Ma treca_sreca misliš da su onda bili tako informirani kao mi sad? A vjerojatno im lagali misecima da to na nas/našu državu nema utjecaj.... Mislin da se nisu toliko brinule oko toga jer jednostavno nisu znale koliko je opasno....
Ja se uvik šalim da se vidi da smo Černobil generacija. Opravdanje za gluposti jer kad nisam plavuša moran nešto imat za back up.
I_me jel to između nešto tvrdo ili je mekano? Mogla bi se I ja malo osuvremenit. Ja sam imala za micicu one starinske pa stavljala pelenu jednu I taj trokutić vezala okolo. Još se ona nije volil presvlačit pa u prva 2 mjeseca je uvik dvoje moralo bit jer sam nitko nije moga od njenog koprcanja I živčanog plača, bio iskusan ili neiskusan. Nije najlipše sjećanje uopće...
I me, baš dobro izgledaju, čine mi se kvalitetne.
A sad ja imam jedno glupo pitanje: jesu li potrebne te pelene za široko povijanje??
Ne kužim se u to, ako koristimo one jednokratne tipa pampers, jel ovo isto treba uzeti i koja je razlika?
I žene sa iskustvom, koje pelene preporučujete? Čula sam da su dm-ove među boljima i povoljnijima…
Nama su ma tecaju rekle da se pedijatri dosta svadjaju oko toga, staviti ih ili ne. Patronazna mi je rekla da se stavljaju navecer, prije su cijeli dan. Kupila sam ih za svaki slucaj da imam. Valjda ce mi 4 kom biti dovoljno??
I ja sam cula za dmove da su dobre, pa cu prvo probat snjima.
Suncokretice meni zna utrnut noga i ruka dok spavam, ali sam skuzila da se sva spigam pa nije ni cudo. Jel imas banana jastuk?
Par puta mi se dogodilo da kad duze sjedim osjetim u donjem dijelu trbuha pritisak i blage bolove. Jel to normalno? Prode kad promjenim polozaj... i jucer me bolila prepona dok sam setala, danas je sve super.
Ma treca_sreca misliš da su onda bili tako informirani kao mi sad? A vjerojatno im lagali misecima da to na nas/našu državunema utjecaj…. Mislin da se nisu toliko brinule oko toga jer jednostavno nisu znale koliko je opasno….
Ja se uvik šalim da se vidi da smo Černobil generacija. Opravdanje za gluposti jer kad nisam plavuša moran nešto imat za back up.I_me jel to između nešto tvrdo ili je mekano? Mogla bi se Ija malo osuvremenit. Ja sam imala za micicu one starinske pa stavljala pelenu jednu I taj trokutić vezala okolo. Još se ona nije volil presvlačit pa u prva 2 mjeseca je uvikdvoje moralo bit jer sam nitko nije moga od njenog koprcanja I živčanog plača, bio iskusan ili neiskusan. Nije najlipše sjećanje uopće…
Mekse je. Ipak ce mi se cini morat ici tetra pelena izmedju. Al ove su mi super jer izgledaju ko klasicna jednokratna pelena i imaju isto cicak.. malo mi tlaka to vezanje i spagice na sve strane, pa sam se odlucila za ove.
Suncokretice meni zna utrnut noga i ruka dok spavam, ali sam skuzila da se sva spigam pa nije ni cudo. Jel imas banana jastuk?
Par puta mi se dogodilo da kad duze sjedim osjetim u donjem dijelu trbuha pritisak i blage bolove. Jel to normalno? Prode kad promjenim polozaj… i jucer me bolila prepona dok sam setala, danas je sve super.
Kiki ista stvar kod mene. Probudim se sa utrnjenim rukama. Nemam banana jastuk.. ja sam imala bol u desnoj preponi par puta i prepisala mi dokt utrogestan. Al prvo pocne u desnom jajniku, pa prepona, pa ledja i onda noga.
Što se tiče širokog povoja kod nas je obavezan. Naš pedijatar nam je rekao da su radili istraživanje o bolestima kukova sa tim jesu li ti ljudi imali taj široki povoj kao bebe I rekao je da su rezultati bili jako u korist povoja. Te da je osobito važno za curice da se to nosi dok kukići ne legnu na svoja mjesta I učvrste se jer se to kod trudnoće zna jako zakomplicirati ako su kukovi loši. Čak nam je rekao da sjedenje odgađamo dok ona sama se ne bude sama posjedala stabilno I ne oslanjat ih na nogice rano. To kao uvik napominje kod curica.
