ja san i u prvoj i u ovoj sad trudnoći imala razdoblje od pregleda do pregleda kad sam imala nagli skok od tipa-4-5 kg..
Valjda tad beba vise naraste il plodna voda nadode vise il pocme skupljat vodu..ma ne znam..al evo u obe se trudnoce dogodilo, a šećer mi u redu. Tako da ne brini.
PseudoHTML, UBBCode and BB Code
Belle doznake do 5 u mj mozes doneti, ja sam jednom tako nosila. I slobodno pisi o kilama, eto da te utjesim ja sam jucer bas pazila strogo sta jedem i jela po manje ali cesce, isla sam spavati bas lagana, i jutros se ustanem 0.5kg manje nego jucer. Znaci samo jesti po manje, zdravo i cesce. Ali nama je u petak godisnjica braka tako da cemo se fino pocastit 😊
Kiki joj ne znam stvarno za secer jer sam vadila dodatno krv i mokracu radi upale dole tako da nisam ni gledala sta sve trazi.
Treca sreca takve zene su mi bas smjesne. Npr.ja sam imala neki 7kg viska na moju visinu kad sam ostala trudna ali naravno to ni ne gledam, gledam koliko dobivam u trudnoci i da kad rodim vratim se na svoje kile i onda ako budem htjela cu skidat i taj visak hehe 😊😊 Do iduceg ljeta sam si zacrtala da cu se srediti s kilama, jer znam da mi to nece bit vazno odmah na pocetku, bit cu sva oko bebaca 😊😊 Samo da su nama nasi mali zdravi i da lijepo napreduju, sve ostalo cemo mi srediti. Mi to hocemo i mi to mozemo 😊👍
Belle, ne brini oko tog porasta kg. I meni je tako bilo sada da sam dobila 2 kg u mjesec dana i u orvoj t isto tako u istom razdoblju, kasnije sam opet normalno dobivala.
Ja da budem iskrena, uvijek brinem o kilama, jednostavno ne zelim nabit previse bezveze pa kasnije zalit i mucit se da ih skinem. I jedva cekam da pocnem opet vjezbat nakon poroda. Nakon prvog sam krenula vjezbat kad je proslo 6 tjedana, tako planiram i ovaj put ako sve bude ok.
Mamuka nisam radila ogtt. On se radi izmedju 24.-28.tjedna. Ja sam sad 22 tjedna. Ovaj nataste mi je bio 5.2, dakle iznad dozvoljene granice. No, dobro, necu vise o kilama. Za 2 tjedna cu ici na ogtt pa cemo vidjeti.
Ovaj forum i postoji da bismo pisali sto nas muci i tjesile se medjusobno. Ipak jedna drugu najbolje razumijemo. Ne brini. Vidim da pazis s kilogramima i vjeruj mi da nece cijelo vrijeme biti tako. 5.i6.mj su kriticni, dosta zena tada dobije i vise od 5 kg (sto mislis kako nakupe +20 do kraja??), a ti si dobila 5 kg u 21 tj! Ja sam u prethodnoj trudnoci izgubila 1 kg u 9.mj, znaci ne da nisam dobila nista, nego sam bila -1. Ne debljas se konstantno. To su jednostavno ti skokovi u rastu bebe. Radi sve normalno, jedi vise obroka po manje i nemoj dopustiti da ono full izgladnis jer bi tada vola mogla pojesti. Jedi u manjim obrocima i bit ce ok. Jedna moja frendica je dobila 18 kg. Prvih par mjeseci nije puno smrsavila jer je dojila malenu pa nije htjela biti na dijeti. Posto zive u inozemstvu vidjela sam je 10 mj poslije poroda. Ne da je skinula tih 18 kg nego je jos i u minus otisla! Super zgodna! Kaze da je imala manje kg viska da ne bi imala toliko motivacije za mrsavljenje. Cim je krenila vjezbati i paziti na hranu, kilogrami su samo isli dolje a samopouzdanje gore. Zato, opet kazem, ne brini nego uzivaj. Tvojoj bebici je najvaznije imati sretnu i opustenu mamu. 😊
Cure pozdrav🙂je li koja od vas isla na trudnicki tecaj u dom z. na crnomercu?zanima me ima li tamo parking i gdje se nalazi ta dvorana,gdje moram uci?hvala🙂
Belle da te malo utjesim... ja sam nakupila u mjesec i par dana 9 kila.... gin me poslala hitno na ogtt i rezultati ispali odlicni, povisenog secera ni u tragovima, ali sam se tih dana pretrpavala sa svakakvim glupostima i non stop zvakala... sad pazim na prehranu malo bolje i kilaza se ne mijenja, dakle samo paziti na hranu i male promjene kilaze su ok....
