Sanjchi tu kiselinu koju su ti stavili je limun
Meni su dali u ruke limun i rekli da iscjedim ako zelim ako mislim da ce mi biti slabo
Barbs zavisi kako ko .. U Zg na Vuk Vrhovcu su se samo dok sam ja bila 2 ispovracale a 1 pala u nesvjest..Nije za svakoga ali one su bile isprepadane prije toga da nista cudno..Jer na VV je strahovito vruce i puno puno ljudi zato ja to idem privatno obaviti..Jer nesmijes ni setati puno dok to pijes moras sjedit..Ako se ispovracas recimo posalju te doma i da dodes drugi dan jer si izbacio to iz sebe..
Mislim nije za svakoga ali se jos vecina njih dodatno uplasi
🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
Javi se pa cemo se dog: 0977777598
Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta
zavrsila na hitnoj zbog upale lijeve sise, dobila antibiotsku kuru itd itd… mali nije na pocetku dobro vukao, sitnicki je pa je patronazna rekla da nema jos snage sisati s jakim vakuumom kao npr dijete od 3500g. Ona se nije izgleda dovoljno rucno izdajala jer nije ni mogla posto ju je maleni uuuuzasno izgrizao pa su joj bradavice bile sve u ranama, a kad je upotrijebila rucnu izdajalicu ragade su postajale sve gore. Uslijed toga svega u ovih par dana se izgleda smanjila produkcija mlijeka, pa je sada pitanje sto napraviti da se ona vrsti na pocetnu razinu ili da se poveca… stvarno ima najbolju volju dojiti, budimo se 3-4 puta po noci masirati ju, hodamo vec ko zombiji
marijana baš mi je žao seke, nije joj lako.
a ti eto uživo imaš priliku vidit kako i nije to sve bajno i lako kako na prvu možda zvuči
čeka to većinu mami prvorotkinja....
nažalost kad su ragade već tu, cice su bolne, stvar je otežana, mama je u stresu da neće moć dojit i eto nas u začaranom krugu. Jer stres jako loše utječe na stvaranje mlijeka
je li koristila šeširiće?
lufta bradavice na zraku stalno da šta prije zarastu i oporave se?
za povećanje količine mlijeka, najbolje utječe bebino sisanje....nema te izdajalice....
ali ja evo mislim kupit sad (nisam probala pa ne mogu reć kakve su) ove kapi/tonik:
https://plant.hr/proizvodi/za-mame/dojenje/mamine-kapi-tonik-dojenje/
možda ne rade čuda ali pomoć vjerojatno može malo
znam kad sam s prvim djetetom imala takvih problema (nije znao uhvatit sisu, pa bio "lijen" vuć - mada nije problem gramaže kao kod tvoje seke - ovaj moj je imao pune 4kg mamlaz) da sam tražila po netu takve neke pripravke i bilo ih je tada 2007. godine samo iz USA za naručit (na osnivi nekih biljki) za pospješit laktaciju jele. A ovo mi pari isto na tu shemu
...
ima i topic na klokanici s iskustvima:
https://klokanica.24sata.hr/forum/tema/mamine-kapi-327
žena-majka-carica:)
Ja sam prvi put ogtt radila u vinogradskoj, 5-satni, lezala sam tamo 5 sati bez jela bez pica...i samo lezis, eventialno ako moras na wc...uzas...onda kad sam ga radila tu kod sebe u domu zdravlja, nije mi bio toliki bed jer sam vec znala kak ide, a i nisam morala lezat😅
Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta
Natasha, kako ti da te ceka jos jedni vadjenje ogtta??
Kad sam išla na ono prvo vađenje krvi nakon potvrde trudnoće, jutarnji šećer na tašte mi bio 5,8, poslala me odmah da napravim ogtt (i dobila sam dvije kile u dva tjedna između dva pregleda) pa ju je to zabrinulo jer sam po njoj inače mršava (56kg i 170cm kad sam ostala trudna)..
Meni nije bilo strašno to popiti, je slatko i ima jedno 3 dcl al polako sam popila i malo odsjedila u labu i onda svakih sat vremena vadili krv.. na kraju nalaz bio dobar :)
Dena, ja iduci mjesec isto u Njemackoj radim ogtt kod svoje Dr, nisu mi rekli da moram biti nataste nego da za dorucak popijem caj/kavu bez secera i da ne jedem nikakve pekmeze ili med, sve sto moze povisiti secer u nalazu.
