Hej, cure ušla sam u 13ti tt… nuhalni je sada bio 1,5mm sve ok mozak razvijen ruke noge srce kuca sve super, i onda sam čula za jedno dijete da je nuhalni bio 1,9 i sve bilo ok i rodila se sa Down…. ništa mi baš nije jasno, imam 25g pov.bolesti takve nema u familiji….. nuhalni bi trebao biti točniji od testa probira…. sad sam opet u strahu i zeludac me boli uzas…….
bez brige, nisi jedina.Kod mene je nuhalni 0,8mm, ali još mi nije gotov nalaz krvi i isto se bojim jer meni je uskoro 35 g. Mada, mislim da paničarimo bez veze, ali takve smo i ne možemo si pomoći.
Ma znam, ali posto imam 25 nema u povijesti toga rekao je da ne treba, a i test probira koji se plaća 400kn nije pouzdan pokaze da je sansa manja od 1:1268
A Nifty je skup uzasno.. ne znam ne vjerujem da ce nesto biti vjerujem da ce sve biti ok.... ali ne mogu vjerovati da nuhalni bude mali a to se dogodi
Mamukadobrodosla 🙂
Meni je prva trudnoca pa nemam bas iskustva, al redovito mi je na pocetku bila velika razlika ujutro i popodne, al mi je to bilo normalno jer i kad nisam trudna je isto. Kod menstruacije mi trbuh par dana zna bit ko sto je bio u 20.tt 🙄
Belle razumijem tvoju zabrinutost, zelim ti da se sve sto prije rijesi i da mozes uzivat u trudnoci. Postoje lijekovi i sigurna sam da ce sve biti dobro. Glavu gore ☺
Hvala!
I u prvoj mi je bila razlika jutra I večeri, ali ni približno ovakva. Stomak mi je doslovno narastao u 1 dan, kad sam ušla u 12. tt. Mislim nije to ništa strašno osim što roba koja mi ujutro odgovara navečer je preeetisna. Nema šanse da to uspijen na sebe navuć. A I pritisak mi je na želudac pa mogu samo stajat ili ležat što je malo teško kad imaš još jedno dite od 2 god koje baš I ne voli da ti ležiš jer se želi igrat.
@Belle razumin tvoje strahove, ali pokušaj se što više primirit jer to bebica osjeti. Pokušaj se suzdržati od čitanja neta I pustih članaka I foruma. Znam da nije lako, ali pozitivan stav je pola posla. Uostalom puno su veće šanse da sve bude u redu. Držim fige!
Hej, cure ušla sam u 13ti tt… nuhalni je sada bio 1,5mm sve ok mozak razvijen ruke noge srce kuca sve super, i onda sam čula za jedno dijete da je nuhalni bio 1,9 i sve bilo ok i rodila se sa Down…. ništa mi baš nije jasno, imam 25g pov.bolesti takve nema u familiji….. nuhalni bi trebao biti točniji od testa probira…. sad sam opet u strahu i zeludac me boli uzas…….
jel te slala na kombinirani probir iliti taj test probira?
tu ti se gleda nuhalni nabor,uvz,krv...
ako ti taj nalaz ne valja ( a ja vjerujem da ce sve biti ok), onda imas dalje opcije kako su cure gore napisale..nifty,harmony test,amnio..
Ma znam, ali posto imam 25 nema u povijesti toga rekao je da ne treba, a i test probira koji se plaća 400kn nije pouzdan pokaze da je sansa manja od 1:1268
A Nifty je skup uzasno.. ne znam ne vjerujem da ce nesto biti vjerujem da ce sve biti ok…. ali ne mogu vjerovati da nuhalni bude mali a to se dogodi
ja sam uvz radila kod svoje gin,a krv vadila u bolnici. nisu mi nista naplatili.
Ginekolog me pregledao zna povijest bolesti na UZV vidio mozak ok nuhalni ok 1,5mm nosna kost ok, imam 25 godina kaze nema potrebe ako hocu mogu ici al nije pouzdano ako nuhalni. Harmony je al je 3600kn.... to je sad problem veliki. cijena. eto. jadni smo svi koji nemamo novca. postali smo amerika....... a kaze mi cura jedna sve koje pozna s downom imali su ok nuhalni. zeludac me boli od brige
A Nifty je skup uzasno.. ne znam ne vjerujem da ce nesto biti vjerujem da ce sve biti ok…. ali ne mogu vjerovati da nuhalni bude mali a to se dogodi
Ja sam uz UZV na kojem je mjeren nuhalni imala I nalaz krvi u kojem ti se izračunavaju vrijednosti na temelju dobne skupine I naravno tvari koje se nalaze u krvi. Ako nisi to imala traži da ti da uputnicu za to I bit ćeš mirnija. Al kako si "dovoljno mlada" po tim medicinskim mjerilima za prvorotkinju male su I šanse da se takvo nešto dogodi.
A ne možeš znati jel ta cura imala u obitelji takvih slučajeva....
Ginekolog me pregledao zna povijest bolesti na UZV vidio mozak ok nuhalni ok 1,5mm nosna kost ok, imam 25 godina kaze nema potrebe ako hocu mogu ici al nije pouzdano ako nuhalni. Harmony je al je 3600kn…. to je sad problem veliki. cijena. eto. jadni smo svi koji nemamo novca. postali smo amerika……. a kaze mi cura jedna sve koje pozna s downom imali su ok nuhalni. zeludac me boli od brige
uvijek postoji rizik!
ali da mene to toliko brine kao tebe ( a sama kazes imas tek 25god,nema u obitelji nikog sa downovim,..)
ja bi otisla bar na probir..bar da se ne stresiram..jer stres steti i tebi i bebi..
Slazem se s I me, barem na kombinirani probir odi da se smiris i ako ti on pokaze dobre rezultate, super, ako ne, uvijek mozes na amnio koja je 100% tocna.
Ginekolog me pregledao zna povijest bolesti na UZV vidio mozak ok nuhalni ok 1,5mm nosna kost ok, imam 25 godina kaze nema potrebe ako hocu mogu ici al nije pouzdano ako nuhalni. Harmony je al je 3600kn…. to je sad problem veliki. cijena. eto. jadni smo svi koji nemamo novca. postali smo amerika……. a kaze mi cura jedna sve koje pozna s downom imali su ok nuhalni. zeludac me boli od brige
Ljudi svašta pričaju, viruj mi. I što manje slušaš te priče okolo, rekla - kazala bit će ti lakše. Nekad ljudi ni ne ispričaju cilu istinu pa se dobije krivi dojam.
Ovaj nalaz krvi je besplatan I kod nas tek ako UZV I on pokažu neke naznake se šalje na detaljnije pretrage. Pitaj doktora za uputnicu I napravi taj test pa ćeš vidit šta dalje. Ali po svemu ovome stvarno se ne bi tribal toliko brinuti.
Poznam obitelj sa sinom koji ima Down sindrom. Njegov brat I sestra imaju dicu koja su "zdrava" tj bez viška kromosoma.
Bit će to sve u redu. A za svoj mir napravi još taj test I to je to.
Sortiraj odgovore
Najstariji