A po meni to ima smisla. Pogotovo sad kad sam I sama u trdunoći imala problema sa kukovima, a nastavili su se I poslije... Ne treba ništa forsirati I treba bit strpljiv.
Pelene su posebna priča.... Bome sam znala ludit od pustog propišavanja I presvlačenja po 3 puta jer pelena pusti. Po meni najbolji puffies pa lidlove toujous. Pampers tek na 3. mistu, a dm mi je bio među lošijima.
Kad se učlaniteu dm babybonus dobit ćete paket za novorođenčad od kojih 20-30 komada pa nemojte previse kupovat. Kod nas se ne nose pelene u rodilište pa smo mi prvo te koristili da vidimo kakve će bit. Ispočetka mislim da su sve OK jer beba je I ne može se toliko puno popiškiti, a ni ukakiti, I da su za te prve dane sve dobre. A kasnije kako kome koje pelene.
Mi smo već vise od godinu dana na lidlovima I zadovoljna sam. Kupim I pampers ponekad al nedavno smo opet imali problem sa promakanjem pampers. Stvarno mi nisu najbolje. A one pampers u nekom narančastom pakiranju su užasno lose.
Imam banana jastuk i zadnjih tjedan dana spavam s njim. Inače sam do sada samo preko dana ležala s njim, pogotovo dok sam morala mirovati cijeli dan. Ruke mi ne trnu, samo noge.
Sad ga koristim više preko noći pa mi je i čudno, iako mi se to znalo par puta dogoditi i prije dok nisam spavala s tim jastukom. Kao da si stisnem neki živac u kuku na kojem ležim i ta bol se onda protegne od kuka prema cijeloj nozi
Ako se dobro sjećam, čini mi se da sam nekad prije čitala da se to kukovi malo šire pa stišću živac i da je to normalno u trudnoći, ali baš neugodan osjećaj, premještam se s jednog na drugi kraj i opet ista priča...
Vec sam pisala 2-3 puta, al kad se pitanje ponavlja, evo opet 😂 nismo ni dana siroko povijali jer kod nas to ne preporucuju kao preventivu, samo smo doma radili vjezbice za kukice i na kontroli su bili odlicni.
Pelene smo probali valjda sve na trzistu i ostali vjerni pampers premium care-u. Nama najbolje, najtanje, nikad propustile i miris nam je odlican. Znam da se masa ljudi zali na pampers, a ja stvarno ne kuzim zasto 😂 nama nikad nisu propustile niti gel izalazio i sta ja znam sta vec sam sve procitala da se kao dogada
Imam banana jastuk i zadnjih tjedan dana spavam s njim. Inače sam do sada samo preko dana ležala s njim, pogotovo dok sam morala mirovati cijeli dan. Ruke mi ne trnu, samo noge.
Sad ga koristim više preko noći pa mi je i čudno, iako mi se to znalo par puta dogoditi i prije dok nisam spavala s tim jastukom. Kao da si stisnem neki živac u kuku na kojem ležim i ta bol se onda protegne od kuka prema cijeloj nozi
Ako se dobro sjećam, čini mi se da sam nekad prije čitala da se to kukovi malo šire pa stišću živac i da je to normalno u trudnoći, ali baš neugodan osjećaj, premještam se s jednog na drugi kraj i opet ista priča…
To se meni događa, ali prvenstveno kada radim po kući nešto više. I kad nakon toga sjednem I malo se ohladim poslije jedva da ustanem I stanem na nogu. U prvoj trudnoći mi se to sa ležanjem događalo tek kad mi je stomak postao malo veći.
Nema tu nikakvog lijeka osim da se krećeš ( šetnje I slično) I odmaraš bez oprevelikog tjelesnog napora I rada.
Meni su rekli da vjerojatno beba pritišće neki živac I da je to to. Nakon poroda sam trebala ić na detaljniji pregled I fizikalnu terapiju jer u trudnoći se tu ništa ne može, ali naravno da nikad nisam.
Nažalost ne mogu te utješit I reći da će proć, ali eto da znaš da nisi jedina I da nije ništa opasno po život.
I me mozda da probas s jastukom, meni puno znaci. Isto sam na utricima al od pocetka trudnoce jer sam imala hematom, pa jos par puta neke iscjetke pa me ostavila preventivno. Meni se bol ne siri, samo me bolila prepona ali mislim da sam jednostavno krivo zagazila pa iziritirala.
Moguce je da se naklijesti zivac preko noci pa da zato trne noga. A meni trne ruka, tj saka, jer je totalno izokrenem pa nije cudo.
Sortiraj odgovore
Najstariji