Maaaa, ja sam si pred nekoliko godina kupila mobitel na rate. Nećak je rekao: uuu, ja ću tati reći da mi kupi Iphone (dijete iz prvog sestrinog braka), pa sam mu rekla: mali, kad budeš zarađivao, imaš da si kupiš šta god hoćeš! Ja u tvojim godinama sam imala Alcatel
Opet, tu su krivi roditelji… Da se manje opterećuju šta će drugi reći, kako će se druga djeca ponašati, bilo bi bolje…
Buba mara, ne, nisi jedina!Ima nas još! Zato sada pomalo dižemo paniku!
I mene zanima, kao i I me, gdje ste kupile madrac?? Koliko ste otprilike dale za madrac?
Ja sam skicala neki na Vitapur stranici. Mislim da je na sniženju oko 400kn 🤔
curke ja kupim madrac u ktc dućanu ako imate blizu...bue oko 300 kn 16 cm debljine....sad ću za bebicu isto tamo ako nađem, ako ne onda cu tražiti dalje :)
Što se tiče odgoja djece tu sam stroga prema samoj sebi...milijun puta bih popustila i svašta kupila ali eto znam da ništa s tim ne postižem...radije svaki mjesec stavljamo u kasice i klinci kuže da je to za njih kad im zatreba nešto veće....uredili smo im sobu s tim novcima bez beda...ostatak je na računu. Stavljali smo 200 kn u kasicu i sve što bi dobili od nekoga...začas se skupi pristojna svota. Curka ima 6 godina i jako dobro zna kad kažem u dućanu da ne može dobiti ništa da je to to. Inače ako idu samnom dozvolim jednu stvar tj. neki slatkiš jer imaju punu sobu igrački. Za roćkas kupimo što si zažele...obično su to skromne stvari jer su tako navikli...haljinica ili barbika, malcu igračka...vole i legiće ali nekako su mi preskupi da se njima igraju jednom u 3 tjedna. :)
https://lmtf.lilypie.com/dPuFp2.png
Barbs daaaaaaa....ja sam učiteljica razredne nastave i informatike tj. sad sam prešla iz razredne i ujesen na informatiku jer mi se pružila prilika nakon 9 god za posao za stalno. Uvijek se smijemo tome u zbornici kad netko ostane trudan....tko će se brinuti za naš posao ako ne mi same :)
https://lmtf.lilypie.com/dPuFp2.png
Što više se djece rađa, manje su vjerojatnosti da propadne posao odgajateljaŠala mala
Tako se zezamo frendice i ja (sve smo završile za odgajatelja
).
Nalazim se tu😂😂 predivan posao😍😍
A sto se tice skupih stvari i igracaka...djeci to nije potrebno. Ja sam odrasla igrajuci se starim igrackama koje su koristili starija sestra i brat (najstariji je). Bilo ih je i potrganih i svakakvih. Bilo jr i novih. Ali najdraze mi je bilo igrat se blatom😊🤗 ja i seka smo mami uzimale jaja iz frizidera i rizu i brasno pa smo kuhale s time i blatom. Kuhale sarme od blata i neke velike trave. Imale smo valjda dvoje legice i to je to. Nije bilo onih igracaka koje imaju djeca i vrticu (edukativnih) pa sto mi fali. Prvi mob mi je bila nokia 3310 i to mamina stara. Sam da se mogu javit kad sam na izletu i sl. Nikad nisam patila na skupe stvari i na marke. Radije odem u bosnu i kupim 6 adidasovih ili nikeovih trenirki za cijenu jednog originala.. Pokusat cu i svoju djecu ucit da nije bitna marka niti ime. Ni ja mi dragi ne patimo na to..dok evo sogi maloj kupuje i adidas i nike i ostale marke. Djetetu koje nrma jos 3 godine🙄
Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta
Nasa cura je mala, 2 god i 3 miseca. Ne kuzi ona jos to nista, ali lako se zeznes. Popustis jednom, popustis drugi put,..... I vise nema nazad.
