Jutro! Kod nas je noc bila super! Bilo je zraka, ali mene zivcira sto nikako da se namjestim i da zaspem koliko god bila umorna 😕
Evo nisam se ni okrenula, a vec mi je opet puni tjedan😱 Zadnjih mj dana mi se toliko brzo vrti...uvijek gledam lente curama kaj su prije mene, ali bome i moja ih stize 😬 Jucer mi nadobudno teta kaze kako misli da cu ja ranije rodit. Decko isto misli da cu ranije. Samo ja sam uvjerena da cu kasnije 😅 Vidjet cemo sto ce sutra gin reci 🤔
Danas cu krenuti sa spremanjem robice jer sam cekala da sva bude oprana i opeglana i sad od uzbudjenja vise ne mogu spavati 😆🤗
Jutro
Ja sam sinoc dobro spavala, ostavili klimu na tajmer do ponoci i otvorena vrata jer je bas bilo nemoguce vruce. Samo sto smo morali prozore pozatvarati, pa ujutro nije bilo zraka, ali ne smijem se zaliti, do 6 je i vise nego dovoljno spavanja 😆
Bas to sto kaze dijmar, imam osjecaj da smo sve bile tu negdje, a sad najednom sve osim mene pred terminom 🤪
Btw. i meni je danas puni tjedan. A naravno da sam se jutros zaboravila slikati🤦🏼♀️
Jutro ☀️ ja se nocas junacki naspavala, ostavili smo prozore po citavom stanu otvorene pa fino ima zraka, da je ovako svaki dan bila bi milina. No dobro, ne moze sve.
Cestitam na okruglim tjednima, ne znam zasto ali tako mi je to cool kad su okrugli pa udes u iduci 🙈
Renata sretno s autom, jel to onaj od kolege ili neki drugi?
Mi jucer isli nadokupiti neke stvari za bebu i bolnicu da i to rjesim pa ostatak danas i danas idemo kupiti krevetic konacno.
Ugl sto predlazete za one d3 kapi i nesto za nosic od tih otopina/spricalica. To mi je jos ostalo. Jel su te kapi na recept ili kako?
na zadnjem pregledu sam bila 27+0 a sve mjere curke su preko 28, tezina preko kilu, tako da ili ce bit veca beba ili je stvarno taj termin raniji :-)
za porod sam nekako najnaklonjenija stolcicu…iz Osijeka sam..
Dobrodosla nam… Meni je termin 26.10 ali po prvom uzv mi stoji 30.10 pa eto blizu smo mozda zajedno tiskamo u kbc os ja sam iz belog 🤗😊
Hvala :-) obzirom da ja imam osjecaj da cu ranije od termina mozda se stvarno druzimo u bolnici :-)
Jel tebi isto prva trudnoca?
Jutro ☀️ ja se nocas junacki naspavala, ostavili smo prozore po citavom stanu otvorene pa fino ima zraka, da je ovako svaki dan bila bi milina. No dobro, ne moze sve.
Cestitam na okruglim tjednima, ne znam zasto ali tako mi je to cool kad su okrugli pa udes u iduci 🙈
Mi jucer isli nadokupiti neke stvari za bebu i bolnicu da i to rjesim pa ostatak danas i danas idemo kupiti krevetic konacno.
Ugl sto predlazete za one d3 kapi i nesto za nosic od tih otopina/spricalica. To mi je jos ostalo. Jel su te kapi na recept ili kako?
Za vlažiti nosić nešto izotonično u kapima (tipa aqua maris baby) ili ako nađeš praznu bočicu za kapi, pa staviš fiziološku.
Ja kad potrošim aqua maris otvorim bočicu i stavim fiziološku unutri , jer nisam našla nigdje za kupiti te male.
Za začepljen nosić bi trebalo nešto hipertonično (slanije), meni su dobri oni pod tlakom, što izgledaju kao deo, samo imamju gore nastavak za nos. Mislim da sam imam sterimar baby, ali ima od svih marki. To uvijek možeš otići kupiti ako ti zatreba, nije tak hitno da imaš doma odmah.
Eh sad, d3, ja ne bih kupovala.
Za dojenu djecu se po novom na početku daje babytol, zaboravih koliko dugo, mislim da je 6 tjedna, ugl oko 2 kutije sam potrošila. Kupuje se bez recepta.
Iza toga ide d3 na recept, s tim da skoro svi probiotici imaju i u verziji s d3 vitaminom (znam da waya i bio gaja sigurno imaju), pa možeš to davati umjesto ovih na recept ako budeš htjela.
