Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    treca_sreca
    06. Srpanj 2017. 14:17

dzenny

Upravo tako.. ja isto dok beba bude imala 1 god planiram traziti posao ili se mozda vratiti na stari,nemam u planu sjediti kuci 3 god kao sto kazes,pa onda vec nakon sto podjes raditi moras raditi i na dr dijetetu (ko planira imat 2 ili vise djece) .. a i za dijete je bolje da odmah krene u jaslice,da se osamostali.. i bas tako nebi htjela isto nikom na teret.

ovo podcrtano je, sorry, potpuno netočno
    ako govorimo o djetetu od 1 godine (ne govorim uopće o klincima s 3god, za koje je dobro da nisu uz bake/djedove nego uz svoje vršnjake, jer se nauče puno tog u vrtiću, i šta je najvažnije nauče se ponašat u društvu - šta im je posli bitno za školu)
    ja sam svoje upisala čim su napunili godinu jer sam morala, nisam imala drugog izbora
    imala sam fakultet i rokove za vratom
    ali kad su krenuli, prvih pola godine, bilježila sam, nisu nego nekih 10-20% vremena bili u vrtiću
    ostatak vremena su bili doma (ne iz hira, nego zbog bolesti...jer i kad ti preboli npr gripu ti ga još dan-dva posli ne smiješ slat jer dijete još nije dovoljno se oporavilo da ide po novu zarazu)
    najteža je ta prva godina
    a kad je dijete malo veće (npr s 3god krene) onda je to sve skupa na desetu potenciju lakše
    em lakše ide adaptacija (manje strašno kad ostaviš dijete koje te razumije dok mu govoriš da ćeš se VRATIT po njeg, nego kad ostavljaš jadnička od godinu dana koje ne zna ni pričat, a kamoli da razumije kad mu ti kažeš "doći ću po tebe za 2 sata")
    ma neusporedivo...
    zato je divno tko ima priliku da mu baka/djed (s bilo koje strane) ŽELE čuvati dijete
    ja to nisam imala
    a da sam imala, sigurno bih iskoristila
    radi djeteta i njegovog zdravlja najprvo.

Ali, malo tko danas to ima....takvu baku ili djeda na raspolaganju. A tko ima, najčešće ne zna cijenit jer drugo nije probao.

žena-majka-carica:)

barbs
    06. Srpanj 2017. 14:19

Dzenny, glup vam je zakon!  Mada se mama danas iznenadila što sam imala uvz (nekoć nisu toliko često radili uvz), pa sam rekla da me nije briga, da drugačije ne bih znala ako je sve u redu. 

treca_sreca
    06. Srpanj 2017. 14:22

sretna

Mi zivimo u zajednici i ne bi to mijenjali za nista 😄 moji su dolje, mi na katu. Fizicki odvojeni stanovi. Nitko nam se ne petlja, a da.ne pricam koja je prednost kad hocete malo izac van, malog samo spustimo dolje baki na soavanje ili kad smo na svadbi isto tako. Ne moramo ga vozit simo-tamo. Uglavnom, nama je super!

vi po meni imate idealnu kombinaciju samostalnog a opet života u zajednici. To mi je ludilo!
    Pogotovo kad imaš malu djecu, točno kako si rekla - samo ih "uvališ" babi/didi ako negdi moraš i voila:)
    Uživajte..

Angel, barbs - vas dvije posebno pucaju hormoni vidim mene uopće nisu. Ne kužim zašto...prvu T jesu, a sad ni-šta
    vi ste u Kini Angel ili sam ja krivo skontala? ne komentiraš više niš vezano za to??

dzenny - uff ja bih dobila slom živaca....ne mogu vjerovat da je to njima normalno. Ajd u utorak lijepo ćeš doć na svoje (trebala si se i ranije naručit! a ne da te ovako izluđuje i drži u neizvjesnosti)

barbs
    06. Srpanj 2017. 14:24

Treca sreca, potpisujem što si napisala vezano za jaslice. Nažalost, netko mora upisati dijete jer nema priliku da ga netko čuva ili ima, ali taj netko ne želi. Meni je isto previše rano s godinu dana stavljati bebača u jaslice, ali Bože moj, ako noniću ne uđe iz guzice u glavu (zaboravio je kako je bilo kad je njemu svekrva čuvala dvoje djece i koliko mu je onda bilo lakše!), neću sigurno biti 2 godine kod kuće za NULA KN. 
    Danas sam o tome pričala sa svojom nonom jer sam joj došla u posjet nakon pregleda, pa me pitala zašto sam plakala i objasnila joj razlog... a ona meni: ako budem bila u mogućnosti, naravno da ću ti ga čuvati!!! A ja joj govorim: nona, ne možeš! ti si stara (radi se o ženi od 77 godina; kad bebač bude napunio godinu dana imat će skoro 78 )
    Nažalost, nemaju svi sreću da im bebači u jaslice provedu puno vremena. Moja frendica je npr imala te sreće. Em blizanci em su joj rijetko bilo bolesni. 

barbs
    06. Srpanj 2017. 14:26

Treca sreca, ma ne pucaju me baš... Ja sam bila gora u pmsu! 

