Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    06. Srpanj 2017. 14:37

Hvala Treca sreca! 😆
    A za bolesti zq vrtic..to je pod normalno. Ja ne znam ni za jedan slucaj da se dijete nije bar dva puta razbolilo u vrticu tijekom jedne (akademske) godine. Neostvarivo. Al kad napunr vec 2,5 god mogu ic, mala od sogi krece na jesen, 6.9. ce navrsit 3 god i taman poslije par dana krece. Do sad su je cuvali baka i deda. I strasno je sta su joj sve dozvoljavali..uzas...

Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta

barbs
    06. Srpanj 2017. 14:44

Sanjchi, lijeeeeepooo je tebiii! Ima za čistiti, ali ste ako ništa drugo na svome! 
    Treca sreca, očito je samo NAMA logično da ako je čovjek u penziji i ako ima vremena da će ti uletiti i pomoći, ali očito sama nama....

06. Srpanj 2017. 14:47

Tako je Barbs,bitno da je nase😀
    A logicno je svima, ali valjda nije onima koji bi to trebali radit😂😂

Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta

• M@lena
    06. Srpanj 2017. 14:47

Kiki156

Malena a joooj 😵 Bude bolno cupet dlake nakon britvice! Mene noge jako malo bole jer ih nisam dirala s britvicom al ostalo ce bolit jer je dlaka sad deblja od brijanja…
    I jel planiras pnovit pred porod opet egipatsku? 😅

Ne. Ni u ludilu. Sad bi, takav je osjecaj, beba samo izletjela na prvo povlacenje dlaka. 😅

treca_sreca
    06. Srpanj 2017. 14:49

barbs

Opaaaa, Treca sreca se vratila!!! Jesi poharala sve trgovine?!Ajde da mi vidimo što si ti to sve kupila!
    P.S. 3 dana razlike nam je po stikeru… Kako to da tebi piše da još 67 dana???

ja sam pomakla EDD datum jer ću 99% rodit prije termina po ZM
    da se ne zavaravam, moram znat koliko još mi je ostalo (AKO i toliko izdržim, sudeći po preth...ne znam!)

Potrefila sam dodatni popust 20% na snizenu robu u H&M
    pa sam si za 200kn kupila 2 majice pamuk/elastin, jednu viskoznu finiju, i dvije majice na bretele za dojenje
    I tonu toga dečkima, majice po 25kn (s 60-70 sniženo)....baš sam zadovoljna
    a baš za bebicu sam nekih 500-600kn potrošila, evo točno šta:

idexe 100kn kompet + kapica
    idexe 100kn kompet + kapica
    bodihaljina 50kn
    bodihaljina 50kn

žena-majka-carica:)

treca_sreca
    06. Srpanj 2017. 14:54

inače ovo su sve komadi za slijedeće ljeto, jer sam manje brojeve već pokrila odavno do 74....
    jedino za rujan nisam 100% kakvo će bit vrijeme kad rodim, pa nisam htjela nikakve kompletiće kupovat (a ima taaaako slatkih ljetnih rompera u 56/62) da je to za poludit...u orchestra dućanu pogotovo
    Ali eto imam bodibenkice kratki i dugi rukav u tom najmanjem broju, plus pamučne duge tanke hlačice za uz bodi, i mislim da će to bit ok
    U zadnji čas lako nadokupim još koji komad za prvih tjedan-dva kad se smilsim koja debljina/rukav

Marijana12345
    06. Srpanj 2017. 14:56

Treca_sreca koju si velicinu kupovala robicu kratkih rukava tj za ljeto?

• Dolores123

Barbs, moja baka je imala isto toliko godina kad je moja sestra imala klince. Ne možeš vjerovati kako je žena brinula o njima.Neznam kakva je tvoja, ali moja je u tim godina još bila super.I sada je živa, ima 93 g, živi sa mnom.Kreće se i samostalna je još uvijek.Baš mi je neki dan rekla, što si čekala da nisi imala prije djece da ti ja pomognem, a ja sam rekla, pomoći ćeš ti meni i sada, pored kolica ćeš moć sjedit i pazit, dok ja radim ostalo.Ponekad i to jako puno znači.

