Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    barbs
    16. Rujan 2017. 18:42

HAHAHAHAHAHHAHAHAA
    jeste me posteno nasmijale da komentarom o R.D.JRu Hahahahhahahshahhahahahahahha  Nista zlonamjerno, curke, ali bas ste simpaticno ispale... Inace, zar sam jedina koji nije gledala Ironmana?? 
    Marijana vam je sve Objasnila..

Aaaaa pokloni - ne znam te obicaje nit ista ali kako sam napisala, jaaaaaa sam sretna S BUKETOM... i cokoladom  
    I me .. hmmmmmmm.... Mogla bi cak i ti biti prva... Malena i Lucija se ne daju jos 
    Aaajmeeeeee, ja sam krenula susiti kosu kad ono GRMIIIIIII za poludjeti... Nestaje struje... Odustala sam dok se malo ne smiri jer me bas strah...

violeta1
    16. Rujan 2017. 18:43

Treca sreca ja sam na odjelu gdje su vecinom zene sa CR, jer na drugom odjelu nije bilo mjesta. I da moram se skukirat radi djeteta, malo mi je sve stresno, sve se promjenilo u dan i svaki dan neke novosti i promjene, moram se naterat i razmisljat pozitivno. Nije meni sto toliko dana cu ostat vec je meni sto on to ima. Zao mi ga je. Tako maleni. 
    Pokloni ja sam dobila buket kad me dosao vidjeti prvi put poslije poroda a dog smo se da ce mi uzet prsten oko Bozica dok mi se sve vrati bas bas u normalu. Meni je to lijepa gesta od muza jer time pokazuje jos vise svoju zahvalnost za rodenje djeteta. 
    Kiki ne koristim sesirice, bradavice su lijepo vani. Samo danas mali vise hoce desni siku nego lijevu. Uopce ne kuzim koja je razlika 😐

• M@lena
    16. Rujan 2017. 18:44

Dena1009

Dojenje - ja evo mislim da za nas ima jos nade, pa molim mame sa iskustvom za savjete.
    Zanima me, kako da znam dal je bebi dosta dok pocica? Kolko sam shvatila - beba place, stavis je na cicu, ako ona vuce, dok pusti i umiri se njoj je dosta ili sam u krivu? Zato neke bebe traze i svakih sat vremena? Jer on relativno kratko cika al lijepo vuce i onda stane i pocne spavati, jel to znaci da mu je dosta? Jel normalno da beba uvijek nakon papanja kaka? Tu su rekli da je. Nakon cikanja bebu se stavlja na rame da podrigne, moj viktor uvijek place kad ga stavim da podrigne, pitala sam dal sam ga pravilno stavila rekli su da jesam, pa ne razumijem zasto?
    Mene cika zapece samo kad prvi put potegne, dalje samo osijetim kako vuce i bas je lijep osjecaj.
    Sve ja to ispitujem sestre al voljela bih cuti vasa misljenja i iskustva ako moze?? Hvala

Nema veze ako zaspi. Pokusaj ga probuditi stipkajuci lagano za obraze ili nosic ili nozni palac. Ako ne ide, pusti nek spava. A nema veze ako place kad ga podignes. Malo ga ljuljuskaj i tjesi. Ako se ne moze umiriti pokusaj opet na cicu.

Marijana12345
    16. Rujan 2017. 18:45

Dena ako osjetis da vuce to je super. A jel mu dosta ces vidjeti ako bude dobivao na tezini. Opusti se, tek ste na pocetku, daj si vremena! Sta si sve prosla koji stres izvrsno je sta imas mlijeka i sta vam je krenulo! Covjece mali sekin je kakao 12x dnevno, tolko koliko je puta sisao tolko je pelena pokakao. Majketi paket pelena ode za 2.5dana

barbs
    16. Rujan 2017. 18:49

Malena, to za stipkanje su i nama rekle sestre na tecaju s time da su rekle da ako se doji preko 45min da to nije dobro... U smislu da beba cesto zna zaspati dok cica jer joj je lijepo i da ju treba stipkati ili sl da ju se razbudi...
    Svakako je lijepa gesta dobiti neki poklon od muza, ali meni je iskreno najbitnije ono sto slijedi nakon... Da mi pomaze oko bebe, kucanskih poslova i sl... Naravno da je svima nama to najbitnije... Ali imam frendicu koja je rodila pred 3-4tj i cula sam da joj muz nista ne pomaze.... Stan u kaosu... Bebi ne mjenja pelene... I sl... Grozno!  Ali kako si napravis, tako ce ti i biti....
    Violeta, a to kako se osjecas je sasvim normalno!! Velika promjena je samo tako dosla... Jest da se za to pripremamo 9mj ali to je nesto sto te iznenadi samo tako... Samo se ti probaj smiriti jer beba osjeca nervozu

