I_menajbolje se izgubiti kad su majstori.. Ja ne mogu spavati od 5h sam budna i vrtim se pa je dosao muz i pricali i on lego spavat a ja ustala. Jucer smo napokon gotovi s vecinom radova u kuci. Sad ciscenje i sredivanje, jos jedan dan spavaca i hvala Bogu kuca je gotova. Danas idemo kod mojih na rucak, i poslije odmor.
Zanima me dali vi sebi kupujete neke alate za kucu? Tipa, kombinirke, saraf ciger, cekic, busilicu?
Moj tata je elektricar i ima sve alate, a njegov tata nema ama bas nista, niti jedan saraf ma nista. Mi smo sebi uzeli saraf cigere 20komada u kompletu, kombinirke, imamo sarafa svakakvih, ispitivac, muz jos zeli uzet busilicu i cekic. Ono da ne moramo za svaku sitnicu posudivati. Polako skupljamo da imamo sve svoje. Ja ne mogu njegove razumjeti da nista nemaju niti ista trebaju, zele. A imaju i djete od 16godina jos. Oni zive eto da zive, ja sam 5 godina ovdje oni u tih 5 godina nista ne rade. Doslovno kad treba pokosit dvoriste ako ja ne kazem ili muz oni nece. A dok nisam bila trudna sama sam kosila s muzem. Svekar dode s posla, spava, ode u birtiju pa u trg, i na ulicu, a svekrva dode s posla, skuha, u bascu i na ulicu. Nit sprema nit cisti, prekucer sam bila prvi put kod njih u spavacoj (uzela je jedan ormar od nas pa ga je tamo stavila) ajme spavaca kao da je neko bacio bombu, cijela kuca je nabacana, neuredna i neugodan miris ima, jer nikad ne zraci. Nisam neka fina dama ali volim cisto i uredno i mirisno. Ne mogu vjerovati da oni su takvi. Muz zna isto puno puta mami reci nesto sto se tice dvorista da spremi svoj nered jer necemo mi njeno dirat, al za kucu joj ne zelimo nista reci. Ja tamo idem rijetko tako da me bas briga. Samo se cudim kako mogu tako zivjeti.
Ko da sam ja sada pisala o muzevim roditeljima!!! 😂
Ista stvar i kod mene... kod njih atomska i nekad se pitan na kog mi je muz tako pedatan. Imamo sve. I sarafe i busilice i ostale stvari. Kupujemo malo malo.. kaze ne voli posudjivat.. a i uvijek ti treba.. a kod njih u kuci kaos i u dvoristu.. rekla sam im dok ne oribaju kuci necu doci kod njih ni na 5 min, ni sama ni sa djetetom( muz se slozio 😄 )
mi smo 10 godina živjeli po podstanarstvu, em seljakali svako malo em imaš tonu stvari kad imaš djecu pa ti je i od toga muka. A ne da bismo još alat držali....tko će to selit (a selili, na muku našu, 10ak puta u 10 god)
Tek sad nedavno smo uselili "u svoje" pa sad imamo na balkonu taj neki ormar s dosta (osnovnog) alata, mada MD nije neki majstor (kao što ja nisam neka vrla kuharica nit slastičarka ) ali ono, bušilica i tak te osnovne stvari kad treba neki komad namještaja učvrstit, kvake porihtat, probit rupe za slike i sl
žena-majka-carica:)
al vjerujem tko ima/živi u svojoj kući da tog treba imat svakako....oko kuće uvik ima šta popravljat!
mi u stanu smo malo druga priča...
žena-majka-carica:)
Dena, uglavnom vecina sta se prcka po venama je uzaludno jer se kad tad vrati, bilo to estetsko uklanjanje kapilara ili operacija vena. Moja mama je vec brdo love potrosila na to... ja primjecujem u trudnoci pojacanu pojavu popucanih kapilara, samo ne znam jel to primjecujem samo sada jer sam jos bijela, inace sam se prije uvijek malo za ljeto pripremila u solariju, a ove godine cu na more kao sir 🙁🙁😞😞
Cure, jel vama oticu noge? Dosad nisam imala s tim problema, ali jucer navecer su me tako noge zatezale i bolile od otoka... imam osjecaj da zadrzavam vodu, ne idem bas na wc toliko cesto u odnosu na tekucinu koju popijem. Inace sam tip koji dobro podnosi vrucine i ne znoji se jako. Kako je kod vas s oticanjem i pijenjem tekucine?
