Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    treca_sreca
    01. Srpanj 2017. 12:58

to mi je užas....nit jedna nit durga krajnost mi nisu dobre.
    Kad vidim razmažene klince, koji ne znaju cijenit i navikli dobti sve najbolje na gotovo, to mi je totalni kiks roditelja.
    Šta time poručuješ djetetu kad mu sa 8god kupiš mob od par tisuća kuna?? čovječe ja sam završila informatički fakultet s 5.0 i zarađujem pa sam si uzela mob za par sto kuna...jer ne patim od tog. I ne želim ni da mi djeca pate od takvih gluposti i da budu kompleksaši. Kao one cure što se oblače kao dive a majke im kao čistačice krvavo zarađuju za otplatit te njihove marcjacobs i sl torbe....tužno, pretužno. Društvo je, jedan dobar dio, podosta "skrenilo" sa zdrave pameti

žena-majka-carica:)

treca_sreca
    01. Srpanj 2017. 12:59

haha, sad zvučim kao stara baba skulirat ću se

MY_life <3
    01. Srpanj 2017. 13:11

Mamuka iako mi je prva beba jos na pocetku sam odlucila slusat samo one savjete koje mogu upotrijebiti npr.kako se radi siroko povijanje....a slusat o porodu, dojenju, uspavljivanju nemam namjeru uopce to je kod svake zene i bebe individualno pa se nemam namjeru zamarati ruznim pricama o npr dojenju kad to ne znaci da ce tako biti kod mene :) 
    Barbs vec me bila lagano panika sto nisam nista spremila al sad vidim da vas ima jos...planiram prvo pripremiti kucu i sobu, farbanje, ciscenje i te sitnice pa onda uzet krevetic i madrac od poznanice pa tek onda posteljinu i ostale stvari, ma ima vrimena :) a ako nas pisonja i iznenadi dragi ce preuzet xD

• Mamuka
    01. Srpanj 2017. 13:14

Znam i mamu koja na sebe svaki misec trosi cca 1 tis kn. Ili vise. Dica su isto uvik tip top sredjena, ali za njih je sve jeftinije i lovi snizenja pa ajd. Za nju sve mora bit najbolje. Muzu sta stigne. Kuca izvana jos daleko od zavrsetka vec godinama, okolis krajnje neuredjen, 2 kredita, kartice opeglane.... Al kad ih vidis reka bi ti imaju ko zna koliko para jer izgled je najbitniji.
    Mi imamo primanja duplo veca od njih al ne trosimo upola na izgled ko oni.... Nije nam problem obuc ni Lidl ni HM ni zaru (npr ta mama kupuje u benettona robu za oko kuce). Za skuplje ne dam pare. Ne vidim svrhu. Svidi se i meni skupih stvari, ali znam da svaka kuna koju sad ustedimo za stan ce mi poslije puno znacit.
    Muz maloj kupuje previse stvari / igracaka i cesto se ljutim na njega zbog toga. S druge strane vidim da je njoj svejedno jel joj netko donio nesto ili nista. Nista je previse ne interesira jos. Samo se nadam da jednog dana nece izrast u neku malu umisljenu glupacicu koja misli da je vrhunac uredit se i imat dobar mobitel. Ja se trudin ne davat previse, al muz je preslab na nju i sve joj kupuje. Nadan se da ce se malo unormalit jer to dici vise steti nego bilo sta drugo.

mc_mouse
    01. Srpanj 2017. 13:16

treca_sreca

haha, sad zvučim kao stara baba  skulirat ću se 

Ahahahah sve potpisujem Od iznad post 😂

Grozno je kad ih se ne nauci cijeniti. Uvijek sam imala osjećaj da siromašnija djeca su vise pristojnija. I brzo shvate pojam života te da to sve nije tako ružičasto kao u njihovim glavama.... i naravno velika čast izuzecima koji znaju reci "ne možeš" bez obzira sto imaju i pet puta vise novaca u novčaniku nego sto trebaju te stvari. 
    Npr. Kad bi nećak išao samnom u trgovinu, ja kažem smiješ uzeti tri stvari. I on ubaci četvrtu. I pitam ja koja je to. On broji i kaže četvrta. Ja kažem dogovorili smo se tri. I on bez pol muke odluci koju ce vratiti Nazad. 
    Imao je 4 godine. A sestri se inače bacao na sred Konzuma, a meni se to nikad nije usudio napraviti. Vjerovatno kuži da bi ga ostavila i ignorirala 😂

