Život je takav da ponekad one koji su nam bili najbliži, barem smo ih mi tako smatrali moramo zaboraviti. Ima nas jako puno u sličnim situacijama i sama sam bila prisiljena prekriziti jednu od osoba koja me stvorila, ne mogu tu osobu nazvati roditeljem jer to nije. Smatram da pravi roditelj živi za svoje dijete i briše mu suze s lica, a ne da ih on/ona uzrokuje. Pita te da li sto trebaš, brine o tebi i kad imaš 50 godina, a ne samo 20 i nešto ili manje (tada bi pogotovo trebali biti podrška), ali eto živ se čovjek na sve navikne. Meni je puno lakše otkad sam tu osobu maknula iz svog života, jer samo sam se živcirala, uništavala svoje zdravlje, a tako se i moj muž nervirao kad me gledao takvu i sama sam sebi rekla DOSTA on to ne zaslužuje i naša mala obitelj ne treba patiti zbog NIKOG. Sada živim za svog malca kojeg jedva čekam i svog muža i samo želim da nam Bog čuva našu ljubav i zdravlje, sveg drugog će biti!
Sanjchi pokusaj nekako to zaboraviti i ici dalje kroz zivot jer ta osoba to nije zasluzila da uopce bude uz tebe. Roditelje birati ne mozemo i vjerujem da ima dosta ljudi koji su imali tesko djerinjstvo ali s djetinjstvom se moraju te neke stare rane ostaviti u proslosti. Meni isto djetinjstvo nije bilo bajno ali protumacila sam si to tako da moji roditelji nazalost nisu znali drugacije i tako zivim s tim nastojeci biti sto bolji roditelj svojoj djeci.
Cure, zao mi je tko got ima losu obiteljsku situaciju, to je zbilja jak emotivan teret.
I ja sam jedva uspjela prerezat te neke spone. Godinama sam se mucila i samo zivjela 'njihov zivot', a vrijeme ide...treba spasit sebe iz tih otrovnih odnosa.
Kasno pisem jer evo, nije za pisat u detalje vecinu toga sto sam iznjela ovdje, ali tulim ko majmun. Ko pale sam na svijetu.
Dragi i ja smo poveli raspravu o troskovima...i eskaliralo je do predbacivanja da bi trebala prestat forsat radove jer TO njegovi financiraju a da sam ja nezahvalna sto non stop kukam da sve kasni. Na koncu me pitao koliko sam ja ulozila u obnovu dogovorenih radova, jer su njegovi ulozili 30.000 kn da bi nama bilo komotnije zivjet (sto je neistina, jer su planirali radit dnevni boravak za sebe, a sjeli su im neki novci kad sam ostala trudna), i koliko su moji starci dali da nam pomognu sa radovima (nisu ni kune, ja ih pomazem).
Kazem mu da nisam dala za radove toliko cssha koliko starci, ali da sam utrosila oko 8.000 kn i opremila nam sobu (kutna, ormar, komoda tv, za bebu, opremu za bebu robica i to), i da sam netom kupila auto koji svi voze?
Kaze on da ne racuna 'rabljeno' jer sam kutnu i komodu dofurala od doma (kupila prije god dana)....
Uglavnom, zaspotao me da budem zahvalna sto smo uopce s njegovima i sto oni placaju taj dnevni i sto su nadodali za kupaonu...opet mu kazem da to i tako sebi rade, i pitam ga da kad vec broji s koliko 'vrecica' sam dosla, koliko je on ulozio? Poceo radit u 6.mj sad? I kad je vec radio dijete i bio siguran za krov nad glavom, sta je lezao 6.mjeseci i nije htio radit i stedit za radove.
Toliko mi je muka da mi se povraca od svega..nabio mi je na nos da ispadam da sam duzna njegovima 25.000 kn i da im trebam biti pokorna malte ne.
Ovakav udarac od njega jos nisam dozivjela...ne vjerujem kakvo misljenje ima o svemu...
U stanju sam dici kredit i vratit 25.000 kn zahvalit svima i otici negdje.
Uzas jedan :(
Ja ne mogu zaspati, najljepse mi je spavati tek pred jutro, a ovo sve drugo vrtim se, hodam na wc i vodu pijem.
