Maca dobrodosla u klub visokog tlaka na pregledima. 😩 Na pregledima mi uvijek 130/95 a doma 95/65
Sanjchi sluzni cep mislim da je ispao taj dan kad sam isla na pregled, sluz sa sukrvicom mi je bilo popodne.
I super za robicu. U jednom mahu veliki problem si rijesila
Pa kak vam tak tlak skoci na pregledima? Meni je uvijek oko 120/60 ....
Violeta, onda je mozda od vaginaleta...pa da, i velika usteda😅
Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta
Sanjchi zato sto se zivciram, strah me jel sve ok, i kad ti prva dva puta bude povisen tlak onda svaki sljedeci put na pregledu imas strah od straha... to se zove sindrom bijele kute...doma svaki dan mjerim triput (ujutro popodne i navecer) i cak bude i nizak....
Treca sreca nadam se da si uspjela sve dogovorit.
Maca sigurno ce ti normabel snizit tlak.
Sanjchi super za dobar ulov 😊
Evo ja od sutra pocinjem s pranjem baby stvari. Veceras sam namocila tetra pelene i gazice jer su od stajanje posivile malo. Kupila sam frosch deterdzent i omeksivac u dm-u za 50 kn. Pa cu sljedeci lut vjeroajtbo uzet persil sensitive koji sam i s L koristila o chicco omeksivac, finije mi mirisi od froscha 😄
Maca i Treca cekamo vijesti i držimo fige da je sve dobro!
Sanjchi super za robicu. Znači sad samo nešto šta ti se svidja. Bome ćeš ti to rješit sve u 10 dana. Bit će to sve spremno na vrime. I super za kuhinju. Još malo pa će sve bit tip top.
Na pregledu bilo OK. Bebač 1600g što znači da je i dalje skoro tjedan manji ali po doktoru nikakav problem nije, samo će bit manja beba. A s obzirom na ono šta mi se doli događa i bolje. Uglavnom dobila sam vene i u rodnici i na stidnim usnama. Danas kad sam se depilirala sam skužila da su baš neke užas tvrde i natečene i nekako crveno- ljubičaste (oprostite na opisu ) al nisam se opterećivala jer i do sad bi bile natečene pa bi doktor reka da je sve OK. Ali je veći problem to šta su unutar rodnice još gore, a imam još poprilično do poroda i to se može razvijat dalje. Problem je porod i pucanje/rezanje tih vena koje će naravno krvarit, ali to onda triba i ušit šta je poprilično pipkavo i zahtjevno pa mogu završiti na operaciji poslije ako se to ne odradi kako triba.... Zasad pratimo pa ćemo vidit kako će bit stanje kako se budemo primicali terminu.
Po netu skroz malo ima o tome, po forumima isto tako. Samo sam naletila na par tema a uglavnom pišu o venama na usnama. Negdi čak spominju carski ako su vene u rodnici uznapredovale.... Malo sam zbunjena i nije mi baš svejedno jer s micicom koja je imala 3160 sam imala 20+ šavova pa očekujem da ću i ovaj put bit šivana nemali broj ali sa tim venama.... Ako me zapane neko drljav i ne zašije to kako triba morat ću na operaciju poslije da se to sanira (to mi je doktor reka).
Cure ako koja zna nešto o tome pls napišite. Nije me briga vaginalno il carski samo da na kraju ne bude nekih komplikacija težih ili ne daj Bože te dodatne operacije...
Maca i Treca cekamo vijesti i držimo fige da je sve dobro!
Sanjchi super za robicu. Znači sad samo nešto šta ti se svidja. Bome ćeš ti to rješit sve u 10 dana. Bit će to sve spremno na vrime. I super za kuhinju. Još malo pa će sve bit tip top.
Na pregledu bilo OK. Bebač 1600g što znači da je i dalje skoro tjedan manji ali po doktoru nikakav problem nije, samo će bit manja beba. A s obzirom na ono šta mi se doli događa i bolje. Uglavnom dobila sam vene i u rodnici i na stidnim usnama. Danas kad sam se depilirala sam skužila da su baš neke užas tvrde i natečene i nekako crveno- ljubičaste (oprostite na opisu)al nisam se opterećivala jer i do sad bi bile natečene pa bi doktor reka da je sve OK. Ali je veći problem to šta su unutar rodnice još gore, a imam još poprilično do poroda i to se može razvijat dalje. Problem je porod i pucanje/rezanje tih vena koje će naravno krvarit, ali to onda triba i ušit šta je poprilično pipkavo i zahtjevno pa mogu završiti na operaciji poslije ako se to ne odradi kako triba…. Zasad pratimo pa ćemo vidit kako će bit stanje kako se budemo primicali terminu.
Po netu skroz malo ima o tome, po forumima isto tako. Samo sam naletila na par tema a uglavnom pišu o venama na usnama. Negdi čak spominju carski ako su vene u rodnici uznapredovale…. Malo sam zbunjena i nije mi baš svejedno jer s micicom koja je imala 3160 sam imala 20+ šavova pa očekujem da ću i ovaj put bit šivana nemali broj ali sa tim venama…. Ako me zapane neko drljav i ne zašije to kako triba morat ću na operaciju poslije da se to sanira (to mi je doktor reka).
Cure ako koja zna nešto o tome pls napišite. Nije me briga vaginalno il carski samo da na kraju ne bude nekih komplikacija težih ili ne daj Bože te dodatne operacije…
Na zalost ne znam nista o tome,cak prvi put sada cujem za to :/
samo da se javim a onda se idem strovalit u krevet jer i se ne da večeras ić rodit
Maca - žao mi je za tlak ali glavno da je bebač dobro i da se nije dalje otvaralo dolje!
Mamuka - nije bitna gramaža, nego da su svi organi okej, a to što je manja - lipo ćeš lakše rodit:) Nije to loše..
stidne usne - sjećam se u prvoj T da mi je to bio "fenomen", nisam očekivala da će tolik o"nabujat" kako da kažem....a ono onda je majka mila prema ovom sad u trećoj T.....i to je tako cijelo treće tromjesečje. Tvrde, nabrekle, naotekle, nazovi kako hoćeš.....KOMA. A koje su boje ne gledam - nemam želju virit dole ni sad ni posli poroda.....bar jedno par tjedana ak ne mjeseci
tu čast prepuštam svom ginekologu, mene zbilja ne zanima, jer sigurno nije lijep prizor
žena-majka-carica:)
Kupila sam frosch deterdzent i omeksivac u dm-u za 50 kn. Pa cu sljedeci lut vjeroajtbo uzet persil sensitive koji sam i s L koristila o chicco omeksivac, finije mi mirisi od froscha 😄
meni isto finije mirishu drugi šta ti kažeš, ovaj je skroz neutralan, ali baš zato ga mislim koristit prvi misec....jer šta manje miriše = minimum "kemije" = najbolje za kožu novorođenčeta
A da me se pita po mirisu, odmah bih skočila na Lenor "summerbreeze" žuti koji oboooožavam i koristim nekih 10-15godina već. Ali to je kemijaaaa
žena-majka-carica:)
Sortiraj odgovore
Najstariji