16. Rujan 2017. 18:51

Hhahahhaa Barbs...bit ce da jesi jedina koja ga nije gledala😜 al budimo realne, vjv nas je vecina gledala samo zbog Juniora😆
    Kod nas veci dio dana kisa pada..ja lozim...cak sam malo i pretjerala 

Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta

I_me
    16. Rujan 2017. 18:52

M@lena

I_me

Nego da vas pitam.. jel i vama ovako.. imam osjecaj da mi mravci hodaju po trbuhu. Onak npr kad vam utrne ruka ili noga pa kad se pocne vracat osjet.. ja to kazem mravci..
    Jucer i danas sam par puta osjetila, poslije bh kontrakcije

E sad, ovo vec nije slucajnost. 🤔 To se meni danas dogodilo. Digla sam majicu i lagano se ceskala da prodje.

tako i ja!! znaci mozemo to prepisati nekom od simptoma da ce bebe uskoro van?
    barbs-i tebi je trnulo 

Marijana12345
    16. Rujan 2017. 18:52

violeta1

Samo danas mali vise hoce desni siku nego lijevu. Uopce ne kuzim koja je razlika 😐

Jel ide mlijeko istim intenzitetom iz obje? Pokusaj stisnuti palcem i kazipstom u C-luku prema areoli. Mozda jos u lijevu nije doslo mlijeko (to moze biti slucaj) a moguce da su se malo zastopali kanali. Nije bitno masirati samo cicu nego i areolu, samo pazi da si noktom ne ozlijedis bradavicu. Zasto to velim? Mozda je mini kvrzica u areoli pa je malenom areola pretvrda i zato ju odbija (inace je pravilan hvat kad beba cijelim ustima obuhvati areolu). To se mora razbiti masazom ako je to u pitanju. 

• Dena1009
    16. Rujan 2017. 18:53

Treca sreca ja sam kupila vir prije nego sam saznala za pelzy ovdje i probala sam samo jedan i osjecaj je uzasan, osobito ona mrezica, poslala sam ih doma sa muzem.
    Pokloni nisam cula za taj obicaj, a za cvijece neznam dal bih dobila jer smo prije prvog posjeta vec saznali da nest nije u redu pa je dotrcao u bolnicu neznajuci di mu je glava gdje rep. Al je poslje operacije dosao sa velikim paketom rafaela.
    Hrana nemojte pisati sto ste jele jer sam ja ovdje na kantina kosti. Vecinom neznam sto jedem, a cini mi se da je i bolje tako. Npr. danas je bilo krumpir varivo sa sjeckanim povrcem, između ostalog nutra kiseli krastavci. Ako nista drugo bar se probava pokrenula. 😅 

url=https://lilypie.com]

16. Rujan 2017. 18:54

sanjchi255

Hhahahhaa Barbs…bit ce da jesi jedina koja ga nije gledala😜 al budimo realne, vjv nas je vecina gledala samo zbog Juniora😆
    Kod nas veci dio dana kisa pada..ja lozim…cak sam malo i pretjerala

Pobjego mi komentar: morali smo otvarat da pobjegne toplina van, bilo je vruce😅
    Violeta, bude to polako doslo sve na svojr..ja so bas danas razmisljam, kad rodim kako ce ae sve promjenit i da vise nikad nece bit isto kao do sad..malo me strah uhvatio😅
    Ali bude to...s vremenom, treba dok se priviknemo😊
    Barbs, ja od svog ocekujem pomoc i nema mu mrdanja nikuda niti odlaska na kave i sta ja znam (kako sad bude svaki vikend-ujutro kava s deckima) dok se ne oporavim...no no...

Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.