Neki doktori/patronažne kažu da to ne treba davati dodatno djeci na AD, pa zato kažem bolje pričekati s kupovinom. Ja sam imala problema s dojenjem na početku, pa je patronažna rekla da pričekam i vidim kako će to ići, da ne kupujem bezveze, pa smo krenuli davati babytol tjedan dana kasnije.
Još dodatno je meni bilo super imati silikonsku žličicu (tj često piše s mekim vrhom), to su one što kao idu od 4 mjeseca, jer npr. espumisana se daje 15 kapi, neće beba mirno ležati otvorenih usta dok to sve nakapa, nego sam u žličicu. Naravno, može to biti i obična mala plastična, ali meni je eto ovo bilo baš zgodno
na zadnjem pregledu sam bila 27+0 a sve mjere curke su preko 28, tezina preko kilu, tako da ili ce bit veca beba ili je stvarno taj termin raniji :-)
za porod sam nekako najnaklonjenija stolcicu…iz Osijeka sam..
Dobrodosla nam… Meni je termin 26.10 ali po prvom uzv mi stoji 30.10 pa eto blizu smo mozda zajedno tiskamo u kbc os ja sam iz belog 🤗😊
Hvala :-) obzirom da ja imam osjecaj da cu ranije od termina mozda se stvarno druzimo u bolnici :-)
Jel tebi isto prva trudnoca?
Da da isto prva trudnoća sva sam sretna i uzbudjena i zabrinuta nekad.. Zaboravila pitat curu sa ljetnih koja je rodila u os dali je jos uvijek neko smjesno pravilo da ti onu spavacicu u kojoj rodis bace ili ti ju daju pa da si ju mozes oprati..
Ja cu sad ko Aurora: Mi kad smo bili na tecaju haha :D Patronazna je nesto prokomentirala kao da povezuju da djeca koja uzimaju babytol znaju imati grceve od toga. Nije rekla da ne uzimamo , ali kao da vidimo ako ce beba imat grceve.. Frajla, jesi ti imala takvih problema? Zivciraju me kad mi tako bace bubu u uho
Jutroooo zeneee, cestitam na bebču grupnom prvom♥️
Ja sam u svom mucnom osipiu😔
Al jucer s bila na pregledu, decko 1700 i dugihh nogaaa💪💓
Nek mi je on ok, mama ce izdrzati... Sumnjaju na pupp osip, dobila sam koriko kremu koju mazem tanko po najgorim djelovima, jer uz ovu vrucinu jos i osip, svrab spavanje je nemoguce..Danas dam vadila jos bilirubine cisto da iskljucimo kolestqzu, i ako to nije pk svim mogucim simp. Al eto, mjere opreza.
Sad se pokusati ne cesati, spremati lagano stvari, krenuti kupovati nesto. Haha, i ignorirati osip, koji ce nadam se masiti lice, da ne izgleda ko čuda i ne hodam u skafanderu na +40
😂😂
Tolko sam se falila ne trudnickim simop.dobih kedan kvalitetan za kraj.
url=https://lilypie.com]
Da, onaj od kolege. Kupio je i obrazac za prijenos pa kad odspava (iz nocne je), ide u kupovinu 😊
Ja cu sad ko Aurora: Mi kad smo bili na tecaju haha :D Patronazna je nesto prokomentirala kao da povezuju da djeca koja uzimaju babytol znaju imati grceve od toga. Nije rekla da ne uzimamo , ali kao da vidimo ako ce beba imat grceve.. Frajla, jesi ti imala takvih problema? Zivciraju me kad mi tako bace bubu u uho
Neki tvrde da im djeca imaju grčeve od D vitamina... Mi nismo imali tih problema, a i negdje sam čula da je taj Oleovit koji smo mi dobivali kao najbolje podnošljiv
Mislim da je jaaaako teško zaključiti od čega bebu boli stomačić.
Pogotovo jer ti to ne bude odmah, nego krene tamo nekada 4-6 tjedana. Onda razbijaš glavu što si sad promjenila
I zapravo sve ti njih boli, to je nažalost normalno. Znači ne budu oni tipični dojenački grčevi (koji se po definiciji događaju redovito u isto vrijeme i traju neznam koliko već), nego ih bole crijeva, vrište i onda kad se uspiju isprditi prođe. Grozno ih je slušati i gledati tako da se muče i onda obično pokušavaš sve živo što ti padne na pamet. Od davanje espumisana, promjene svoje prehrane/promjene ad, masaže, izbacivanje vitamina i sl.
Mene su poslije poroda isto jako crijeva bolila, znala sam imati grčeve, valjda kako se to sve namještalo... tako da razumijem kak je bebicama grozno to
Sortiraj odgovore
Najstariji