Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mamuka
    02. Studeni 2017. 21:16

Hedgehog ja sam se tako gelom prala samo ispod ruke a deo nisam uopće koristila jer sam se tuširala najčešće par puta dnevno pa stvarno nije bilo potrebe jer sam ležala i nisam se znojila.
    Negdi sam bila pročitala da bebe traže miris mame i da bi trebalo izbjegavat dezice pogotovo one jače zbog toga i ja sam se toga držala nekih misec dva. Bila sam uglavnom kući pa se često i tuširala i nije bilo problema/smrada. 😅
    A sto se tiče kose o pranja ja sam pitala u bolnici pa su mi rekli da prvih 10 dana nikako ne perem kosu a ako izdržim još malo da bi bilo dobro. Izdržala sam sa onim za suho pranje 12 dana i oprala je. Vise stvarno nisam mogla. A još se meni kosa bas jako masti pa sam taj za suho pranje morala stavljat svako 2-3 dana i puna mi ga glava bila. Taj dio je malo iritantan.

Nina2512
    02. Studeni 2017. 21:18

Hedgehog

Hvala Ana.Ajme baš mi je drago da mi može netko prenijeti friško iz Petrove. :* :*

Ajme ovo za širenje zvuči ko scene iz horor filmova :O :O
    E a što se tiče sredstava za tuširanje i dezodoransaitd. Nama je patronažna na tečaju rekla da se u početku držimo jedno te iste marke proizvoda, da bebe povezuju miris s majkom i da je to jako bitno u prvim danima… A to sam zapravo i negdje čitala… Pa sam ja već sebi pripremila sve svoje ali putne verzije, manja pakiranja… Ma očito svaka bolnica, sestra i svi vode svako svoju politiku… XD

Nema na cemu😊ako te jos sto zanima samo pitaj😊

luce <3
    02. Studeni 2017. 21:19

Zasto da se kosa ne pere barem 10dana?? Ja to necu mocu izdrzat, meni kad je kosa masna ja sam nervozna grozno 

• Mamuka
    02. Studeni 2017. 21:20

Yel da, sve komplet pregled - vaginalni da vidi jesam
    Otvorena, uzv i ctg. Ma svi stvarno hvale doktora a Inka imam stvarno samo lipe riči za njega. Nadam se da će tako i Ostat 😂

• Mamuka
    02. Studeni 2017. 21:28

Luce prije je bila praksa da se kosa ne pere 40 dana i to mi je uzas i to nisam mislila nikako jer nema šanse da bi toliko istrpila to na glavi. Pitala sam sestre na odjelu i sve su mi isto rekle. Kao razlika temp koja se javi pri oranju kose u glavi...., nešto šta nisan bas pokopcala i zaboravila san, iskreno.
    Bez šampona za suho pranje ne bi izdržala ni 5-6 dana al evo s njim sam 12. Samo i od tog praha koji je u biti škrob me počela glava svrbiti.

maca1510
    02. Studeni 2017. 21:46

Mamuka

Mi se vraćamo kući. Jedva prst otvorena. U tjedan dana ništa se maklo nije a nije da nisam poduzela sve da to krene. 😉
    Bebač sad 3350g i sad je u 6 dana dobio vise nego u prethodnih 16 pa ti budi pametan. I da, kad sam legla za ctg počeo je standard divljat pa je sestra 2 puta dolazila i gledala jer je ctg pista ko lud. Kaže sestra neka živahna beba, kako li će bit s njim veselo. 😜
    Doktor je reka da se vidimo u sridu i da bi on to pokuša malo požuriti jer misli da to neće ic bas brzo. I sad čitam o ovom otvaranju!!!! 😵😵😵😵 ja to ne želim!!! Doktor je na glasu ko jako pažljiv i brižan i jako stručan pa se nadam da ipak ne planira to radit. Stvarno ne želim to. Ako kaže da će to odbit ću.
    Sad kad sam pročitala o ovom ručnom širenju rekla sam
    muzu da ću ga iskoristit maximalno. Bilo mu drago ili ne. 😂😂😂

Zasto bi pozuriva ako se i 10 dana poslije termina uzima ko normalno? Kad sam bila u bolnici lezala je samnom cura koja je 41 tjedan bila trudna i pustili su je doma jer kao zele da joj prirodno krene. Bas mi je ona pricala da joj nijedan doktor nije htio dat drip ni nista dok god je sve ok sa bebicom i plodnom vodom...

url=https://daisypath.com]

Barkleys
    02. Studeni 2017. 21:52

Mamuka - eto,  bezveze si torbu spakirala XD XD (šalim se naravno!) jesi obavila shopping bar? A ovo za dezić je isto napomenula kao blagi miris itd. Ali kao bitno je da je konstantan. A ovo za kosu, ajme 40 dana :O :O Kako kaže Luce i ja postanem nervozna! 
    Yel - javi ako nađeš još što baš me zanima, ja sam čula samo za stepenice, čišćenje itd. :D

kleaiva
    02. Studeni 2017. 22:00

Yel…ne mogu ti reci sigurno ali ne moze te siriti ako nisi otvorena bar 3 cm...inace to ti rade i s dvije ruke i boli ko sam vrag😒
    Ugl. Kulaš bio na prvom porodu odlican, samo je ta Zegarac bila isto, ona me sivala i sve zasrala na kraju. Stasenko, Roki i jos jedan mladi na prvom porodu je bio stazist, on mi je bio uz Rokija dezuran ba porodu, stvarno su svi za pozeljeti, ima cak i jedna super mlada plava dokica u trudnickoj isto al ne sjecam se imena. Veca je vjerovatnost da ce bit dobra ekipa...a babice su im sve super, trude se, pomazu, obilaze i tako. A Leder je inace tamo glavni i zmaj od covjeka u smislu da je i najveci i najiskusniji strucnjak i nece mucitu na porodu pa carski u zadnji cas vec ce na vrijeme shvatit ako je situacija ozbiljna.

https://lmtf.lilypie.com/dPuFp2.png

kleaiva
    02. Studeni 2017. 22:02

Za tusiranje i higijenu sam nosila ona mini pakiranja, a kosu sam oprala nakon prvog poroda u bolnici jer sam bila 6 dana, a nakon drugog nisam jer sam bila 2 dana😂

https://lmtf.lilypie.com/dPuFp2.png

• Mamuka
    02. Studeni 2017. 22:28

Maca pa koliko sam skužila da će nešto napravit da požuri i da ostajem u bolnici. Šta god značilo to požurivanje. To mi je reka na kraju poslije ctg-a i žurilo mu se nešto jer mi čak nisu ni uputnicu proveli jer nisu imali vrimena.
    Ma brige me nek radi šta god oce samo da ne boli puno😂
    Virujen mu pa ako misli da je tako najbolje, dobro.
    Hedgehog Je je, bili smo u shoppingu. Obišli smo par dućana. Micici smo nešto uzimali i muž je sebi tražio neke majice, pa smo išli i igračku neku micici kupit.... i na kraju McDonalds. 😂
    I super mi je bilo šetat tako. Čak sam ja inzistirala da idemo pokretnim skalinama a ne liftom da malo vise hodam.
    E jedna žena u HMu dok smo čekali na kasi je tako buljila u mene da je to bilo stvarno neugodno. OK, trudna sam i okrugla i vide to svi, al ona je razgovarala na mob i bulji bez pristanka. Ja se malo mičem par koraka livo desno da vidim jel umišljam al ta ko hipnotizirana. Nisam mislila da su trudnice toliko zanimljive 😜😂😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.