Kupili smo joj kasice pa kad god vidi po kuci kovanice nosi u kasicu jer je to njoj fora s crtica i skuplja novcice. Al daleko je od toga da joj mozes objasnit stednju i druge stvari.
U ducan kad idemo kupim joj 1 stvar i ne pita vise nista. Doduse zna se predomislit u tijeku kupovine al 2 stvari ne trazi.
Ja laganini pripremam zimnicu 😋
Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta
Mi kupujemo tenice za micicu adidas, reebok ili tako nesto. Ne iz toga sta mora bit marka nego ima 1 koje nosi i moraju bit kvalitetne i udobne jer ne zelim imat 3 tenice jeftinije a kostaju ko ove 1 ili i vise.
Nas dvoje smo odrasli na selu. Ja nisam imala bas neke igracke. Prvu barbie sam dobila sa tipa 3 god od susjede koja je zivila u Njemackoj. Nekad poslije mi je i tata donosio iz Njemacke. Sveukupno sam imala 3. Uglavnom smo se igrali vani, po sumama i livadama. Nisu nam tribale posebne igracke. Isto tako igrali bi se da nekim posudicama i kuvali blato i pijesak. Znaci trosak nasih igracaka je bio 0kn. I mislim da smo bili sritniji nego oni sada.
Onu celavicu bebu nikad nisam imala, a svidjala mi se. Kad bi dosla kod rodica igrala bi se i to je bilo to. Ne zalim sta je nisam mogla imati jer i da sam je imala ne bi mi sad zbog tog bilo nesto bolje.
Muz dosta pati zbog toga sta nije bas imao neke igracke i sad njoj zeli sve. Nije njemu bilo nista gore nego meni, ali cini mi se da su muski vise time "frustrirani" nego mi zene.
Barbs ja sam madrac kapila u Magic baby-250 kn
Pupy dobrodosla imamo isti termin
P.s. ne znam vise tko je napisao ali to dramljenje okoline oko ranije kupovine opreme za bebu,ajme nek se skinu s kicme vise ti koji prigovaraju
Zadnjih mjesec dana mi ne pada na pamet hodat po trgovinama,hocu da je sve spakovano i spremno i da samo cekam termin
Shodno tome imam jos samo mjesec dana za pripremu
madrac smo prvorođencu kupili jedan od najkvalitetnijih tada, cca 600kn...a bilo ih je po 200-300kn po dućanima.
U hespo direkt naručili, jer u dućanu tu vrstu nisu imali a i ispalo mi je povoljnije ovak direkt od proizvođača, gore iz Preloga, platili kurirsku dostavu 50ak kn i donili mi ga.
Koristio ga je jedan malac, pa drugi, a kad su prešli 3god (i otišli u 90*120 krevete) ostavila sam ga kao rezervu u sobi, kad ima netko dođe da ga izvuku i sjede na njemu dok se igraju...da im služi kao kauč jer se oni po podu vole igrati legiće i sl
Tako da je lani završio u smeću, jer prljao se tako po podu.
Sad ćemo za treću bebu kupit nešto možda nijansu jeftinije, ne baš taj najjeftiniji od 200, ali neću ulagat ni u džepićaste opružne i sl nego kontam nekih 400tinjak kn za madrac dati...ionako će najviše spavati s nama a mi imamo na bračnom madrac od 6tis kn....to mi je baš bitno jer s godinama krene kičma propadat od sjedilačkog uredskog posla...
žena-majka-carica:)
Ne zalim sta je nisam mogla imati jer i da sam je imala ne bi mi sad zbog tog bilo nesto bolje.
Muz dosta pati zbog toga sta nije bas imao neke igracke i sad njoj zeli sve. Nije njemu bilo nista gore nego meni, ali cini mi se da su muski vise time "frustrirani" nego mi zene.
e baš tako, dobro si to rekla
moj isto kao da njima želi kupit sve Lego setove na ovom svijetu šta su ikad izašli, jer je to njemu bila boljka kad je bio mali.
A djeca jedva dočekaju...i onda je mama babaroga koja brani i ljuti se na nove igračke
žena-majka-carica:)
Sortiraj odgovore
Najstariji