Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • M@lena
    14. Rujan 2017. 15:37

Hedgehog

Barbs - da, to imaš u Rijeci i u Zagrebu, te +2. Još sam u šoku od 5 mašina. Muž i ja tjednom peremo dvije. Jednu šarenu i 1 bijelog. :)

Malena - samo da ponovim, znači izdojiš se, smrzneš, podgriješ i daš bebi u bočicu?
    Nije bed ako kombiniraš cicu i bočicu? Ili?
    E i koliko mlijeko može biti smrznuti?

Da, samo pazis na nacin zamrzavanja i odmrzavanja.
    U pocetku je bolje dati da pije na casicu ili zlicicu zbog moguceg navikavanja na bocicu (iako to nije tak cesto da bi se beba navikla na to), a nakon par mjeseci dojenja moze piti na bocu koliko hoces no cica je i dalje br 1! Smrznuto moze stajati 6 mj.

• M@lena
    14. Rujan 2017. 15:46

Pupy

cure, ja ujutro bila na ctg, cer. omeksan do kraja, zatvorena, blagi trudovi.. sad bila na wcu i na ulosku si nasla kolicinu kao da imam menstruaciju 1-2dan, al tamnosmeda krv.. Mala je nenormalno aktivna.. jel to znaci da ce uskoro porod ili je to od pregleda?

Vrlo vjerojatno od pregleda. Ja krvarim svaki put nakon vaginalnog pregleda i rekli su mi da je to normalno u terminu. No ako te brine, otidji za svaki sl. To je dobar nalaz. Samo da se krenes otvarati. 

Kiki156
    14. Rujan 2017. 16:11

Test senzibilizacije sam ponovila tako negdje oko 34 tj iako sam 0+. Isla sam u Petrovu i tamo ima neki plakat na kojem je bas pisalo da se treba ponoviti i kod pozitivnih krvnih grupa, na kraju sam zaboravila pitst gin zasto me opet slala al ocito neki prakticiraju neki ne. 
    Malena hvala na pojasnjenju, inace nisam znala da postoje i te vrecice za zamrzavanje, vidala sam samo one neke posudice, mislim da su Aventove.
    Marijana koliko kosta taj grijac?
    Barbs nisam skuzila, sto si citala i ne pise? 
    Pupy ja sam isto cula da se zna krvariti nakon pregleda al nisam cula da ide tamna krv, mozda da nazoves samo u bolnicu? 

treca_sreca
    14. Rujan 2017. 16:13

sanjchi255

…e…uzas…
    Ja se osjecam ko invalid i frustrira me to sto nemogu nista radit a toliko toga bih mogla (u normalnom stanju) napravit sama i pospremit..😥😡 ovako moram cekat da se netko smiluje pomoc jer uvijek ima nesto vaznije, bitnije😒

ovo mi je (nažalost ) taaaako poznato. Mrzim taj feeling, a evo u sve tri trudnoće sam ga dugo trpila
    Ajd još malo, tješim se, pa neću morat nikog nagovarat na radnje tipa "smoči mokru krpu ispred vrata" i sl.
    Ono, najmrže mi je kad sama zamolba traje 10x dulje nego što sama radnja za koju moliš/trebaš pomoć traje. Uff!
    Ko debil zbilja...

prematalica - dovoljno je prebrisati vlažnim kuhinjskim ubrusom natopljenim u alkohol za dezinfekciju (bočica od 2dcl dođe cca 20kn) - tako rade i pedijatri na one njihove stolove obložene "spužvom" na kojima pregledaju djecu.
    Inače i ja sam si kupila frotirnu navlaku za prematalicu, jer iako je slika lijepa, ovo mi je najhigijenskije...a i bebi bude hladno zimi kad ju presvlačiš na onom a na frotiru ne bude toliko.

žena-majka-carica:)

treca_sreca
    14. Rujan 2017. 16:15

Pupy, dok ne osjećaš bolove moguće da je samo od pregleda...ali ako pritom imaš i menstrualne jake grčeve, ja bih na hitnu.
    Vrećice za zamrzavanje mlijeka - koje?.... ne one obične "za sendviče" tj za zaleđivanje mesa i sl?? Di kupit (najpovoljnije, ne patim da je brendirano tipa avent ne mora bit...svejedno mi, samo da je to TO)

Kiki156
    14. Rujan 2017. 16:22

Pranje alkoholom treba li se nakon toga jos jednom taj alkohol "isprati" obicnom mokrom krpom/ubrusom natopljenim u obicnoj vodi ili alkohol ispari? Pitam zbog igracaka ili stvari koje djeca stavljaju u usta, a koje ja planiram dezinficirati alkoholom. Ili ce to "ispiranje" napraviti kontraefekt? I ja sam uzela te presvalke za prematalicu koje cu prati, to mi se cini najbolje. 

• sretna
    14. Rujan 2017. 16:28

Pupy ja ne bi trcala u bolnicu, ako nemas bolove jer je sigurno od pregleda. Ja sam u prvoj t pred kraj stalno tako malo krvarila nakon pregleda. 
    Ja na prematalicu stavim tetra pelenu

14. Rujan 2017. 16:31

Treca sreca, e bas to...ko debil..kad je dragi doso doma i vidio da sam cudne volje, pito je: sta je? Ja onak: ima hrpu posla a nista nemogu sama😒 kaze on meni na to: pa sta nejdes rodit pa ce ti bit lakse😂😂😂😂 bas sam se nasmijala..rekla sam mu da nam je jos rano😆
    Onda je reko da se strpim do vikenda pa cemo rjesavat to... Aj..prezivjet cu..al bas mr zanima dal ce to bit za vikend..jer opet ce mu nesto iskrsnut garant😒😒

Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta

treca_sreca
    14. Rujan 2017. 16:32

tetra pelena sklizne, dijete dok miče nogicama ju zgljuva i odee
    ova frotirna navlaka ima gumicu, kao npr donja plahta za madrac od kindača....lipo drži čvrto koliko god se beba vrpolji
    a košta cca 80kn u dućanima bebi opreme
    ja ju s prvim nisam imala
    s drugim sam ju dobila gratis od žene od koje sam kupila prematalicu
    i sad sam ju kupila za treće opet (ovaj put novu jer nisam našla polovnu u ponudi) jer mi se pokazala kao super praktična

treca_sreca
    14. Rujan 2017. 16:36

alkohol - ne ispirem...nema mi smisla
    znači te neke tvrde podloge koje beba neće baš lizat - alkoholom
    a šta će ići bebi u usta (šeširići za dojenje, dudice, vrh bočice, i sl) prokuhavaju se u loncu (ili tko ima sterilizator namjenski)
    mene muče jedino one "plišane" igračke na potezanje šta sviraju ako znate na šta mislim....ne želim to prat u mašini jer ne znam bi li sviralo poslije, a prljavo je realno (i ove nove, iz dućana, svi pipkaju rukama od novca...i ove polovne šta sam uzela)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.