Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Marijana12345
    07. Lipanj 2017. 08:24

Dena, ja iduci mjesec isto u Njemackoj radim ogtt kod svoje Dr, nisu mi rekli da moram biti nataste nego da za dorucak popijem caj/kavu bez secera i da ne jedem nikakve pekmeze ili med, sve sto moze povisiti secer u nalazu. 
    Malena, stvar je u tome da je seka zavrsila na hitnoj zbog upale lijeve sise, dobila antibiotsku kuru itd itd... mali nije na pocetku dobro vukao, sitnicki je pa je patronazna rekla da nema jos snage sisati s jakim vakuumom kao npr dijete od 3500g. Ona se nije izgleda dovoljno rucno izdajala jer nije ni mogla posto ju je maleni uuuuzasno izgrizao pa su joj bradavice bile sve u ranama, a kad je upotrijebila rucnu izdajalicu ragade su postajale sve gore. Uslijed toga svega u ovih par dana se izgleda smanjila produkcija mlijeka, pa je sada pitanje sto napraviti da se ona vrsti na pocetnu razinu ili da se poveca... stvarno ima najbolju volju dojiti, budimo se 3-4 puta po noci masirati ju, hodamo vec ko zombiji pa sam mislila da el.izdajalica radi na drugacijem principu od rucne na nacin da ne rasturi bradavice i da pumpa na neki malo drugaciji nacin (inzenzitetom ili brzinom) cime bi potaknula produkcija. Pije dovoljno tekucine tako da ne znam zasto se produkcija ne povecava, ako nekoja ima neki savjet, molim da ga podijeli sa svima nama kojima ce isto mozda dobro doci na jesen kad stignu nase bebe. 

barbs
    07. Lipanj 2017. 08:27

I ja sam cula da su ubrzani otkuvaji srca normalni...
    I me, mi imamo u domu zdravlja i isto je besplatno... Pa me cudi kako to da je tebi ujutro... Kako ti dragi moze doci?! Ok... Moj radi samo ujutro... 
    Eto vadili mi krv... Popila sam glukozu .. opet u 9 i u 10 moram ici vaditi krv...  Tesko mi pada sto su rekle da ne smijem ni vodu piti... Niti voooduuu ... A zzeeeeeeednaaaaa saaammm

barbs
    07. Lipanj 2017. 08:27

Yel... Ocito jace kuca kad se previse naprezemo....

barbs
    07. Lipanj 2017. 08:29

Marijana, ocito svaki doktor i svaka drzava drugacije govori...za ogtt... Ja eto ne smijem ni piti dok 3 put ne vadim krv dok I me je mogla piti limunadu...

I_me
    07. Lipanj 2017. 08:30

barbs

I ja sam cula da su ubrzani otkuvaji srca normalni…
    I me, mi imamo u domu zdravlja i isto je besplatno… Pa me cudi kako to da je tebi ujutro… Kako ti dragi moze doci?! Ok… Moj radi samo ujutro…
    Eto vadili mi krv… Popila sam glukozu .. opet u 9 i u 10 moram ici vaditi krv… Tesko mi pada sto su rekle da ne smijem ni vodu piti… Niti voooduuu … A zzeeeeeeednaaaaa saaammm

niti vodu???
    svaka bolnica/dom zdravlja svoju politiku vodi... i gle...tebi ce vadit 3x krv.,meni su 2x..
    dragi je obavezan samo na jedan dan..kad je tema porodjaj.. uzet ce slobodno ili izac sa posla na sat vremena.

• Mamuka
    07. Lipanj 2017. 08:31

Jutro cure!

