Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Belle84
    27. Listopad 2017. 09:24

Mamisita sta si ono rekla u kojoj bolnici ces rodit?

Nina2512
    27. Listopad 2017. 09:46

Belle84

Ana mislim da drip u kombinaciji s epiduralnom nije los… to cu i ja trazit ak me ne posalju na carski prije… kazu da je bol stvarno manja, tak da ne brini…
    jel ti tlak ok sad? Meni je kako kad…mozda i tebe zato ne zele ostavljat preko termina?

Nisu mi tlak jos mjerili,samo ctg radim tri puta na dan..ujutro je opet bio los,sestra mi je tresla trbuh i nije pomoglo,al su mi ga radili u 6h ujutro pa je beba sigurno spavala..mislim da zbog toga nece cekati..mozda bi me i prije porodili,al posto je sad vikend,onda ce iduci tj..samo neka cim prije😊😊❤

barbs
    27. Listopad 2017. 10:09

JUTROOOOOOOOOOO 
    Curke, JOŠ ste u komaduuuuuuuuuu???????????????
    Hoćete li nam se više pridružiti na MAMA grupiii???? 

Belle84
    27. Listopad 2017. 10:13

Barbs jos smo tu, da 😔 ja zatvorena skroz, nista od prirodnog poroda ocito... a bas sam mu se nadala

Kiki156
    27. Listopad 2017. 10:33

Cure ne boli vam kombinacija dripa i epiduralne, tako je meni bilo i nista se ne osjeti. Samo obavezno recite anesteziologu ako vam ne primi dobro na jednoj strani da vam to poprave (treba lezat na boku na kojoj strani boli dok vam dodaju dozu epiduralne). Ja sam na kraju zavrsila na carskom ali su mi doktori i babica govorili da uz epiduralnu ni izgon ne boli vec da se samo osjeca pritisak. To ne mogu potvrditi iz vlastitog iskustva ali vjerujem im na rijec jer recimo onaj pregled kad vam pipaju koliko se grlic otvorio, sto je mene bolilo vise od trudova, me nije bolilo nista kad sam bila na epiduralnoj. 
    Ja vas ne stignem puno citati ali zelim da sto prije rodite i da se druzimo u grupi bebe 😊

Hope
    27. Listopad 2017. 10:46

Cure evo mene u TA na pregledu,piskila sam na trakicu i pokazalo se da imam proteina u mokraći,Tj rekla mi je da nije nis strasno al onaj jedan plusic kao je napisala,u mjesec dana nisam dobila ni kilu,tlak mi je povišen 130/90 -inace mi je normalan i inace do sad ni jednom nisam imala te proteine u mokraći!! Sad čekam pregled i CTG al iskreno malo sam u strahu zbog ovih proteina!!
    Neka utjeha?!? 😔

Belle84
    27. Listopad 2017. 11:10

Hope mene su zadrzali kad sam bila 38tt zbog visokog tlaka jer su sumnjali na preekplamsiju (tlak+proteini), na trakicama ih nikad nisam imala pa je doktor htio vidjet jel ih ima u 24-satnom urinu, mozda i tebe ostave radi nadzora. Uglavnom, urin mi je bio uredan pa su me pustili nakon 2 dana doma. Ta preeklampsija je opasna pa je bolje da ti provjere urin jos jednom... ja vjerujem da ce sve bit ok. 

Hope
    27. Listopad 2017. 11:24

Evo me sa pregleda,doktor nije spomenuo da ostajem,rekli su samo da doma mjerim tlak 3 puta dnevno i na sljedećoj kontroli im to donesem,sad još čekam CTG  a nakon toga na šalter se naručiti za ultrazvuk i onda doma!!
    Meni najgore od svega kaj ne znam kaj sa tim proteinima sad,mislim vjerujem da bi me ostavili da nekaj ne štima al očito je Okej možda malo povišeno ne znam,mrzim kad ne razumijem sve 😤

Barkleys
    27. Listopad 2017. 11:25

Joj, meni je jučer bio katastrofa dan. Tako da sad vidim da sam u zaostatku barem 10 stranica. Prvo sam krenula do DM-a po pelene, ono dućan je na 5 min od mene, i ulovila me takva sparina, vrtoglavica i zujanje u ušima. Inače ja sam u prvom tromjesječju imala jako niski tlak i često sam padala u nesvjest, tako da znam to prepoznati...ono kad dođe do crnila i zujanja gotovo je. Brzo sjedni/ legni makar na pod da ne drosneš. A par puta sam fest drosnula.  A ja jučer solo, brzo kiosk, voda, nemam sitnog, plaćaj vodu karticom, žena nabrijana, dok sam upisivala pin već sam pola vode popila. Bilo mi je bolje. Ali ono instant se osjetilo poboljšanje. Baš sam bila luda. Skoro sam novčanik ostavila na kiosku na kraju. Ne znam zašto mi se taj tlak opet vratio, zadnjih par mjeseci niti jednom mi se nije to dogodilo.

Ali to nije sve, okej, obavimo šoping, ručak, sve super. I kad mene krene poslijepodne boliti moj mili umnjak. Već mi se to dogodilo tijekom trudnoće, pa sam išla na hitnu, jer sam ja ubiti trebala ići vadit umnjak prije trudnoće pa sam taman ostala trudna. Pa reko neću izgurat ću. Kaj se ne može strpiti još malooo? I ništa opet, na hitnu, malo mi ga je pročačkala, opet dobila klavocin, ali nisam pametna dal da pijem opet ili...

Oprostite na podužem postu! Idem sad čitati zaostatke! 

Barkleys
    27. Listopad 2017. 11:37

Ana - ne brini, znam da je grozno, ali tamo si i pod kontrolom. Što se tiče induciranog, ja ne znam niti jednu ženu kojoj nisu na ovaj ili onaj način ubrzali porod (bušenje vodenjaka, gel, drip...što već). A s obzirom da si u bolnici, meni je to zapravo super, obavit ćeš sve lijepo polako, a ne da dođeš s trudovima već pa ti rade klistir. Meni se to zapravo i sviđa tako sve. A uz epiduralnu mislim da neće biti problema. Tj. nadam se. Kažeš u Petrovoj je dobra hrana? 
    Belle, Hope - držite se. Meni je jučer frendica rekla da meni možda neće htjeti dati EPI jer imam niski tlak, ne znam koliko je to provjerena informacija, ali ona je isto imala visoki tlak, išla na drip + EPI i ful joj je pao tlak, ona navodno jako snizi tlak. Tako da se ne brinite za tlak na porodu. Samo tražite epiduralnu. 
    Yel - WTF? Mislim da je Sanjchi to napisala, trebala si ga zaliti kantom vode. Ali drago mi je što i dragi kuži da neće to baš ići... 
    Sanjchi - uuuuuu, predobro, eto, sad ti reci da ti je dosadno u bolnici. Imaš lude cimerice, dolaze ti u posjet pjevači, završiš u novinama...hahaha...šalim se. Drži se još malo. Kaž uda se isplati čekati.   

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.