Pozdrav curke 😘
Evo i mene 😫
Znaci i nakon dvije ture antibiotika zbog streptokoka opet su je našli i uz to E. Coli. Vrijednost 10na4. I opet nastavljam s ninurom, jer sam alergična i na peniciline i cefalosporine. Doktor u bolnici kaže da nije opasno za dijete, ali me zanimaju vaša iskustva ukoliko netko nažalost ima 😭
Ja sam sva van sebe. U 2h je neki manijak pokušao provaliti preko puta nas u stan. Susjed bio doma. Dreka. Galama. Vriska. Cijeli stan nam se tresao. Zvali policiju. Netko lupao po našim vratima, pa su skinuli vatrogasni aparat sve živo udarali s njim i naspricali cijeli kat.... naravno dok je policija došla manijak je nonšalantno izašao iz zgrade. ja sam se od silnog šoka i upiskila u gaćice, zamrla sam od straha. Van sebe sam totalno.
Nista nisam spavala. Bojala sam se da ce se vratiti. mm me htjeo i na hitnu voditi, ali ja sam se bojala i do WC-a, a kamoli iz stana. (Sva sreca imamo protuprovalna vrata). Popodne idem kod ginekologa koji mijenja moga da mi da recept i uputnicu i pitat cu ga za bolovanje. Devastirana sam. Samo mi se plače, a moram Nazad na posao 😭😭😭😭
Pozdrav curke 😘
Evo i mene 😫
Znaci i nakon dvije ture antibiotika zbog streptokoka opet su je našli i uz to E. Coli. Vrijednost 10na4. I opet nastavljam s ninurom, jer sam alergična i na peniciline i cefalosporine. Doktor u bolnici kaže da nije opasno za dijete, ali me zanimaju vaša iskustva ukoliko netko nažalost ima 😭
Ja sam sva van sebe. U 2h je neki manijak pokušao provaliti preko puta nas u stan. Susjed bio doma. Dreka. Galama. Vriska. Cijeli stan nam se tresao. Zvali policiju. Netko lupao po našim vratima, pa su skinuli vatrogasni aparat sve živo udarali s njim i naspricali cijeli kat…. naravno dok je policija došla manijak je nonšalantno izašao iz zgrade. ja sam se od silnog šoka i upiskila u gaćice, zamrla sam od straha. Van sebe sam totalno.
Nista nisam spavala. Bojala sam se da ce se vratiti. mm me htjeo i na hitnu voditi, ali ja sam se bojala i do WC-a, a kamoli iz stana. (Sva sreca imamo protuprovalna vrata). Popodne idem kod ginekologa koji mijenja moga da mi da recept i uputnicu i pitat cu ga za bolovanje. Devastirana sam. Samo mi se plače, a moram Nazad na posao 😭😭😭😭
Ajme ne mogu vjerovati, bas mi je zao. Probaj se smiriti i nekako opustiti radi bebe. Budi jaka. Nadam se da se nikad vise nece ponoviti.
ajme strašno..to je baš bia šok..još u trudnoći.. Samo sad probaj bit smirena, dobro je na kraju i prošlo.
PseudoHTML, UBBCode and BB Code
Pozdrav curke 😘
Evo i mene 😫
Ja sam sva van sebe. U 2h je neki manijak pokušao provaliti preko puta nas u stan. Susjed bio doma. Dreka. Galama. Vriska. Cijeli stan nam se tresao. Zvali policiju. Netko lupao po našim vratima, pa su skinuli vatrogasni aparat sve živo udarali s njim i naspricali cijeli kat…. naravno dok je policija došla manijak je nonšalantno izašao iz zgrade. ja sam se od silnog šoka i upiskila u gaćice, zamrla sam od straha. Van sebe sam totalno.
Uzas! Mogu misliti kako si se prepala :( smiri se sada kolko mozes da beba ne osjeca taj stres. Sumnjam da ce se manijak vratit opet nakon policije...za bakterije iskustva nemam, ali uz terapiju ces to vec rijesit :)
Sortiraj odgovore
Najstariji