Barbs hahah mi smo zene mrak 😂😂
Jao ja kad si razmisljam o pripremama za vjencanje, ja sad bih sve drugacije. Vecina je bilo po nasem, ali svekrva je samo sutila i radila po svom. Npr.preko dana je bio dogovor samo meza, nikakvi ruckovi, na kraju ja na dvd-u vidim ona je doma pripremila rucak za njihove goste, a svatovi su se radili pola-pola. Na kraju smo njihovu polovicu platili MI jer oni nisu imali jebene lipice, al bitno da se kurcila na dogovorima kad smo imali svi (moji, njegovi i mi) kao sto god hocemo mi moze. Na kraju smo mi pola platili s mojima svatove, a njegovi su dvije godine nama vracali novce.Zbog toga smo se muz i ja rastali skoro i ja sam njegove zamrzila, postujem ih samo jer tu zivi i radi svog mira, a muz od kad smo sve saznali, shvatio je kakvi su mu roditelji,tj.vise njegova mama, ona je mutna uf. I dan danas ja muzu kazem da nikad necu prec preko toga sto su se frajerisali imaju para a na kraju nemaju, jer ja takve lazi ne mogu podnjeti.Budi covjek a ne glumac. Zbog toga moji s njegovima ne pricaju, jer moji ne mogu prec preko takvih stvari. A to tak jadno bude sve, moji dolaze kod mene, produ pored njegovih kao pored stupova, al opet sto su trazili to su i dobili. A sad bebac kad se rodi pa krstenje pa rodendani, bit ce glupa situacija, al njegovi su sami krivi, da su posteni ljudi ne bi doslo do ovog svega. Zato jedva cekam otici iz ovog dvorista, da ih ne moram gledat vise, jer mene jednom kad netko povrijedi jako, pa da mi poslije ljubis pod kojim hodam, za mene nisi vise covjek.
barbs znači ti si bila vragolanka! obično su mlađa djeca manje ozbiljna, zaigranija, nisu toliko marljivi kao prvorođenci....ovo ja govorim iz iskustva šta imam vidit oko sebe, počevši od svojih sinova pa nadalje.
Isti roditelji/genetika, ista kuća, isti odgoj/pravila kućna, a njih dva ko nebo i zemlja
Stariji poslušan, upravljiv i skrušen kad treba, a mlađem ne bi stao na kraj nema šanse - taj ako mu išta kažeš da uradi počme odgovarat da "nisam ja sluga" i sl.....ne samo da "ne da na sebe" (šta je ok i pozitivno) nego se apsolutno ne dade upravljati, totalno je svojevoljan i mila majko strah me kakav li će tek u pubertetu bit kad je već sad ovako odrješit i zafrkan!
žena-majka-carica:)
Za pupak nisam kupovala nista osim onih gazica (ima za kupiti bas set za njegu pupka pa sam to uzela) a mozda nisam ni to trebala, cekam sto ce mi savjetovati u bolnici ili patronazna kad dode.
Hedgehog super da se bebica okrenula i da je pregled dobro prosao!
Sto se tice setnje s bebama, meni je puno mama reklo da su se tako sprijateljile s drugim mamama i nastavile se druziti. Neke su cak u kontaktu s cimericama iz bolnica. 😊 Eto, cekaju nas i neka nova poznanstva 😊
Hedgehog, ne dižem ja kutije… Ja samo spremam to u košare da se lakše kasnije može nositi.naravno, da drugi nose!
Samo sada nema šogora jer je na tečaju u ZGu na mjesec dana… Inače je on bio od velike pomoći…
ne bih ni ja izdržala!
koliko si čekala da selite u svoj mir, tko bi normalan stao skrštenih ruku
al svejedno svako malo sjedni i osluškuj da ne izazoveš prejake grčeve
jer i ja sam se tako kad su mi stigli ormari "zaigrala" pa zaboraviš osluškivat svoje tijelo, jer te jednostavno "ponese" euforija oko spremanja
samo mene je onda donekle štitio magnezij, a sad ga ni ja ni ti više ne pijemo...i onda se kontrakcije brže javljaju.
Uživaj, ali oprezno :)
meni je puno mama reklo da su se tako sprijateljile s drugim mamama i nastavile se druziti. Neke su cak u kontaktu s cimericama iz bolnica. 😊 Eto, cekaju nas i neka nova poznanstva 😊
to je istina...
ja svoju cimericu s drugog poroda (na prvom još nisu bile u modi društvene mreže) imam na fejsu i pratimo se kako naši cimeri mali napreduju, al ne družimo se jer nismo iz istog grada (ona nije iz ST, ali ST rodilište je za šire područje jelte)
a recimo s nekim mamama iz kvarta s kojima sam se tak upoznala i družila po praku kad je Toma bio beba, ostala sam u kontaktu i dandanas, mimo fejsa....čak sad Toma s jednom curicom ide u isti razred, a nas dvije mame smo ih zajedno šetkale u novorođenačkoj dobi tak pa dok mi nismo bili odselili (a evo pet godina poslije, opet smo se vratili u kvart)
Treca sreca, kako si i napisala, to isti roditelji odgoje, a svako ima svoj karakter. S mojom sestrom su zato imali problema u pubertetu i često bi bila u kazni dok sam ja bila poslušna. Ako tata kaže: do 2 h da si doma, u 2 h max sam bila kod kuće, a moja sestra bi ostala do jutra iako je znala da slijedi kazna!