Odlična mi je ova Ikea komoda I mislim da bi mogla to I ja uzeti. Mislila sam neku dječju jednostavnu bijelu pa poslije je prebaciti u dječju sobu al ovo mi se čini bolje,
    Inače imamo walk in ormar I ima dosta prostora, ali želim da mi je sve pri ruci pa ću si kupiti ovo.
    Hvala na ideji!
    barbs mislim da si ti rekla da planiraš kupiti tiny love onu električnu njihalicu. Nisu lose al su dosta male I beba ih jako brzo preraste. Pogotovo ako je malo veći bebač. Muževa sestra je kupila, a bebač je bio poprilično velik I mislim da već sa nekih 6 mjeseci je njemu to bilo pomalo. Mi smo bili kumovi na krštenju I mislili smo to uzeti za poklon pa kad smo vidli kako je ovaj to przo prerastao odustali smo I umjesto tog dijela poklona dali novce da si uzmu šta im treba.
    Mi imamo graco elek ljuljačku https://www.babycenter.hr/graco-ljuljacka-sweetpeace-zen-0172142-605067.html I bila nam je super. Iako je poprilično nemirno dite u početku bi u njoj znala biti I po par sati. A mogla je po veličini stat u nju do nekih godinu dana jer je mršavica. Doduše visoka je dosta, ali mogli smo je na kratko utrpati.
    Ja sam radila TSH na početku I bio mi je 2,5. Doktor nije ništa komentirao. Inače nemam problema sa štitnjačom, nego sam imala sistematski pa je bilo I to uključeno.
    Sad sam 17+6 tt I još nisam napravila krvnu grupu. Vjerjatno će me isšpotat sad na kontroli, ali ne stignem /ne da mi se, a nekako nisam sigurna ni da sam dobro upantila iz prošle trudnoće (čudno kako neke stvari brzo zaboraviš ). Valjda ću uskoro

Marijana12345
    07. Lipanj 2017. 08:35

Suncokretica, ja sam isto primjetila strasan umor prilikom penjanja uz stepenice, ubrzano kucanje srca cak i prilikom sjedenja/lezanja, ali i poviseniji tlak od pocetka trudnoce obzirom da sam niskotlakas. Prije trudnoce sam aktivno trcala, cak i polumaratone, ali otkad sam zatrudnila odustala sam od takvog tipa rekreacije jer jednostavno moje tijelo to vise nemre podnijet. Pitala sam svoju ginicu vezano za to, cak i prekjucer Dr kod kojeg sam radila 4D, no oboje su rekli da je trudnoca stanje u kojem se svaka zena drugacije osjeca i na koji drugacije reagira pa je tesko generalizirati zasto se to dogadja. Dok se ne dogadjaju velike oscilacije pulsa i tlaka, nije zabrinjavajuce.
    Sanjchi hvala na preporuci! Svakako cu kontaktirati polikliniku Matoc, nadam se da nece u navedenom terminu biti na godisnjem 😊. Planirala sam napraviti taj pregled u poliklinici Vili u Zg kad cu biti kod seke, ali 600kn za obican pregled i CTG mi se cini jako puno, unatoc tome sto svi hvale Dr.Latin. Cijene u Sisku su ipak povoljnije, jos i bolje jer cu si usparati i benzin 😉

barbs
    07. Lipanj 2017. 08:41

I me... Tako je... Niti vodu 😮 A ocito svatko ima svoju politiku... Nama je sestricna od njegovog tate rekla da oboje dodjemo .. nije spominjala da ne treba biti svaki put sa mnom... U bolnici npr je decko od frendice trebao svaki put biti(3x)... 
    Marijana, da... Ja sam pricala o elektricnoj njihaljki... Bad cu se onda doooobro raspitati prije nekome kazem da mi to kupi... Ali frendici su twinsi jaaaako dugo bili u njima... Hm... Vidjet cemo...

• Natasha555
    07. Lipanj 2017. 08:42

Cure, sretno svima danas na pregledima i ostalom! 
    Barbs, meni su rekli doći natašte i smjela sam piti vodu u čekaoni, ali izgleda svi imaju drugu politiku. Bitno da nalaz na kraju bude dobar! I mene čeka još jednom ogtt nakon ovog pregleda 
    Mi imamo puno prostora u kući i preuređujemo pa sam isto mislila uzeti običan ormar i komodu za dječju sobu, koja će ostati i kasnije, a ovu ikea  prematalicu da možemo premještati po potrebi iz spavaće u dnevnu  i obrnuto, dosta je lagana.
    Danas sam poodnevna smjena i osvježila je kiša pa idem pospremiti kuću, bila sam malo lijena uz sve ostalo ovih dana 

• Dena1009
    07. Lipanj 2017. 08:42

Marijana isto su i meni rekli, pojela sam malo kruha i maslaca i popila malu kavu sa steviom. Uzeli su mi urin i izvadili krv, onda sam popila glukozu i nakon sat vremena su mi piknuli prst i izmjerili šecer. To je bilo to, nisu me 3 puta pikali ko u HR. 

url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.