Malena, stvar je u tome da je seka zavrsila na hitnoj zbog upale lijeve sise, dobila antibiotsku kuru itd itd… mali nije na pocetku dobro vukao, sitnicki je pa je patronazna rekla da nema jos snage sisati s jakim vakuumom kao npr dijete od 3500g. Ona se nije izgleda dovoljno rucno izdajala jer nije ni mogla posto ju je maleni uuuuzasno izgrizao pa su joj bradavice bile sve u ranama, a kad je upotrijebila rucnu izdajalicu ragade su postajale sve gore. Uslijed toga svega u ovih par dana se izgleda smanjila produkcija mlijeka, pa je sada pitanje sto napraviti da se ona vrsti na pocetnu razinu ili da se poveca… stvarno ima najbolju volju dojiti, budimo se 3-4 puta po noci masirati ju, hodamo vec ko zombiji pa sam mislila da el.izdajalica radi na drugacijem principu od rucne na nacin da ne rasturi bradavice i da pumpa na neki malo drugaciji nacin (inzenzitetom ili brzinom) cime bi potaknula produkcija. Pije dovoljno tekucine tako da ne znam zasto se produkcija ne povecava, ako nekoja ima neki savjet, molim da ga podijeli sa svima nama kojima ce isto mozda dobro doci na jesen kad stignu nase bebe.
Jaaako mi je zao sto joj se to dogadja. To je jako tesko i nezgodno i najveci problem je sto beba ne moze vuci. Jer da moze, protok mlijeka preko bradavica bi ubrzo rijesio problem ragada ali i mastitisa jer se mlijeko ne bi zadrzavalo.
Preporucam da prijedje na el izdajalicu i nek stisne zube dok mlijeko krene izlaziti. Kad se tek krene s izdajanjem, boli uzasnooo! No nakon minutu-dvije bude lakse, iako ce nju boljeti jer su bradavice rasturene. No kad zavrsi, namazati bradavice purelanom i luftati na zraku sto vise. Gle, nema bezbolnog rjesenja, ako zeli zadrzati mlijeko. El izdajalica je po meni bolje rjesenje jer ju stavis, ukljucis, stisnes zube i trpis... rucna je ipak pod utjecajem nase volje pa nemamo snage uz toliku bol jos i pumpati.
Ja sam koristila Medela i bila sam jako zadovoljna.
Kad sam išla na ono prvo vađenje krvi nakon potvrde trudnoće, jutarnji šećer na tašte mi bio 5,8, poslala me odmah da napravim ogtt (i dobila sam dvije kile u dva tjedna između dva pregleda) pa ju je to zabrinulo jer sam po njoj inače mršava (56kg i 170cm kad sam ostala trudna)..
Meni nije bilo strašno to popiti, je slatko i ima jedno 3 dcl al polako sam popila i malo odsjedila u labu i onda svakih sat vremena vadili krv.. na kraju nalaz bio dobar :)
Natasha, vidim da ti ticker ne prikazuje dobro. Ovaj link si trebala kopirati u potpis na svom profilu foruma. Ako si to ucinila onda vjerojatno prilikom sejvanja tickera nisi odabrala Forums/PseudoHTML, Ubbc and bb code. Taj link kopiras, odes na postavke svog profila i zalijepis link u potpis.
Natasha, vidim da ti ticker ne prikazuje dobro. Ovaj link si trebala kopirati u potpis na svom profilu foruma. Ako si to ucinila onda vjerojatno prilikom sejvanja tickera nisi odabrala Forums/PseudoHTML, Ubbc and bb code. Taj link kopiras, odes na postavke svog profila i zalijepis link u potpis.
Hvala, objašnjavale su mi cure, moram se poigrati kad uhvatim vremena
Evo mene sa tecaj! Tema prehrana u trudnoci i poslije nje. Manje vise sto vec sve znamo. Sto koliko i kada... nist posebno. U ponedjeljak je o porodjaju. To me zanima 😊. Iako se drzim one sve su rodile pa cu rodit i ja 😊. Nekak mora izac van. 😂😂
Najvise cekam temu o dojenju jer su tete rekle da cemo se toj temi extra posvetit jer to je najgore. Kad ostanes sama sa bebom u 4 zida i mlijeko nejde i vilend je i me mozes nazvat patronaznu. ( bar su nam tete taj primjer dale 😂🤔😯) mene iskreno toga najvise strah. Dojenja.
Sortiraj odgovore
Najstariji