Sretna Iron Man je natjecanje u triatlonu. Posto se dio vozi biciklima i dio trci, zatvore dio grada zbog toga na period koliko to traje. Tipa kad je maraton...
U mojoj su klinici zabranjeni sesirici, dobiju se tek kad sestre vide da postoji problem. Navodno ispravno dojenje ni od samog pocetka ne boli.
Kod nas se isto drzi do obicaja darivanja (ali Sanchi i ja dolazimo iz istog kraja), obicno je to nakit malo nesta boljega. Ali ja ne ocekujem nista kad sam dobila vec dijamante i platinu prilikom zaruka i vjencanja hahahaha... poslije ce koji zahvatic biti sasvim dovoljan 😊😊😂😂
Sanjchi, ma kuzim, ali stvarno ne znam zasto bi trebali nesto kupovat zbog rodenja djeteta. Ono, rodila sam ga nama, ne njemu. Onda bi po tome i ja njemu trebala nesto poklonit jer je on to dijete napravio 😄 ok mi je cvijece, sve drugo mi je bespotrebno, a ja inace volim poklone 😄
Sretna Iron Man je natjecanje u triatlonu. Posto se dio vozi biciklima i dio trci, zatvore dio grada zbog toga na period koliko to traje. Tipa kad je maraton…
U mojoj su klinici zabranjeni sesirici, dobiju se tek kad sestre vide da postoji problem. Navodno ispravno dojenje ni od samog pocetka ne boli.
Kod nas se isto drzi do obicaja darivanja (ali Sanchi i ja dolazimo iz istog kraja), obicno je to nakit malo nesta boljega. Ali ja ne ocekujem nista kad sam dobila vec dijamante i platinu prilikom zaruka i vjencanja hahahaha… poslije ce koji zahvatic biti sasvim dovoljan 😊😊😂😂
😂😂😂😂 aha, nisam znala za to najtecanje 🤣
Sanjchi, ma kuzim, ali stvarno ne znam zasto bi trebali nesto kupovat zbog rodenja djeteta. Ono, rodila sam ga nama, ne njemu. Onda bi po tome i ja njemu trebala nesto poklonit jer je on to dijete napravio 😄 ok mi je cvijece, sve drugo mi je bespotrebno, a ja inace volim poklone 😄
A da... al to su obicaji koji datiraju od prije 100god pa ih se neki jos drze... kao npr kod nas roditelji mladozenje poklanjaju mladenki nakit. Puno tih obicaja je izumrlo vec... najveci poklon svima je da je beba ziva i zdrava. A cvijece ce ionako morati nositi nazad jer nije dozvoljeno u bolnicama zbog eventualnih alergija. Tak je bar na Sv.duhu
Nisam ni ja znala za to natjecanje😕
Marijana, tako to u nasem kraju ide😅
A Sretna, znam, kuzim te...ja cu bit sretna ako se moj sjeti cvijeca!😂😂😂😂
Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta
Dojenje - ja evo mislim da za nas ima jos nade, pa molim mame sa iskustvom za savjete.
Zanima me, kako da znam dal je bebi dosta dok pocica? Kolko sam shvatila - beba place, stavis je na cicu, ako ona vuce, dok pusti i umiri se njoj je dosta ili sam u krivu? Zato neke bebe traze i svakih sat vremena? Jer on relativno kratko cika al lijepo vuce i onda stane i pocne spavati, jel to znaci da mu je dosta? Jel normalno da beba uvijek nakon papanja kaka? Tu su rekli da je. Nakon cikanja bebu se stavlja na rame da podrigne, moj viktor uvijek place kad ga stavim da podrigne, pitala sam dal sam ga pravilno stavila rekli su da jesam, pa ne razumijem zasto?
Mene cika zapece samo kad prvi put potegne, dalje samo osijetim kako vuce i bas je lijep osjecaj.
Sve ja to ispitujem sestre al voljela bih cuti vasa misljenja i iskustva ako moze?? Hvala
url=https://lilypie.com]
E upravo tako, Marijana, najveci poklon da je beba ziva i zdrava..i da muz ne mapravi kaos doma u ta tri dana dok je sam😌😂😂😂 to mi je najveci strah hahahhaha
Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta
Dojenje - ja evo mislim da za nas ima jos nade, pa molim mame sa iskustvom za savjete.
Zanima me, kako da znam dal je bebi dosta dok pocica? Kolko sam shvatila - beba place, stavis je na cicu, ako ona vuce, dok pusti i umiri se njoj je dosta ili sam u krivu? Zato neke bebe traze i svakih sat vremena? Jer on relativno kratko cika al lijepo vuce i onda stane i pocne spavati, jel to znaci da mu je dosta? Jel normalno da beba uvijek nakon papanja kaka? Tu su rekli da je. Nakon cikanja bebu se stavlja na rame da podrigne, moj viktor uvijek place kad ga stavim da podrigne, pitala sam dal sam ga pravilno stavila rekli su da jesam, pa ne razumijem zasto?
Mene cika zapece samo kad prvi put potegne, dalje samo osijetim kako vuce i bas je lijep osjecaj.
Sve ja to ispitujem sestre al voljela bih cuti vasa misljenja i iskustva ako moze?? Hvala
Da, pustis ga da cica kolko zeli, kada mu je dosta sam ce pustit. Ja sam svog svaki lut stavljala da podrigne, a mozda olace jer se nagutao zraka i bas zato treba podrignut. Na pocetku kakaju skoro nakon svakog podoja, bat je moj non stop kakao.
Nego da vas pitam.. jel i vama ovako.. imam osjecaj da mi mravci hodaju po trbuhu. Onak npr kad vam utrne ruka ili noga pa kad se pocne vracat osjet.. ja to kazem mravci..
Jucer i danas sam par puta osjetila, poslije bh kontrakcije
E sad, ovo vec nije slucajnost. 🤔 To se meni danas dogodilo. Digla sam majicu i lagano se ceskala da prodje.
Dena a na pocetku place jer mu mozda nije dosta, naravno da nije kad jos nije uspostavljena ponuda i potraznja. A mozda place jer si ga digla a htio je zaspati kraj cike pa si mu dizanjem poremetila namjeru. Ne trebaju se (po mom misljenju) djeca uvijek dizati. Moja seka nije malenoga uopce dizala kad je dojila lezecki nego je malo zaspao. Kasnije kad je poceo zahtjevati vise mlijeka postao je nervozan i halapljiv pa se naguta zraka i naravno da ga je morala dizati. A mozda samo place jer je to posao beba da placu jer tako komuniciraju, tak je nama babica rekla, mozda misli da ces ga maknuti od sebe kad si mu promijenila polozaj. A kasnije kad ti nadodje prava kolicina mlijeka beba ce papati, pustiti kad mu je dosta, a tvoje tijelo prepoznati koliko mlijeka treba ponovno producirati. To je tako prvo vrijeme. Sretnice su one koje nemaju muke po dojenju.
Ali evo... mozda iskusne mame imaju drugacije misljenje/stav. Ja sam napisala ono sto sam cula na tecaju i sto sam prozivjela dok sam prvih 6tj zivota mog necaka bila s njim i svojom sekom. I njezina je babica govorila isto sto i nama na tecaju sad...
Sortiraj odgovore
Najstariji