Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Marijana12345
    26. Lipanj 2017. 23:30

Cure nemojte panicarit oko kila, radit statistike i usporedjivati se s drugima. Svaka zena je individua i na svaku trudnoca drugacije djeluje. Treba se paziti i zdravo hraniti. Ionak cemo, mi koje smo oduvijek voljele biti fit i mrsave, ako si to odredimo za cilj - smrsaviti nakon poroda udebljale se 5, 15 ili 25 kila. Ja sam primjetila da uvijek kad me netko pita kako se osjecam u trudnoci odgovorim u sali "debelo", pa skuzim da me ljudi cudno gledaju. Valjda to zvuci blesavo i malo opsesivno.... Pa normalno je udebljati se, naravno ne kao plavetni kit, ali ni dobiti premalo kila nije dobro za bebu. 
    Sta se tice grudnjaka za dojenje, cekala sam 100% pamuk u lidlu i kupila zasad samo bijeli jer nije bilo drugih boja. Planirala sam ih kupiti u mülleru, ali na opip su jako mekani onako kao svilenkasti, a i u sastavu ima polyestera i elastena. Skuzila sam da mi je koza jako osjetljiva u trudnoci pa mi najbolje odgovara cisti pamuk.

treca_sreca
    26. Lipanj 2017. 23:46

Marijana

Cure nemojte panicarit oko kila, radit statistike i usporedjivati se s drugima. Svaka zena je individua i na svaku trudnoca drugacije djeluje. Treba se paziti i zdravo hraniti. Ionak cemo, mi koje smo oduvijek voljele biti fit i mrsave, ako si to odredimo za cilj - smrsaviti nakon poroda udebljale se 5, 15 ili 25 kila.

Potpis na ovo od a do ž...ne sekirajte se, tko je bio fit - bit će opet fit.
    Meni bezveze kad ove kolegice što su prije T imale 10ak kg viška, vade se (ne znam koga lažu) da im je to od trudnoće ostalo i što su za djetetom jele ostatke kašica. Ono haloooo? Budimo realne.
    Svatko ima drugačiji metabolizam i ako je netko bio zgodan cijeli život, mala je šansa da mu se hormoni toliko poremete (možda jedino ak štitnjača ode k vragu) da nakon poroda skroz debeo ostane.
    Belle, kužim da te brine nagao prirast ali ako je OGTT uredan i zdravo jedeš nemaš frke. Samo se maži redovno da ne popucaš, jer u prvoj T koža ti je još zategnuta od prije....ja sam u prvoj T užasno popucala usred tog naglog "debljanja" jer sam bila žgoljava i utegnuta prije. Sad ne očekujem pucanje dodatno jer je koža već razvučena od preth dvije T.

žena-majka-carica:)

IvanaIvica
    27. Lipanj 2017. 00:52

Malena bas je ljepa buskica☺️🔝
    Šta se bebe tiče ja sam 23+4 i dosta ju osjetim..bas je nemirna..doktorica se smijala na zadnjem ultrazvuku jer nije stila sve izmjerit šta je trebala kolko je bila nemirna..i tu i tamo se desi da ju cjeli dan ne osjetim i onda navečer pravi šou..ne znam jel da sjednem ili legnem 😂
    Šta se tiče peseka nadam se da će biti u redu..ja imam i newfondlandera i možda i njemačkog ovcara..sa sela sam pa se tu svašta ima..imat će se moja mala Iva sa kime igrati 🙈✔️
    Sve koje ste do sad stavile slike trbuha sve ste ljepe mamice..samo kad nam još narastu kak ćemo to nositi..hehe😩😜
    Šta se tiče kila ne brinite se...pogotovo ako ćete imati dosta vode...to vam ode pola od toga rodite i još kasnije polako kad ćete oko bebice skakati i da vidite kak ćete se vratiti na staro..jedino ako vas muž bude hranio,mazio i pazio pa ništa s toga..moj hvala Bogu zna samo cedevitu složit pa nadam se da ću poslje poroda se toga polako rješiti..😂🙈
    Curke čuvajte se sad ovih vrućih dana...pijte puno vode,padajte sladoled,lubenicu..šta vam već paše..👌🏻😉

Belle84
    27. Lipanj 2017. 07:52

Jutro cure... ja sad isla u Dom zdravlja kod socijalne gin.po doznake jer je kraj mjeseca kad ono naisla na zatvorena vrata. Ona na godisnjem do kraja mjeseca. Ne znam sad sta da radim, ovaj na zamjeni mi moze dati doznake, jel tak?