06. Srpanj 2017. 14:28

Barbs sto vece to vise ima za cistit😰😰 sad bi mi odgovaralo da imam 3 prostorije, sobu, kuhinju i wc o to bi mi bilo previse😂 ali.inace kuca ima cca 130 kvadrata (podijeljeno na dva kata tj. prizemlje i kat(potkrovlje-kosi su stropovi)
    Evo koja slikica 

To je djecja
    To je djecja
    Radna soba (za sada)
    Radna soba (za sada)

I meni najljepsa prostorija na katu
    I meni najljepsa prostorija na katu

To je tijekom radova slikano. Jos nam je ostao hodnik sredit i stepenice zavrsit. I dolje imam kuhinju, kupaonu veliku u zajedno spojeno boravak i blagavaonu. Dosta prostora ima..samo se skuplja za cistit hahahhaha

Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta

treca_sreca
    06. Srpanj 2017. 14:28

barbs, a eto....ne možeš nikog prisilit.
    Ja sam se isto nadala svojedobno kad su moji bili mali da će sveki maknut se s posla (radi honorarno 4h dnevno, a u biti je u penziji - nezaposlena formalno) i čuvat mi njih dvojicu.
    jer njena plaća za taj posao je potpuno jednaka iznosu koji sam ja davala za 2x privatni vrtić (mogli smo davat njoj, ne vrtiću)
    Ali eto plaćali smo 2 x 6godina po tisuću kuna mjesečno jer je samo meni ta ideja bila logična....nema veze. Gotovo sad.

treca_sreca
    06. Srpanj 2017. 14:29

sanjchi fensi! baš lipo vam_je / će_vam_bit!

dzenny
    06. Srpanj 2017. 14:29

treca_sreca

dzenny

Upravo tako.. ja isto dok beba bude imala 1 god planiram traziti posao ili se mozda vratiti na stari,nemam u planu sjediti kuci 3 god kao sto kazes,pa onda vec nakon sto podjes raditi moras raditi i na dr dijetetu (ko planira imat 2 ili vise djece) .. a i za dijete je bolje da odmah krene u jaslice,da se osamostali.. i bas tako nebi htjela isto nikom na teret.

ovo podcrtano je, sorry, potpuno netočno
    ako govorimo o djetetu od 1 godine (ne govorim uopće o klincima s 3god, za koje je dobro da nisu uz bake/djedove nego uz svoje vršnjake, jer se nauče puno tog u vrtiću, i šta je najvažnije nauče se ponašat u društvu - šta im je posli bitno za školu)
    ja sam svoje upisala čim su napunili godinu jer sam morala, nisam imala drugog izbora
    imala sam fakultet i rokove za vratom
    ali kad su krenuli, prvih pola godine, bilježila sam, nisu nego nekih 10-20% vremena bili u vrtiću
    ostatak vremena su bili doma (ne iz hira, nego zbog bolesti…jer i kad ti preboli npr gripu ti ga još dan-dva posli ne smiješ slat jer dijete još nije dovoljno se oporavilo da ide po novu zarazu)
    najteža je ta prva godina
    a kad je dijete malo veće (npr s 3god krene) onda je to sve skupa na desetu potenciju lakše
    em lakše ide adaptacija (manje strašno kad ostaviš dijete koje te razumije dok mu govoriš da ćeš se VRATIT po njeg, nego kad ostavljaš jadnička od godinu dana koje ne zna ni pričat, a kamoli da razumije kad mu ti kažeš "doći ću po tebe za 2 sata")
    ma neusporedivo…
    zato je divno tko ima priliku da mu baka/djed (s bilo koje strane) ŽELE čuvati dijete
    ja to nisam imala
    a da sam imala, sigurno bih iskoristila
    radi djeteta i njegovog zdravlja najprvo.

Ali, malo tko danas to ima….takvu baku ili djeda na raspolaganju. A tko ima, najčešće ne zna cijenit jer drugo nije probao.

Pa mislila sam u smisli da ce dijete puno vise nauciti u jaslicama (ljepsem ponasanju,manjoj umazenosti,jer da ostane sa bakom,to bi bilo za nedaj Boze,vec vidim),aa sto se tice bolesti i toga,u tome nemam iskustva pa to atvarno nezz 😉 ali po pricama drugih mama 100% si upravu.. 😉

dzenny
    06. Srpanj 2017. 14:36

Treca_sreca pa prije nisam isla jer sam cula i znala da svaki put ne radi se uzv pa ajd ok nece,ali ovaj put opet da ne radi ee pa bas me naljutila.. 😠
    Pa glup zakon,barbs.. najbolje bi bilo svaki pregled uzv,kazu stetno ali jos dosada mislim da nije bio nijeda slucaj da je necijoj bebici nastetio uzv.. 😠

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.