Yel bas grozno da ti je to rekao, nadam se da sutra kad ce biti hladne glave da ce se preokrenuti. A da ti spocitava novce je totalna glupost. Dijete je vase i tko ce kolko platiti je totalna glupost. A svi normalni ljudi pokusavaju da si omoguce sto je vise moguce po pitanju renoviranja i nekih stambenih dilema dok jos beba nije stigla jer realno dok dodje beba sve ide nema se tolko vremena kao prije.
Yel pokusaj se ne uzrujavati jer uvidjet ce prije ili kasnije da je u krivu. Iskreno tesko je zivjeti s necijim roditeljima i za psihicko zdravlje je najbolje kad su mladi u odvojenom stanu ili kuci.
Zalosno je da se ostale stvari, sto od tog sam donjela sa sobom, nalazenja posla njemu i mami, krecenja i fizickih poslovs u trudnoci, kupnje stvari za bebe...to se ne racuna.
Au jeste se raspisale 😊
Psi, divim se svima vama koji to možete imati doma, meni je to sve lijepo i idilično ali sa udaljenosti 😂 Dosta sam gadljiva osoba, valjda onaj opsesivno kumpulzivni poremećaj, gdje samo ja vidim bakteriju ili nešto pa idem čistiti ko luda. 😂 Takvi uvjeti dozvoljavaju jedino električnu životinju u stanu 😅 Sva sreca pa ni dragi nije za životinje u stanu, ali drugačije nebi ni mogla. Tko zna. Možda me dijete okrene za 10-15 godina. Mada čisto sumnjam 😅 Ali nikad ne reci nikad.
Sanjchi, užasna priča, ali Nedaj da te vječito ruši kroz život, bas ono sto si napisala, kada dođe mala štruca doma sve ce biti odlično i nećeš vise pomisliti na to jer ces samo mrvicu imati u glavi i kako da njoj omogućiš sve ono ljudsko, lijepo i materinji sto ti nisi imala. I točno to i ja želim svome djetetu. Mama i tata mogu biti bilo tko, ali ne zasluzi svatko da ga se tako i zove.
Yel, možda se varam, ali čini mi se da je kod tebe situacija dosta neriješena, Em ti skidam kapu zbog životinja i takve vrste zajedničkog življenja, jos sad i partner pravi probleme. Možda je to bilo izrečeno u afektu (sto ne znaci da te manje pogodilo), u svakom slučaju nadam se da će te to riješiti sto prije i da situacija nece eskalirati. I za svoje dobro i sigurnost nemoj apsolutno nista ulagati u kuću koja nije tvoja.
Bas sam si dala oduška 😶 Sanjala sam da mi suprug doji dijete i evo ne mogu zaspati vec dva sata 😂 Mislim da je noćna mora u pitanju 🤣
E i zvali nas jučer iz bolnice da počinje trudnički tečaj u četvrtak, ajme taman ce bit gotov do poroda 😂
Juuutrooo!!
Sanjchi, cure su ti sve rekle!! Nije majka svaka koja je rodila... Nazalost, svi imamo obiteljske probleme (kako i sama mozes imati), ali eto ja na srecu imam problema samo sa najstarijiom sestrom - tj cijela obitelj ima ali gubi ona a ne mi jer ta je niskoristi od zene... Ruzno za reci, ali djecu praviti zna, a raditi ne zna...
Mc Mouse, HAZHAHAAHHAHA, KOJI SAAAAN!!!
Yel, grooooznoooo radi svadje.... Ali kao 1. Kakve veze imaju tvoji roditelji s uredjenjem kuce NJEGOVIH roditelja??? I vi isto... Ulazete u sve to a to nije ni vase!!! Realno, sram bi me bilo pitati novce svojim roditeljima da uredim stan koji nije ni NAS! I ovako mi tesko pada sto cemo ulagati u onaj mali stan... Nećemo mi sve platiti. Njegovi ce. Ali mene to ne zanima. Omi ce ionako nastaviti iznajmljivati taj stan kad se mi odselimo, a sumnjam da bi nam vratili sve sto smo ulozili... Mozda zvucim okrutno, ali dok na papiru ne pisu NASA imema ne pada mi na pamet ulagati u tudje...
Mc Mouse, p.s. super za tecaj!!
Sortiraj odgovore
Najstariji