Ja sam radila TORCH prosle god u 10.mj. Rubeola mi je bila granica, no to je jos od cjepiva, herpes simplex pozitivan isto od cjepiva nekad iz osnovne skole. Cytomegalovirus pozitivan i visoka avidnost, sto znaci da je infekcija s tim virusom bila u zadnjih max 4 mj od uzimanja uzorka, tocno u vrijeme kad sam imala spontani. Ti virusi nisu bezazlena stvar. Meni je doktorica rekla da izbjegavam macke jer jos uvijek nisam preboljela toksoplazmozu, a na nju i ostale viruse sam negativna. Tako da, ja macke izbjegavam.
I_me, mozda si se ti s tim virusom vec suocila, ako nisi trudna, ne mora biti neki problem, mozes ne primjetiti da imas infekciju. Ali u trudnoci, posebno prva 3 mj, taj virus moze biti koban.
Kucni poslovi u prva tri mj mi je koma bilo, stalno se umarala, spavala bi samo i sta god sam radila, trebalo mi je duplo duze da napravim...proci ce...sad se isto umorim, ali manje, i ne spava mi se toliko..
Evo da se pohvalim kako sam boju dobila danas..to je moja ruka...bila kod kumova, klali smo pilice..i ja lijepo izgorila...
Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta
bogme sanjchi, pravo bauštelski si ti to uhvatila!
ja se danas držala ispod suncobrana cijelo vrijeme...dok je bilo sunca jelte. Popodne i u nas okrenula neko šućmurasto vrime, ko da će padat...valjda je barbs obavila šta je imala dok je bilo suvo.
Malena jesi te pretrage radila privatno ili ?
žena-majka-carica:)
Jos je kuma rekla da budemo cijelo vrijeme na suncu, al smo se ipak preselili u hlad. Nisam ni skuzila dok nisam dosla doma i otusirala se, kad sam oblacila pidzamu, osjetila sam da mi je rame hladno a ovaj dio ruke vruc. Kad sam pogledala, nisam mogla vjerovat...
Naš novi termin je 07.11.
Sljedeći pregled 02.06.
Ako može ažurirati netko tko zna baratati s tim smajlicima da ne budu preko cijelog ekrana
Hvala! ❤
Al se sjecam da sam isto bila zabrijala da se moram rijesit macaka dok nisam otisla kod veterinara sa mackom i kreten me ugrizao dok smo mu pokusavali dati injekciju.
Pa mi je vet objasnila da ako cijelog zivota imam mace ( a imam ) moguce da sam prebolila vec. 2 tjedna poslije sam radila test i bilo je sve ok.
Simptomi toxo su isti kao da imas crijevni virozu.
Al se sjecam da sam isto bila zabrijala da se moram rijesit macaka dok nisam otisla kod veterinara sa mackom i kreten me ugrizao dok smo mu pokusavali dati injekciju.
Pa mi je vet objasnila da ako cijelog zivota imam mace ( a imam ) moguce da sam prebolila vec. 2 tjedna poslije sam radila test i bilo je sve ok.
Simptomi toxo su isti kao da imas crijevni virozu.
Al ak se ne osjecate sigurno pokraj maca onda bolje izbjegavati... sta je sigurno, sigurno je.
Kako fali edit na ovom forumu ajmeeeee
Ja sam kao mala imala macke i ostala sam negativna na toxo. I_me tebi je na prvom testiranju ispalo da si vec preboljela? Ako jesi onda nemas straha jer imas imunitet.
M@lena, zasto si radila TORCH nakon spontanog? Jesu li sumnjali da je neki od virusa razlog ili si sama trazila testiranje?
Ps. Gin mi je rekla da se one koji su negativni na toxo salje tijekom cijele trudnoce na testiranje, odnosno po jednom u svakom tromjesecju. Jer se osim preko macjeg izmeta moze zaraziti sirovim mesom, nepasteriziranim mlijekom i srievima, suhomesnatim proizvodima, nedovoljno opranim povrcem i vocem itd
Sortiraj odgovore
Najstariji