Ja općenito ne volim kad se trudnice uspoređuju i kad krenu: ako si trudna nisi invalid! SLAŽEM SE! Ali svaka trudnica i trudnoća su priča za sebe i nema smisla se uspoređivati. Eto, moje dvije frendice su rekle kako su kontrakcije JAKO rijetko imale u trudnoći dok se meni javljaju već mjesecima... I kako si i napisala, MG je spriječavao učestale kontrakcije, a otkad ga ne pijem ih imam po cijele dane... Najgore mi je bilo nakon djevojačke... Svakih 20 min... Grozno...
Ma štedim se ja... Idem provjeriti kako napreduju radovi, pa ih pitam ako im što treba i vratim se nazad u stan jer njih je troje dolje i mali je stan i sve je porazbacano, pa sam ja višak!
Violeta, grozna situacija... ali svakako je super što je muž shvatio kakvi su... samo je grozno to što njegovi i tvoji ne komuniciraju jer će se tenzije odmah osjetiti kad se budu radili rođendani od maloga.
Kiki, ponekad je bolje pričekati sa šopinzima za bebu jer se ponekad kupe stvari koje ti ni ne trebaju...
Malena i meni je neizmjerno drsgo sto sam 2u1 izdrzala dosad jer Toma taman hvata djir sa skolom. I nije odusevljen….s prvim je islo lakse, ovaj je vec drugi dan nastave izjavio uciteljici da mu je dosadno (sreca da je rekao "to je dosadno, necu pisat" a ne "vi ste dosadni" jer bismo bili u ozbiljnim govnima 😅da nije smijesno….bilo bi za plakat) i svaki dan je borba za odvuc ga u skolu sta s prvim nije bila tooolika muka (osim za rano ustajanje….al kad bi ustao isao bi bez pogovora u skolu)
Jucer se popishao po noci, a ne znam u ovih xy godina da se to dogodilo otkad je s godinuipol izasao iz pelene….
bas je ocito da mu je sve ovo shok
i zato sam presretna da sam izdrzala bar ovih prvih 5-6 dana skole da se ne porodim, dok mrvu uhoda se s tom novom obvezom….donekle
Kad je ovako kaoticno bez da sam rodila, ne zelim ni mislit na sta bi to licilo da sam ja sad u rodilistu ovih par dana bila 😐
Slicno i kod nas. Luka se nikad, otkako smo izasli iz pelena, evo vec 2 ipo mjeseca, nikako nije popiskio u krevet. Sad mu se u vrticu to dogodilo na popodnevnom pocinku, par dana za redom. I ima mekanu stolicu ujutro kad krece u vrtic. Nije im bas lako, ali samo da svaki dan bude lakse...
Cure drage, zelim divne porode svima 💕
"Zadnji dani trudnoće – koji se protežu i mučnih nekoliko sedmica – su daleko mjesto, vrijeme, događaj, faza. To je period jednog između. Niti tamo niti ovamo. Tvoje staro ja sa tvojim novim ja u dodiru, pri kraju trudnoće. Jednom nogom u starom svijetu, drugom u sasvim novom.
Zar za ovu fazu ne bi trebala postojati riječ, koja opisuje vrijeme i mjesto gdje majke isčekuju i čekaju da ih se prozove?"
Iz clanka: http://www.prirodanporod.com/zadnji-dani-trudnoce-period-jednog-izmedu/
Barbs ma ja se ne brinem vise oko takvih stvari, svi smo mi odrasli i svako sebi kroji sudbinu i dobije sto je zasluzio.. Meni je najvaznije da se muz i ja slazemo, da je on s mojima super, i da se volimo i postujemo svi. A njegovi, sto su trazili, to su dobili. 😊
Malena upravo tako...svaki dan je (bar mrvu) lakse jer njima malima naj treba rutina, kolotecina koja im daje osjecaj sigurnosti. Djeca ne vole nered....oni se najsigurnije osjecaju kad imaju uhodan raspored. A to sad gradimo....vi s vrticem, mi sa skolom Tomi.
I bas nam treba jos par dana da "uhvate ritam" a onda nas dvi mozemo u rodiliste mirne....nadam se da cemo izgurat. Evo meni je neki realni cilj do kraja tjedna izgurat.....to je onda vec 10ak dana skole za nama i kontam da ce nakon toga dalje biti spreman/uhodan.
Sortiraj odgovore
Najstariji