim osoblje da mi naprave ctg. Nalaz ctg je trudovi pravilni na 100 i preko čak. To sam sve podnijela u tih 4 sata, odlazim na pregled i kažu mi otvorena 7 cm pa nema epiduralne jer sve lijepo ide. Ja prešutnim iako me trgaju trudovi misleći aj sat dva još moći ću jer ih fino prodisem. Odem na klizmu, naravno trud voli i uz pomoć sestre prodisem kako spada i obavim i to. Dragi već stiže u bolnicu ali ne puštaju ga u boks dok ja tamo ne legnem. Dakle to je već 26 budna i u trudovima sto slabim sto jačim. Kažem im da mi daju nešto za bolove da preletim među trudovima i ne dobijem ništa je provlače spazmex s tržišta posto dolazi nekaj novo, a oni potrošili svoju zalihu. U 6 ujutro legnem u box i dolazi dragi, doživjela ga bas i nisam premda je bio divan, smiren i nenametljiv. Ja već nemogu pridodavati trudove koji su na svakih 5 minuta i na 140 , dragi je gledao a ja mu samo kažem nemoj mi govoriti jer ću umrijet od bolova. Skuplja se jutarnja smjena i odlazi noćna, ja van sebe od bolova i preklinje svakog tko je prošao da me pregleda jer želi to završiti. Svi govore isto, čekamo da se spusti glavicom iako sam otvorena 10 cm. I tako do 9.15 molim opet da pogledaju jer nagon za tiskanjem je ogroman i naravno tisce
Iako oni govore nemoj nego diši a ctg pokazuje trud za trudom.
A nuna ide do 60 kg 😉
Btw. Za takve stvari se isplati cekati crni petak, obicno budu na akciji. Znam da su cure nunu uzimale negdje iz slovenije….
60? 😂😅😵
Onda vrijedi svih 2000kn 😀 a kad je taj crni petak?
Zadnji petak u 11 mjesecu
Trudovi naravno 120-140 pa idu na sveo dvije minute i traju preko pol minute pa ti diši. Dođe dr. Zmijanac i kaže ajme tiskat jer ctg divlja a ja van sebe
I kad je to krenulo u roku 6 truda sam uspjela roditi, imala podršku sviju valjda koji su se tamo našli. Rezana jesam ali imam samo dva Sava također da sam super.
Nas mišić je odlično i odmah smo odradili skin to skin. On počne nakon nekog vremena sisati rukicu i ja zovem da mi pokažu dojenje. Ženska stisne prodavaču i ide van kolostruma i prišteka ga. Tata je rezao pupčane vrpcu i bio svo vrijeme sa nama. Okupali ga kasnije i doveli mi ga. Ponovo dolazi druga žena i pokazuje dojenje i brigu oko pupka. I eto sad sam sretna i zadovoljna dok on guguce i spava. Zaboravila sam napisati da su mi dali dripa prvo 6 kapi a kasnije i do 20 da mogu tiskati za izgon i za opravdanje posteljice. Bilo je žestoko ali eto ja Zaljubljena na prvi pogled na sve odmahnula rukom jer vrijedilo je 😍 nas maleni mišić ima 3540 i 50 cm
Regina mi smo u sobi 7
Trudovi naravno 120-140 pa idu na sveo dvije minute i traju preko pol minute pa ti diši. Dođe dr. Zmijanac i kaže ajme tiskat jer ctg divlja a ja van sebe
I kad je to krenulo u roku 6 truda sam uspjela roditi, imala podršku sviju valjda koji su se tamo našli. Rezana jesam ali imam samo dva Sava također da sam super.
Nas mišić je odlično i odmah smo odradili skin to skin. On počne nakon nekog vremena sisati rukicu i ja zovem da mi pokažu dojenje. Ženska stisne prodavaču i ide van kolostruma i prišteka ga. Tata je rezao pupčane vrpcu i bio svo vrijeme sa nama. Okupali ga kasnije i doveli mi ga. Ponovo dolazi druga žena i pokazuje dojenje i brigu oko pupka. I eto sad sam sretna i zadovoljna dok on guguce i spava. Zaboravila sam napisati da su mi dali dripa prvo 6 kapi a kasnije i do 20 da mogu tiskati za izgon i za opravdanje posteljice. Bilo je žestoko ali eto ja Zaljubljena na prvi pogled na sve odmahnula rukom jer vrijedilo je 😍 nas maleni mišić ima 3540 i 50 cm
Regina mi smo u sobi 7
Ajme bas divno
Drago mi je da nisi istraumatizirana iako je duze trajalo.
Znam da je lakse reci nego uciniti, ali odmori danas koliko mozes jer su bebe obicno taj prvo dan dosta uspavanije nego kasnije
Julie junački si to podnjela svaka ti čast, bilo je žestoko koliki vidim ali i isplatilo se sad samo uzivajte saljemo vam punooo 😘😘😘😘💕
Sortiraj odgovore
Najstariji