Kiki156
    27. Lipanj 2017. 08:17

Violeta pa zar ti nisu u pocetku vadili secer iz krvi? Mislim da to svima rade, ono kad ti gledaju krvnu sliku. Tamo ti pise i secer. 
    Za kile se slazem, jedno je trpat se smecem pa kukat a drugo je kad zdravo jedes pa kile idu. Stesat cemo se mi sve 👍🏻 
    Belle mislim da moze i zamjena dati doznake.

• Mamuka
    27. Lipanj 2017. 08:26

Jutro cure!

Jao Belle ne brini toliko oko kila jer stvarno nisi dobila puno. Računa se da se kao svaki mjesec prosječno dobije oko 1-1,5kg tako da ti si u tom okviru I nemaš se zašto toliko stresirat. Ne dobiješ baš taj trudnički sećer od danas do sutra. Radila si ogtt I bio je OK. Ne natrpavaš se slatkišima, nemaš nekih stresova I to bi trebalo bit to. Sasvim je normalno da imaš skokove u kilaži. Ovo ti kažem iz iskustva. Ja sam u 8. mj trudnoće u 3 dana dobila 3 kg. OK, nisam pazila I jela sam sve pa čak I slatko, ali nisam jela ništa previše jer tada je želudac poprilično stisut I poguran na gore da jednostavno sve I da hoćeš ne možeš puno pojest. A i kretala sam se. Jednostavno je tako išlo. Na kraju sam bila +13 šta je skroz OK.
    Koliko znam doznake možeš odnijeti do 5. u mjesecu tako da stigneš. A ne znam hoće ti taj zamjenski dati. Pitaj pa možda I može.
    [email=M@lena]M@lena[/email] kako suuuuper izgledaš!  Jedino kad te vidim pomislim hoće li moja leđa izdržati stomak.....
    Ja sam grudnjake za dojenje kupovala u HMu I bili su mi dobri. Nadam se da mi neće biti sada mali I da ne moram bar to kupovati. Što se tiče spvaćica ja sam bila kupila al su mi toliko isle na živce sa tim botunićima da sam na kraju rekla mami da mi donese pamučne ljetne haljinice I njih sam nosila umisto spavaćice. Bile su mi zgodnije 100 puta od ovih ko fol spavaćica za dojilje tako da ja to ne kupujem vise. A one stare eno čame u ormaru. Po kući sam nosila donji dio trenerke I HMove majce na špaline/bretele jer smo dosta grijali zbog bebe i to mi je bilo super ugodno a i zgodno za dojenje. Po meni se ne isplati baš kupovati tu robu specijalno za dojenje.
    Moj bebač nije baš tooliko nemiran. Ili sam ja toliko u pokretu da on jadan i nema potribe neke koprcat se, ja ga dobro protreskan i miran je.
    Ali još je sve oko pupka, hvala Bogu. To pribiranje po rebrima i želudcu mi nije bilo baš ugodno tako da neka njega još ovako.

Belle84
    27. Lipanj 2017. 08:31

Mamuka nisam radila ogtt. On se radi izmedju 24.-28.tjedna. Ja sam sad 22 tjedna. Ovaj nataste mi je bio 5.2, dakle iznad dozvoljene granice. No, dobro, necu vise o kilama. Za 2 tjedna cu ici na ogtt pa cemo vidjeti.

treca_sreca
    27. Lipanj 2017. 08:46

Belle jesi uzela onda doznake? Naravno da bi zamjena trebala ih izdat...a ne da trudnici kasni naknada jer je doktor na godisnjem. To bi fakat bilo nenormalno

žena-majka-carica:)

• Mamuka
    27. Lipanj 2017. 08:47

Sorry, mislila sam da si ga radila jer ga nekad rade već od 20. tjedna.
    Ali to je granična vrijednost. Ako si dan prije jela slatko ili večer prije pojela malo vise voća koje ima u sebi vise šećera može ti utjecat na rezultate...
    Imaš tu na klokanici pod trudnoća tema OGTT iz 2013 pa možeš malo pročitati. Ali mislim da se samo zbog kila nemaš zašto toliko uznemiravati.
    Znam da ti je prvi put i sve je novo i čudno i strah te da se nešto ne iskomplicira, ali tvoj plus na vagi stvarno nije prestrašan.
    Mislim da sam i ja u 5. mjesecu trudnoće bila dobila neka 3-4 kg. A šećer mi je bio vise prema donjoj granici.
    Ako te stvarno muči to otiđi i napravi obični šećer do OGTTa čisto da vidiš koliko je natašte. Ne znam vise tko je iz kojeg mjesta, ali ako ima prviatni laboratorij to možeš napraviti za 30ak kn čini mi se.

Belle84
    27. Lipanj 2017. 08:50

Treca sreca nisam jer zamjena radi u suprotnoj smjeni 😩 Moram popodne ici opet...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.