Ne pišem troškove niti ja... Neke stvari ćemo i dobiti, ali bolje da ne pišem!
Dzenny, ažurirala sam u wordu, ali me miris iz kuhinje privlači, pa idem vidjeti kad će ručak... ažuriram svakako kasnije
Pa vidim ja da ima neki problem 😂😂
A svakako.... Ili sam pospana ili čorava... Ponekad se desi 2u1 problem
Sanjchi, ažurirala sam
Ja imam robice za curu, al ima dosta toga univerzalno. Bas me zanima sta ce u petak ispast..hoce ostat il joj je naraslo nesto u meduvremenu. Dosta stvari kad pogledam ce nam bit univerzalno. Tako cu i posteljinu za krevetice birat, da nije bas zenskasto. A imena...e ima ih svakavih..hehehe...😍
Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta
Hvala Barbs 😘
A troskovi...ne pisem kad jos nismo krenuli kupovat. Sve cu racune na hrpu pa na kraju zbrojit. Necu racunavat u to vitaminr i ovo sto sam za sebe kupila, samo troskove za bebu, opremu i ostalo
Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta
Mi smo uzimali svu opremu univerzalnu jer računam da će nam biti i za drugo. Kinderbet i komoda su bijeli, kolica sivo- bijela. Madrac i posteljinu će moji uzeti i isto ćemo paziti da bude univerzalno. Dobit ćemo nešto robice za dečke od koje isto navodno ima univerzalnih boja...
Ja sam bila mlađa kćer i puno robe nosila od starijeg brata. Kad vidim te slike, uvijek pitam mamu zašto me nije oblačila kao curu. Jednostavno ne mogu curi stalno oblačiti univerzalnu robicu kad ima tako povoljne i lijepe za cure, patim zbog svog djetinjstva hahaha
Tako da ako je cura, ja znam da se neću moći kontrolirati da kupujem samo univerzalno. Ajde bodiće mogu neke bijele uzeti, ali robica za iza pola godine će biti za cure i gotovo!
Trebam savjet mama koje su već rodile: koliko je teško s malim djetetom ići kupovati robicu? Svi mi vele kupit ćeš kad se rodi, ali ja želim sama ići i birati. Za prvih pola godine imam, dakle trebat će mi za dalje. Sigurno ćemo nešto i dobiti, ali voljela bih sama si izabrati, samo što se bojim da ću se natrpati s robom, a možda ću kad rodim biti željna izaći nekud van hehe. Najradije bi sada kupila pa bila mirna, ali kao što rekoh, spol može varirati pa da ne pogriješim
Treca sreca robica je prekrasna, stvarno za curice ima divan izbor.
Sto se tice cuvanja djeteta, ja ne bih voljela da ni moji nit njegovi cuvaju, aj nekad ali svaki dan ne. Ako budem uspjela naci posao gdje mogu djete voditi u jaslice ici ce, a ako budem imala opet glupo radno vrijeme mislim da ce onda moja mama vecinom cuvati jer ne radi, a svekrva nek uleti nekad pomoci kad bude mogla jer ona radi. Svekar ide za god dvije u mirovini i izjavio je ako bude cura da ce on cuvati...a heloou a decka nece..to mi je odmah palo na pamet. Iako njemu ne dam da mi cuva djete..nije on za to po meni. Dao Bog da mogu djete u jaslice i da cu naci posao dobar. 😊😊
koliko je teško s malim djetetom ići kupovati robicu? Svi mi vele kupit ćeš kad se rodi, ali ja želim sama ići i birati. Za prvih pola godine imam, dakle trebat će mi za dalje.
samo jedna riječ....pakao
ako imaš nekog tko će ti na par sati čuvati dijete da ti medjuostalim ideš u shopping, super (blago takvima!)
okej dijete spava jedan dio dana ali te dragocjene trenutke imaš tonu posla po kući (i sebe oprat okupat) koje ne stigneš dok je beba budna
Malo tko dobije neku full mirnu bebu koja spava 15h dnevno (meni je prvorođenac npr vrištao 15h dnevno, spavao svega par sati, na rukama - nigdje drugo)
Općenito, nahodavanja s malom djecom (govorim o klincima do 3-4godine, ne samo do 1.godine) su samo - stres i kaos.
Pametnom dosta
Ja sam kupila dosta robice do 86 broja...ne znači da neću moć kad beba bude imala 6mj nadopunit tu garderobu 6-9 i 9-12mj ali svakako neću imati 10% komoditeta kakvog sad imam kad sama uđem u dućan i razgledavam, tako da glavninu sam si pripremila već sad a u hodu nadopunim što bude falilo ili bude prilika/povoljno..
žena-majka-carica:)
Pametno je to kupovanje unaprijed, ali meni toliko toga treba da prvo moram kupit ovu prvu robicu. I mi moramo dobit nesto robice ali jos nista nije stiglo pa racunam kad da nema. A i moram vidjeti u kojem ce stanju biti robica koju dobijemo...
Treca sreca bome je tebe prvi malisa istrenirao, svaka ti cast! I eto vidis, ti si primjer da se sve izdrzi i moze, cim ste isli i na trece dijete! 😊 Kazem to jer sam bas s muzem pricala hocemo li mi to moci. Vecina oko nas s bebama ostavlja dojam da zaista nije lako, a ja toliko jedva cekam da se rodi da mi se cini da cu sve moci i da mi nista nece biti problem. Al ponekad mi produ razne scene kroz glavu pa se uplasim da cu biti koma... ne znas dok ne probas. 😊
gle, ovisi od bebe do bebe...ne valja bit negativan odmah!
Ja sam imala takvu sreću eto, da me napatio za trojicu (al nek je svo zlo s tim! glavno da su zdravi)
Uvijek sam govorila, nije bitan broj djece (nekad je lakše s njih četvero nego imat takvu torturu kakvu sam ja imala s njim jednim)
A nakon par godina ti to sve izblijedi tj skupiš snage za dalje (nije baš da zaboraviš nećemo se lagat)
jer ako nekog voliš i želiš potomstvo s njim, spreman si i na koju godinu žrtve....a posli je sve lakše
žena-majka-carica:)
Šoping + djeca = kaos
Ne znam iz osobnog iskustva, ali imam frendice koje su mame, pa mi uvijek pričaju kakva je to avantura šopingirati s njima; pogotovo onima koji nemaju kome pustiti djecu...
Violeta, držim fige da ti se želje ostvare! Ali eto, vidiš kako to ide... netko bi htio pustiti svojima djecu na čuvanje dok radi (makar do 3.god.), ali su roditelji MODERNI pa ne žele ili teškom mukom to naprave, a kod nekih je obrnuta situacija...
Sortiraj odgovore
Najstariji