I jos nesto sto se gostuju tice, ja sam se bez beda kupila u spavacu dojiti dijete. A kad je bio mali to bi potrajalo i po sat vremena.
Bila je i jedna biserka koja bi mi upadala u sobu, jer njenu malu zanima kak beba papa 😱, pa bi se drugi put i zakljucala ☝️
Kod nas je obicaj kad zena ide u bolnicu rodit doma ne krs i lom 😂 dok se ne rodi, i onda kad se rodi ..caste se susjedi i obitel i prijatelji
ja sam rekla kad izadjem iz bolnice ne zelim prva 3 dana nikog vidit ni svoje ni njegove .. nakon toga moze doc najuza obitelj a nakon mjesec dana prijatelji i daljnja rodbina .
dobit ce kekse/kolace ,sok/kavu/zesticu pa sto tko voli
Bas razmisljam….citajuci ove postove o babinjama kako bi bilo fora napravit onaj baby shower! samo to tako malo kod nas ima…. barem ovdje u slavoniji
sad svi kontamo sta nam treba… kupujemoo i onda za mjesec dana sto zvecki… dudica..dekica ,odijelaca koja su na knap ili sta ja znam… onako lijepo svako ti nesto uzme i samo se nadokupi ono sto zaista treba
Meni je to isto super i zao mi je da nije doslo kod nas u modu, a druge americke gluposti jesu 😏
I onda mi netko kad mali ima 2 mjeseca zapne da bas nesto zeli kupiti i sta trebam. 🤨 Pa ne trebam nista, sve sto sam trebala sam do tada vec kupila. Nisam nezahvalna ili nesto, ali bas su mi znali zivce popiti jer eto oni bi bas kupilo nesto sto mi treba
Hvala Frajla, jel to na isti djir ko Haakaa, proguglaj da vidis o cem je rijec na slikama… mislim onaj dio koji se namjesti na grudi jel savitljiv ili? Jer kod ove silikonske izdajalice se cijela bocica prvo skupi rucno, moze se i savit uzduz i onda se namjesti da prirodno uhvati vakum
Ne napravi se tako vakuum (ili ja nisam skuzila kak)
Onaj dio koji ide na grudi je silikonski, jako slicno onome sto ide na dojku kod klasicne rucne izdajalice. A one kupole preko su plastične
Ja i mm smo isto odlucili da 1mj nema nikoga. Dosta sam bliska sa sirom obitelji pa nisu bas najbolje prihvatili, a i 1 je beba sljedece generacije pa se svi vesele. Razumijem ja njih, al moraju i oni nas. Uopce neznam sta ocekivati kako ce izgledati taj prvi mjesec, kako cu se osjecati i snaci pa ne zelim jos i na goste misliti. Al kako to govorim od samog pocetka sad su vec prihvatili. Reko bolje da ja tako kazem, pa ako sve bude super i predomislim se nije problem, nego da tad moram objasnjavati pa da u tom emocinalnom stanju imam posla s nadurenim ljudima. Mi isto ne zivimo u gradu gdje i familija tako da mislim da i njima bolje, mislim stvarno glupo da toliko vozikaju da bi dosli na sat vremena. Nakon mjesec dana doci cemo mi kod svojih pa svi upoznati bebana tamo 😊
Aylakoliko kapi espumisana dajes? U svaku bocicu/prije svakog podoja ili rijeđe?
Dajem 3-5 puta dnevno kako kada napravim prvo 60ml da popije to s kapima i onda joj pravim jos bez kapi, da bi sve kapi popila i mogu reci da je sada dobro nakon kapi navecer prije spavanja dajem obavezno da mi nebi cijelu noc urlikala a ujutro katkad dadem jer nakon snena mi se neda al sam cula da netreba ni podrignuti da ce se zrak razraditi al mojoj treba da podrigne jer se izbljuva
I nama se bas bio svidio 4moms mamaroo (naravno mm voli sve sto se moze povezati s mobitelom 🙈) ali nas je cijena odbila. Onda kad smo shvatili da to koristi do max 6m smo skroz odustali. Sad mislimo kupiti neku ljuljacku od 0-6 koja je ipak jeftinija. Pahuljica gdje si upijela naci jeftinije mamaroo?
E da, sve smo manje vise istog stava sto se posjeta tice. Ja sam maloprije pricala sa svojima i jasno dala do znanja da ako se netko pojavi unutar mj dana otkak rodim, necu se suzdrzavati i reci da se ne osjecam dobro i otici u sobu. Za kad se oporavim i kad budu dolazili gosti, planiram malog drzat u kolijevci u dnevnom boravku, ali taj prvi mj dana bome ce bit u spavacoj u kreveticu i ja s njim. Pogotovo je decko lud na to i zeli da budemo sami te dane kad on dodje doma.
Sto se tice cascenja, tko se najavi pripremit cemo neke nareske, a tko bude padobranac kava, sok, keksi...jedino kad budu dosli sa deckove strane, oni ce trebat i prespavati pa ce bit malo vise brige oko njih, ali opet se nadam da ce bit razumni i ne se zadrzavati previse...najradije bih otisla spavati i probudila se kad sve to zavrsi 😓
Kao sto moj tata kaze, nisu svi razumni i ne razmlisljaju ko mi da se prije najave i ne budu bas dugo 😕
Uglavnom, JA cu biti mama, to je MOJE dijete i JA cu odluciti mogu li/zelim primati posjete! 😤
Sto se tice gnijezda, ne zelim to. Planiram ga drzati u dnevnom u kolijevci ko sto sam vec rekla i na podu na prostirci jer s poda ne moze pasti 😅 Uzet cu s vremenom, ako se netko ne ponudi, Baby gym, a ljuljacku ako bas bude trebala jer eto, mozda uspijemo bez nje 🤔
Mobile iznad krevetica cu tek kad napuni 3-4 mj, jer je malim bebama to previse, vrtenje i glazba i to sarenilo...pogotovo sarenilo koje ih zbunjuje i nema smisla. Uzela sam 2 slikovnice za bebe od 0-6 mj, koje sadrze jednostavne slike, na crnoj i bijeloj podlozi i isprintat cu jos crno-bijele slike te staviti na zid di cu ga presvlaciti...
Aylakoliko kapi espumisana dajes? U svaku bocicu/prije svakog podoja ili rijeđe?
Dajem 3-5 puta dnevno kako kada napravim prvo 60ml da popije to s kapima i onda joj pravim jos bez kapi, da bi sve kapi popila i mogu reci da je sada dobro nakon kapi navecer prije spavanja dajem obavezno da mi nebi cijelu noc urlikala a ujutro katkad dadem jer nakon snena mi se neda al sam cula da netreba ni podrignuti da ce se zrak razraditi al mojoj treba da podrigne jer se izbljuva
Hvala ti 😊 cinilo mi se puno prije svakog podoja davat toliko kapi. Onda cu probat tako ujutro, popodne, navecer pa cemo vidjet kako ce bit.
Sortiraj odgovore
Najstariji