Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    treca_sreca
    06. Srpanj 2017. 18:30

Mamuka

Nama se upala pluca zalipila jos na prilagodbi. Misec dana antibiotika i temperature i nespavanja…. I na kraju bolnica na 2 dana. Doktor je procijenio da vracanje u jaslice znaci minimalno jos 1 upalu pluca u sezoni prevedeno ne moze nazad u vrtic ako ne zelit unistit pluca i imunitet. U toj situaciji ako nemas baba servis ili pare za tetu cuvalicu si nagrabusio.

Tocno....s bivseg foruma iz preth T imam primjer jedne mame koja je zbog identicne situacije prestala radit (razlika je ako radis za 7-8tis kn i placas cuvalicu 3, ili radis za minimalac pa ti se u datoj situaciji vise isplati - ostat kuci sama a ne placat drugu zenu da ti goji dijete za 0kn prihoda/razlike)
    Ne znam kad se poslije vratila radit, mala je sad vec velika, ali te godine nakon 2 uzredane upale pluca - sta ce zena.....
    Isto tako moja kolegica kojoj mali ima svako malo bronhitis i opstrukcije disnih kao od nashe kleaiva je prvo bio ba bakaservisu do 2ipol god pa kad je baka dobila slijedece unuce (bebu) na cuvanje, njega su stavili u vrtic...ali ne zadugo. Naravno svako malo je imao disne infekte (to je klasik u jaslicama, uz crijevne viruse, ali ovisi o djetetu koliko je jakog imuniteta hoce li se uspjesno ili manje uspjesno izborit i ojacat) i morala ga je ispisat, sad jadna baka cuva i bebicu i njega...a nije vise u snazi. Ali eto, sta da nema bake??

žena-majka-carica:)

Angel03
    06. Srpanj 2017. 18:55

Hej cure moje! Evo jos sam danas na putu na povratku iz Kine, trenutno u Zurichu, prespavam tu i vracam se u Zagreb. Cijeli put je bio genijalan, mislila sam da necu uspjeti izdrzati tempo koji smo imali ali izgurala sam. Sve u svemu, letovi od 12 sati nisu problem to mi je cak brzo proslo, nego je u Kini bilo stravicno vruce... temperatura oko 36 stupljeva, ali onaj feels like je oko 50. Uzasno je tesko hodati po vani, i po danu i po noci. Bili smo u Pekingu (popeli se na Kineski zid), u Xianu (vidjeli Terracota army, a grad me odusevio) i na kraju u Shangaiju (nije mi bas sjeo). Ako imate priliku i urednu trudnocu putujte! Ovo je svakako bio jedan od "mirnijih" nasih putovanja, tako da smo imali i dosta odmaranja i ljencarenja. A od ponedjeljka opet na posao.
    Treca sreca, ma tu i tamo me bas hormoni soraju, posebno sada kad smo muz i ja bili 2 tjedna sami.
    Daj mi molim te reci znas li imali li h&m i dalje popust ili je to bilo samo za zutu srijedu?

barbs
    06. Srpanj 2017. 18:57

Angel, neka si se ti lijepo provela!! 

Suncokretica
    06. Srpanj 2017. 19:51
    Evo korisnih savjeta. Dakle definitivno uzimam vreću za spavanje :D
    Evo korisnih savjeta. Dakle definitivno uzimam vreću za spavanje :D

barbs
    06. Srpanj 2017. 20:00

Mamite, sta kazete za tu vrecu??
    Moja frendica je bebaca pokrivala dekom... Za jednu sam sigurna da je jorganom a ostale jos nisam pitala

• sretna
    06. Srpanj 2017. 20:23

Ja vreci nisam koristila. Mozda svega 3-4 puta, meni je bilo nespretno, mali.je urlao u njoj tako da ju nismo koristili. Pokrivala sam ga dekicom i ili poplunom, naravno ovisi o godisnjem dobu 😄 i vec sa 3-4 tjedna je poceo spavati na trbuhu, glavu je bez problema odizao i sam je okretao. Do tada na boku, a.kasnije kad se poceo vrtit na sve moguce strane je spavao 😄

• sretna
    06. Srpanj 2017. 20:28

15.07. idemo mali i ja na more na minimalno mjesec dana, mozda i duze 😄 nakon toga jos 2-3 tj radim i od 08.09. mi se otvara porodiljni, ajme to ce proletit 😨

Suncokretica
    06. Srpanj 2017. 20:39

Mene uplašilo kad sam čula za onaj slučaj djeteta koje se ugušilo dekicom, na naslovnoj stranici je 
    A čitala sam još takvih slučajeva i baš upozoravaju roditelje da spriječe SIDS tim mjerama, dakle bez pokrivača i dekica, bez igračaka i jastuka i bez one ogradice oko krevetića, dijete u svom krevetiću, ne u krevetu roditelja. 
    Ima smisla, čovjek ne treba paničariti, ali trebalo bi paziti na neke stvari jer ne daj Bože da se dogode, nikad si ne bi oprostili. Žalosno kad pročitam takve članke
    Može i pokrivač ali dijete staviti dole niže da nogama ide prema kraju krevetić i paziti da se pokrivač čvrsto prikvači između krevetića i madraca...

treca_sreca
    06. Srpanj 2017. 20:41

Vrece za spavanje nama su svetinja.
    od prvog dana zivota smo ju koristili (zimske bebe, stan bez centralnog) zgodna stvar...ono npr s dekom se sav smotas kad ides dojit bebu pa ju okreces namjestas....zimi govorim. A u vreci sve pet. O nocnom otkrivanju da ne govorim. Tko bi se 15426 puta po joci budio samo za popravit im prekrivac? Moji se vrtoljaju u snu dosta i mogla bih cijelu noc samo ih pokrivat..
    Ja sam svojima kupovala dok god sam uspjevala nac velicinu, nazalost preko 140 nisam vise nasla a to su prerasli sa 6-7god jer su dugonje.
    Sad za bebu imam u pripremi 5-6 vreca, u svakoj velicini po dvije jer dok je jedna na pranju (kad zabljuckaju mliko npr ili propisaju) da imam rezervnu. To mi je must have...

treca_sreca
    06. Srpanj 2017. 20:43

Angel super da vam je bilo lijepo....i tebi svaka cast. Ja na tu temp ne bih iz hotela nogom krocila. Ovo u nas mi je vec pakao a nisu presle temp ni 30. Dok odem na pazar u spizu, ja sam mrtva...bas me iscrpi vrucina

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.