Nisam zvala za kolica, bed mi zavlačiti ljude. Ipak je pregled za dva tjedna. 

treca_sreca
    01. Srpanj 2017. 13:21

Mamuka

Muz maloj kupuje previse stvari / igracaka i cesto se ljutim na njega zbog toga. S druge strane vidim da je njoj svejedno jel joj netko donio nesto ili nista. Nista je previse ne interesira jos. Samo se nadam da jednog dana nece izrast u neku malu umisljenu glupacicu koja misli da je vrhunac uredit se i imat dobar mobitel. Ja se trudin ne davat previse, al muz je preslab na nju i sve joj kupuje. Nadan se da ce se malo unormalit jer to dici vise steti nego bilo sta drugo.

Ovako se ja sa svojim već godinama natežen za svaki rođenda/Božić/slično
    Imaju jedno 10 kilograma Lego setova i ok obožavaju ih (a korisna je stvar zbilja, za mozak) ali brate mili pa ne mora svaki poklon bit Lego set od 300-400-500kn....ja slom živaca dobijem. A muž uživljen, znam da pati od toga jer u početku smo skromno živjeli dok smo bili samo na njegovoj plaći (dok ja nisam diplomirala) u podstanarstvu s dvoje djece...zbilja se nije imalo za luksuz. Ali žao mi jer šta ti kažeš to može iskvarit djecu....uz najbolju namjeru. Ne valja ih učit na takve stvari.
    Lipše mi je uvik vidit djecu koja se zadovolje i manjim poklonom, nego kad ih navikneš na predobro, da postanu uobraženi i nezahvalni....a to ne može na dobro.

barbs
    01. Srpanj 2017. 13:21

Maaaa, ja sam si pred nekoliko godina kupila mobitel na rate. Nećak je rekao: uuu, ja ću tati reći da mi kupi Iphone (dijete iz prvog sestrinog braka), pa sam mu rekla: mali, kad budeš zarađivao, imaš da si kupiš šta god hoćeš! Ja u tvojim godinama sam imala Alcatel  
    Opet, tu su krivi roditelji... Da se manje opterećuju šta će drugi reći, kako će se druga djeca ponašati, bilo bi bolje...
    Buba mara, ne, nisi jedina!  Ima nas još! Zato sada pomalo dižemo paniku! 
    I mene zanima, kao i I me, gdje ste kupile madrac?? Koliko ste otprilike dale za madrac? 

kleaiva
    01. Srpanj 2017. 13:24

treca_sreca

Jutro!
    Kleaiva znaci i tebi je trece….lipo. Da nisam endem ovde….bilo je par mama s troje ali su prestale se javljati davno josh…nina36 i jos neke…
    Koliko godina imas?

hahhaha....endem smo u državi izgleda iako mi žena u dm-u kaže da to nije normsalno koliko testova na trudnoću proda i izda onih torbi za trudnice. Bit će da je vladina mjera potaknula ljude ipak :)

Imam 32 godine, a ti?

https://lmtf.lilypie.com/dPuFp2.png

barbs
    01. Srpanj 2017. 13:36

Što više se djece rađa, manje su vjerojatnosti da propadne posao odgajatelja  Šala mala  Tako se zezamo frendice i ja (sve smo završile za odgajatelja ).

• Mamuka
    01. Srpanj 2017. 13:40

Jedan madrac sam kupila u Hercegovini kad smo kupovali krevetic i bio je oko 500-600kn. Neki kao sa kokos nesto nesto memorijska pijena.... Neman pojma al bio je kao najbolji.
    U Zg kad smo se doselili san u magic baby kupila za onaj prenosni krevetic neki od 400kn koji jr isto tako nesto memorijska pijena bla bla.
    Bebin madrac ne smije bit premekan tj kad beba lezi ne smije se bas udubit nego onako smo malo da nije ko da bas na dasci lezi. Ovi nasi su skroz OK jer dok je beba mala dovoljno su.cvrsti da se ne udubljuju a sad micici je cini mi se dobar.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.