Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    violeta1
    23. Rujan 2017. 17:04

barbs

Dena, btw… znamo da nije lako…. Ja sam jučer isto skoro plakala s malim jer nisam kužila zašto je nervozan i plače… i onda sam mu rekla: Što želiš?! Presvukla sam te, dala sam ti za jesti, obukla te u pidžamu… šta da još radim?!
    Probaj se što više odmarati… Jer to bebe osjete… To je meni muževa rođakinja rekla i danas je sve drugačije… ja sam naspavana… Diego je smiren… Sad ću se baciti na kauč nakon ručka i odmarati… I naređivati svima šta da rade! HAHAH

Tako i ja danas. Iako moj mali je malo postao zahtjevan. Samo bi bio uz mene i sisu 😂 

violeta1
    23. Rujan 2017. 17:08

Budenje, meni su rekli preko dana da ga budim radi toga sto je imo zuticu a tokom noci da ga ne budim i tako radim. Iako jucer i danas se mali sam budi preko dana i duze je budan i duze sisa.

• sretna
    23. Rujan 2017. 17:26

Marijana

Tak je radila prvih par dana, onda sljedecih par dana ga nije budila jer su joj isto rekli sta ga budi (s tim da ni ona tih 4h nije izdajala). Onds je dobila mastitis. Sad je pitanje jel se mozda trebala izdojiti u medjuvremenu jednom a njega pustiti da spava… ne znam ni sama, znam samo da je vec bila luda od svega tih prvih 15ak dana

Pa ponuda i potraznja se stvara kolko beba cica, ako ga budi da jede,a ne budi se sam i ne trazi onda si navuce previse mlijeka. Trebala.je samo u tom periodu se tek tolko izdojit da popusti pritisak

Marijana12345
    23. Rujan 2017. 17:28

Kiki156

Marijana mi smo u istom tjednu, imas li ti neki predosjecaj da bi mogla uskoro roditi? Mene su jucer bolila leda i osjetim da je malac jos narastao pa mu je tijesno, i imam neki bjelkasti iscjedak koji prije nisam primjetila. Nema nikakav miris, samo kao pojacani iscjedak. I to je to 😊

Kiki i mene ledja rasturaju, bebac se slabije mice, vise se onak rasteze. Osjecam da mi je bas narastao jer malo mogu pojesti i vec mi se podrigava, kao da imam manje mjesta za zeludac. Imam feeling da mi se bebac spustio, a kad se pogledam u ogledalo jos mi trbuh izgleda visoko. Evo sad sam oprala kupaone, prozore i ogledala po kuci i vec moram leci, nema sanse da usisami obrisem prasinu sve u komadu... sve mi je spremno tak da me nemre iznenadit. Jedino psihicki 😃 A kad skuzim da su poceli trudovi onda cu se depilirati hahaha
    Sta se tice iscjetka, meni je on vec redovan nekih 3tj. Mislila sam da su gljivice ali zadnji put u ponedjeljak mi je rekla da nisu. Ja ne stavljam ulozak sad ovih zadnjih par dana bas zato da mogu kontrolirati kolicinu i konzistenciju iscjetka, samo 2-3 puta dnevno mijenjam gacice. Ugl iscjedak jos nije sluzast...

• sretna
    23. Rujan 2017. 17:30

Kiki, gluposti. Beba kad je gladna budi se sama, ne trebamo je mi budit. A ovo da beba na AD prespava noc jer je kao manje gladna je jos veca glupost. Znam po svom jer je bio i dojen i kasnije na AD

Marijana12345
    23. Rujan 2017. 17:31

sretna

Pa ponuda i potraznja se stvara kolko beba cica, ako ga budi da jede,a ne budi se sam i ne trazi onda si navuce previse mlijeka. Trebala.je samo u tom periodu se tek tolko izdojit da popusti pritisak

A da... imas pravo... sad cu bar ja znati 😊 a jbg, prvo dijete, svatko prica svoje, milijun savjeta, vise ne znas sta je ispravno i desi se onda sranje. Sad bi radila drugacije, sigurna sam 😉

• sretna
    23. Rujan 2017. 18:04

Sanjchi, odlicna im je ta dekica! Ja sam za L narucila za veliki krevet. Premekana i pretopla je
    Marijana ma da, tesko je kad imas sto drugacijih savjeta..
    Inace, L mi ima temp 38.5 :/

• Mamuka
    23. Rujan 2017. 18:06

Sretna je u pravu. Ako ga budis da doji iako on nije gladan neće se uskladiti ponuda i potraznja, samo će navlačiti još više mlijeka. A moguce da će se prejest i imat će grcice. Glad je instint/nagon i beba uvik reagira na glad. Ako spava nije gladna sigurno.
    Kad osjećate pritisak u cicama a beba spava izdojite se dok pritisak ne smanji. Ne više od toga.
    Doduše rijetko se dogodi ali beba nekad može spavati i od gladi ali to skužite po tome što ne piski i ne kaka, nema onih 5-6 pelena za mjenjanje. Ako to sve obavljala uredno a spava -sita je.
    I netko je reka kako je patronazna rekla da bebi treba davati kamilicu... I to bebi koja doji. Sooo wrong! Pročitajte sve nove radove o dojenju i to više nigdje nećete naći. Beba koja doji ne treba ništa osim mlijeka. Mi do nekih 5 mjeseci sigurno nismo ništa osim mlijeka pili jer u tome ima sve. Tek sa pocetkom kašica sam davala malo vode ali nije baš bila zainteresirana. Mislim da je tek počela pit neku tekućinu sa 7-8 mjeseci kad je prešla na AD. Jednostavno nije tila. A mislim da joj je tribalo da bi prihvatila. Ja je nisam na silu zalivala.

• Mamuka
    23. Rujan 2017. 18:11

sretna

Sanjchi, odlicna im je ta dekica! Ja sam za L narucila za veliki krevet. Premekana i pretopla je
    Marijanama da, tesko je kad imas sto drugacijih savjeta..
    Inace, L mi ima temp 38.5 :/

A joj. Vjerojatno je virus. Mi smo svi prehladjeni i svi oko nas. I to baš jako. Muzeva mladja sestra izgleda da ima i upalu pluća. 
    Micica skroz lose jede al nos joj toooliko curi da mislim da ne može disat normalno i da zato ne želi.
    Nadam se da će mu biti bolje sutra jer ti možeš ubrzo u bolnicu a ostaviti ga bolesnog bi bilo uzas....

Barkleys
    23. Rujan 2017. 18:15

Sanjchi - dekica je prekrasna! 

Super za palačinke, ali ja sam mislila da ti odmaraš!!! Kako ćeš sutra u shoping.... 

I da, kuhinja je i dalje prekrasna, s takvom kuhinjom bi i ja radila pohane palačinke  

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.