evo nas s pregleda
ovaj moj kupusić iz potpisa je veli doktor dosegao već 1200 grama
Mada po ovom linku, kad unesem danas izmjerene BPD/AC/FL u milimetrima, ispada i 1300
http://www.baby2see.com/medical/charts.html
svakako glava prednjači 3-4 tjedna, stomak tek 1+ tj
ali to je neloše obzirom da mi je u prvoj T (našla sam stare trudničke!) u istom ovom tjednu BPD (glavica) bio veći punih 6tjedana u odnosu na prosjek.
A u drugoj T nekih 5 tj (a ostale mjere samo 2tj) iznad prosječnog.
Svakako bit će to još jedna beba debelo iznad 95. percentile
Samo što je ovaj put cura (potvrdio nam je i blagoslovio da nastavimo kupovinu u rozom tonu)
opet smo gledali 4D ali ovaj put imamo sliku iz drugog poluprofila
eto, inače sve pet veli ima vode, ne otvaram se….ja pre happy
Čestitamo na curi!!!
Bit će to mala haharica koja babi I didi neće dat mira.
Hej cure, odbrojavam sate do pregleda - danas u 17h. Jedva čekam i baš se veselim!
Još 2 sata na poslu, pa na pregled i napokon počinje godišnji. U petak krećem na put za Kinu pa se svakako nadam da će biti sve ok.
evo nas s pregleda
ovaj moj kupusić iz potpisa je veli doktor dosegao već 1200 grama
Mada po ovom linku, kad unesem danas izmjerene BPD/AC/FL u milimetrima, ispada i 1300
http://www.baby2see.com/medical/charts.html
svakako glava prednjači 3-4 tjedna, stomak tek 1+ tj
ali to je neloše obzirom da mi je u prvoj T (našla sam stare trudničke!) u istom ovom tjednu BPD (glavica) bio veći punih 6tjedana u odnosu na prosjek.
A u drugoj T nekih 5 tj (a ostale mjere samo 2tj) iznad prosječnog.
Svakako bit će to još jedna beba debelo iznad 95. percentile
Samo što je ovaj put cura (potvrdio nam je i blagoslovio da nastavimo kupovinu u rozom tonu)
opet smo gledali 4D ali ovaj put imamo sliku iz drugog poluprofila
eto, inače sve pet veli ima vode, ne otvaram se….ja pre happy
Ajde Bogu hvala vise da znamo da roza kosara ostaje u djiru! 😁
Super za pregled i drago mi je sto je curica! 😊
Ja sam mislila da ce biti najmanje 1.5 kg jer i moja ima sad sigurno 1 kg i mozda nesto sitno.
No vazno da je sve ok! I da se i ti dobro osjecas. Odlicno!
Bas me deprimira ovo okruženje u bolnici. Nit sapuna, nit wc papira. Jos mi mm sve donijeo, a kad vidim druge žene kako odu na wc i ruke ne operu meni muka. Imam osjećaj da cu se zaraziti.
ne znam koliko će te dugo zadržati, ajd nećeš se u dan-dva zarazit
ali pri korištenju wca treba bit oprezan....ja sam u prvoj T ležala na odjelu par tjedana zbog prijetećih prijevremenih trudova, i morala sam "živit" tamo dakle kupat se i sve....i unatoč što sam jako oprezna (jer sam gadljiva full) uspjela sam zaradit gljivice na noznim noktima, mada sam se tuširala u japankama i pazila da ne dodirujem ništa šta ne moram.
Na liječenje toga sam poslije utukla čitavo jedno malo bogatstvo da ih se riješim (da ne pričam da mi lijevi nožni palac još uvijek nije izliječen do kraja ni nakon 10godina! jer sam uglavnom lokalne antimikotike koristila, nisam htjlela nikad piti one neke tablete oralno koje s velikom uspješnošću liječe to ali su full štetne za organizam) a da ne govorim koji je to pain-in-the-ass i trakavica samo takva...
žena-majka-carica:)
Malena ja bih volila da nije baš toliko velika kao drugorođenac....em da mi je lakše rodit, em da stignemo obuć neke lijepe stvarčice što sam kupila u broju 56 jer nisam mogla odoljeti
a s njime mi je već s 2tjedna bio malen broj56 i morali smo nositi 62icu
Kako god, ne mogu kriti da sam prehappy da će sva ova divna curičasta robica koju sam marljivo nakupljala - ipak napokon doći u opticaj!
Pa ne zivimo na moru, nego an kopnu pa je bura rijetkost. Al naravno da ga po jakom vjetru necu vodit, ali sama hladnoca ne smeta
Uf uf, nema bure kao u Dalmaciji ali zna i ovdje sjeverac zapuhati. Sama hladnoca nije veliki problem do max -5, no kad na 0 stupnjeva zapuse sjeverac, to je kao -10.
Suncokretice super da je sve ok, neka su oni napravili sva testiranja pa si sad mirna. Bas mi je drago! 😊
Treca sreca suuuuper za curicu ❤️ I sto je pregled dobro prosao! A ovo za gljivice, jao uzas!
Od kojeg se tjedna/mjeseca beba moze vodit van?
Hvala na objasnjenju za mlijeko! 😊
Sto se nasih termina poroda tice meni je ok jer sada u trudnoci mozemo jesti zdravo i svjeze voce i povrce i taman kad beba dode na razinu da papa kasice vec ce biti proljece i opet ce imati svjeze i zdravo. 😃
Angel sretno na putu! 😊
meni isto puno neugodnije kad puše na +7 nego da je oko nule bez vjetra
a u nas u ST često puše
tako da nema šetnji svaki dan s bebom....možeš zaboravit ovde
to mi je najgore kod jesenskih i zimskih beba
jer lakše je uvik s bebom izletit van u kolicima kad je grintava, nego ju smirit u stanu
Sto se nasih termina poroda tice meni je ok jer sada u trudnoci mozemo jesti zdravo i svjeze voce i povrce i taman kad beba dode na razinu da papa kasice vec ce biti proljece i opet ce imati svjeze i zdravo. 😃
ovo je istina!!!!
To nam je baš pozitivna točka...
za kolostrum - pročitala ali zaboravim skomentirat sve....meni već odavna mrlje po majci ostaju, sigurno dva mjeseca ako ne i dulje...one žuti masni zmazani krugovi što fuj izgledaju na bijelom grudnjaku. A u prve dvi T se ne sjećam točno kad je počelo
meni isto puno neugodnije kad puše na +7 nego da je oko nule bez vjetra
a u nas u ST često puše
tako da nema šetnji svaki dan s bebom….možeš zaboravit ovde
to mi je najgore kod jesenskih i zimskih beba
jer lakše je uvik s bebom izletit van u kolicima kad je grintava, nego ju smirit u stanu
Ziva istina! Ja sam L rodila u 5.mj i to je bilo ok. Malo je ojacao prije vrucina. Al najbolje je roditi u 3.mj. dok beba ojaca dolazi proljece kad se moze stalno van i onda ljeto, sunce i more, a do prave zime je vec gotovo dijete. 😊
Sortiraj odgovore
Najstariji