• M@lena

treca_sreca

dzenny

Upravo tako.. ja isto dok beba bude imala 1 god planiram traziti posao ili se mozda vratiti na stari,nemam u planu sjediti kuci 3 god kao sto kazes,pa onda vec nakon sto podjes raditi moras raditi i na dr dijetetu (ko planira imat 2 ili vise djece) .. a i za dijete je bolje da odmah krene u jaslice,da se osamostali.. i bas tako nebi htjela isto nikom na teret.

ovo podcrtano je, sorry, potpuno netočno
    ako govorimo o djetetu od 1 godine (ne govorim uopće o klincima s 3god, za koje je dobro da nisu uz bake/djedove nego uz svoje vršnjake, jer se nauče puno tog u vrtiću, i šta je najvažnije nauče se ponašat u društvu - šta im je posli bitno za školu)
    ja sam svoje upisala čim su napunili godinu jer sam morala, nisam imala drugog izbora
    imala sam fakultet i rokove za vratom
    ali kad su krenuli, prvih pola godine, bilježila sam, nisu nego nekih 10-20% vremena bili u vrtiću
    ostatak vremena su bili doma (ne iz hira, nego zbog bolesti…jer i kad ti preboli npr gripu ti ga još dan-dva posli ne smiješ slat jer dijete još nije dovoljno se oporavilo da ide po novu zarazu)
    najteža je ta prva godina
    a kad je dijete malo veće (npr s 3god krene) onda je to sve skupa na desetu potenciju lakše
    em lakše ide adaptacija (manje strašno kad ostaviš dijete koje te razumije dok mu govoriš da ćeš se VRATIT po njeg, nego kad ostavljaš jadnička od godinu dana koje ne zna ni pričat, a kamoli da razumije kad mu ti kažeš "doći ću po tebe za 2 sata")
    ma neusporedivo…
    zato je divno tko ima priliku da mu baka/djed (s bilo koje strane) ŽELE čuvati dijete
    ja to nisam imala
    a da sam imala, sigurno bih iskoristila
    radi djeteta i njegovog zdravlja najprvo.

Ali, malo tko danas to ima….takvu baku ili djeda na raspolaganju. A tko ima, najčešće ne zna cijenit jer drugo nije probao.

Ma kao uvijek, potpisujem od A do Ž. 😊
    Meni je teze pala prillagodba mog Luke nego njemu. Dusa me bolila kad sam ga onako malucnoga ostavljala u vrticu. Sad je veliki i razuman je, Bogu hvala. No ista sudbina ceka i njegovu seku. Obje su bake, uz svu dobru volju za cuvanje, predaleko od nas. 😐

treca_sreca
    06. Srpanj 2017. 15:02

M@lena

Meni je teze pala prillagodba mog Luke nego njemu. Dusa me bolila kad sam ga onako malucnoga ostavljala u vrticu. Sad je veliki i razuman je, Bogu hvala. No ista sudbina ceka i njegovu seku. Obje su bake, uz svu dobru volju za cuvanje, predaleko od nas. 😐

Meni je lakše bilo s drugim...iz jednog jedinog razloga: što mu je brat već išao u isti taj vrtić.
    Nadam se da će i tebi njih oboje ić u isti objekt.
    Jer prvog kad sam ostavljala, to je bio horror, koliko je revao. Da se slomiš skroz
    A kad je drugi kretao u vrtić, prvo smo par tjedana unaprijed pratili brata u vrtić (kao uvijek) ali bi se i zadržali malo unutra, pa bi ja ovog malenog pripremala, pričala kako će i on tu s bratom bla bla (a to ne možeš - uć u vrtić - ako ti već jedno dijete nije upisano/pohađa taj vrtić!)
    i tako kad je krenio, uvijek je znao da mu je dvije sobe dalje - brat
    zajedno bismo išli, prvo bi ostavili velikog (da mali vidi kako on ostaje bez suza) i kad sam ih uzimala, uvijek bih prvo išla po manjeg a onda po većeg da manji vidi da je i ovaj cijeli dan bio tu
    Svakako puno je manji stres kad imaš već jedno dijete tu (koje je adaptirano, ne da i ono tek kreće)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.