Imam i kapilare i prosirene vene koje su se pojavile jos u osnovnoj ,kad rodim koliko sam planirala mislim da cu se onda raspitat o mogucnosti operativnog uklanjanja
Violeta, hahahha....poznato mi to jako dobro...dok smo zivjeli s njegovima, ja sam vise manje cistila i pospremala, svekrva je bila u stali dva puta dnevno, kuhala i pravila sir itd, pa ono, kak se dogovorimo. kad sam znala uc u siranu AJMEEEEE...odma sam morala ic posremat😂😂😂 Tako da sam dosta puta cistila joj siranu..kao i kucu..mislim, nije bilo da je neiredno oko sira ali ono, suda i ostalog na sve strane. Sir joj je jako fin, da ju ne pokopam.. 😅 ali sad kad znam doc, ajme na sta kuca zna licit😱😱😱 pobjegla bi glavom bez obzira...a kupaona tek..al ono, napravim se da ne vidim i odem doma..haha...a za alat..moj svekar sve zivo posuduje od nas, nesto su je nadokupio jer je dragi vec bio alergican na to njegivo posudivanje i uzimanje. A kod nas doma alata...ajme....za opremit kakve tri trgovine..MD samo kupuje..ali i treba mu, s obzirom na to kakvom se poslom bavi..
Vene i kapilare..imam oboje...to je genetski i mislim da pomoci nema😡
Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta
Povodom useljenja poklonila sam mm komplet alata, odvijace, kliješta... Sitnice koje uvijek trebaju. Moja mama i sveki su bas uredne, ako ne i preuredne. Uvijek mi frka kad se najave, a moraju 😎, da ne bi vidjele nesto sto im nije po njihovom. Ali ako i vide sute. Ponude se da Ce nesto pomoći pospremiti, ali ja im ne dam. One su zivot započele u zajednici pa stoga postuju nasu samostalnost. Hvala im na tome. Za sada ne oticem , uf. Pijem dosta tekućine. Ako ne pijete dovoljno, tijelo radi rezervu i nakuplja se tekućine. Danas sam odlučila uzesti odmor od knjiga, al me kopka. Jos malo i gotovo. Uf.
Nemam problema sa venama i kapilarama, ali isto sam cula i da se nakon operacije opet vrate nakon nekog vremena.
Ne oticem jos, nadam se da ni necu, a tekucine ja inace slabo pijem, jednostavno zaboravim.
Jos danas uzivamo na moru i kupanju i onda doma navecer :( tako mi se ne ide
Jao kupaona njihova to sam i zaboravila 🤣🤣 2 mj sam se kupala kod njih (dok nismo svoje napravili) prije kupanja ciscenje kade , poda, wc svaki put ptije koristenja ciscenje. Prozor u kupaoni NIKAD ne otvaraju, a zamislite samo kako smrdi prljav ves, vlaga i sva para od tusiranja, miris dok se obavlja nuzda. Ja sam ludila tih 2mj. Negdje prije je svekrvi kcer dosla cistit i isto je komentirala meni kako joj je mama prljava i onda sam joj ja iznela svoje misljenje o njima onak kulturno. Mislila sam da ce razgovarat s mamom ali i nju boli dupe. Ja npr.kad dodem kod mojih (mama i tata zive sami) ako vidim da nije nesto ok da moze bolje uvijek mami kazem i savjetujem ju i pomognem joj da joj bude bolje.Muz kao da je izrod njihov 😂😂 taj ak mu majica ne mirisi nece obuci, jucer mi je ostalo suda za danas prat, jutros je odmah komentirao mi kako to da mi je ostalo sude da to nisam pocistila. 😂 Sam je rekao da cemo sve od alata mala po malo kupovat jer ne voli od nikog posudivat.
I_me mislim da i ja necu dat djete kod njegovih da ide ako ne budi uredniji, vidat ce se svaki dan u dvoristu hehe.
Sanjchi divim ti se sto si uspjela izdrzati to sve. Kolko dugo ste zivjeli skupa? Ja sam 2 mj kod njih se kupala a u ta 2 mj sam 3 puta sjedila s njima za stolom i jela. Muz i ja smo si u sobu nosili 🤣🤣🤣 jao kad se sjetim. I da zamislite, kupimo si mi frizider (jer nisam htjela s njima jesi bas) i svekrva se zavuce u moj frizider uzme male hrenovke one mini veliko pakiranje i skuha unuci da jede jer eto dosla je kod nje pa da ju baka pocasti. Ajme ja sam napravila takvu frku, jer uzela je bez pitanja. Jos jednom je uzela sok bez pitanja od nas i muz je s njom se posvado reko je ako nesto treba da pita. Alergicna sam da mi neko dira stvari bez pitanja ajmeee... od tad nit treba sta nit ista haha...al ja kad pravim nesta novo odnesem im i kolace kad pravim obavezno i njima tacnu. Njegovom bratu malo malo dam 20k za kavu, slatkise, sladoled, vodimo ga u grad kad mi idemo i tako. Prosli tjedan smo ga povezli u Osijek s nama i isli na kavu, sladoled u setnju. A seka njegova nikad nikud ga ne vodi a ni mama ni tata. Moj muz je 31 god i njegova seka a mali brat 16. Oni se svi bas lose ponasaju prema bratu pa meni i muzu bude zao i onda ga vodimo tak svagdje.
A alata imamo toliko da bi komotno mogli otvorit trgovinu i prodavat 😂 mm se kuzi u skoro sve, tako da sve sam popravlja, sto mi je super jer ne trebamo majstora za svaku sitnicu.
Sortiraj odgovore
Najstariji