Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nina2512
    11. Rujan 2017. 00:18

I_me

Ana2711

Curke,da vas nesto putam u vezi otvaranja porodiljnog,vjerujem da ste vi to sad nedavno obavljale..koja je tocno procedura?45 dana prije termina se to mora otvoriti,tocno na 45.dan prije ili mozes malo ranije?gin. nam daje dvije doznake?obje nosimo u hzzo i u firmu?ja sam ugl na komplikacijama od pocetka,a sad iduci petak mi je tocno 45 dana prije termina..

e ovako… meni su komplikacije istekle 5.8. porodiljni pocinje 6.8.
    15.8. sam dosla kod ginekologice, dobila sam 2 doznake za komplikacije i 2 doznake za otvaranje porodiljnog. isti dan (15.8.) sam otisla u hzzo i rijesila sve,i posao i hzzo.. dala doznake,ispunila neke papire i to je to.

15.8. si isla,ili mislis 5.8.?😊
    Ugl nije tako komplicirano zar ne?tako da zo rijesim u jednom danu i gotovo..a da li onda dalje moramo svaki mj uzimati doznake i nositi u firmu?

• Dena1009
    11. Rujan 2017. 00:51

Ja sam rezana ali neznam kolko je savovs, dovoljno govori da mi doktorica nije htjela odgovoriti kad sam pitala.
    Onaj sav sto sam mislila da je puko rekli su mi da je samo povrsinski i da spricam octeniseptom. Utsput mi je napravila uzv zbog bolova u trbuhu i vidli su da se dobro ne cistim. Juceer su mi na sve to frisko katetero i spricom vadili ugroske i krv iz cerviksa. Sta je najgore rekli su da bi sad dalje trebalo teci ali kod mene opet nista.  😣 Zvat cu ujutro natrag da vidim sta dalje.
    Sanjchi ja se hrvam kao sto vidis, jedino me Viktor veseli i daje snagu svojim pomacima. Danas smo ga
     Smijeli drzati i hraniti na bocicu ☺

url=https://lilypie.com]

• Dena1009
    11. Rujan 2017. 01:21

Cure znam da ne pisem bas lijepe stvari u zadnje vrijeme al vjerujte da radim to u najboljoj namjeri. Meni se događa toliko stvari o kojima nikad nisam cula da se govori, pa vam pise da biste ako je potrebno reagirale na simptome. Npr. ja sam bila sretna sto krvarenje nije vise tolko jako, a eto, bas suprotno, potrebno je krvariti da se maternica procisti, u protivnom dolazi do upale i komplikacija, na srecu sam otisla zbog tog sava pa su primjetili. Također, nakon poroda ne osjecate mjehur (rekli su mi da je to normalno) i potrebno je paziti da bar svaka 2 sata idete piskit iako vam nije sila tj.nemate osjecaj. Uzimajte nesto za kakanje, meni su dali prasak Muvicol, da mi olaksa stolicu, u suprotnom morate tiskati sto nije nimalo ugodno zbog savova.
    Ako vas previse plasi samo recite da ne pisem vise. Ja se iskreno nadam da ce sve biti u redu kod vas, ali kao sto sam vec spomenula ja bih voljela da sam znala neke od tih stvari.  

url=https://lilypie.com]

treca_sreca
    11. Rujan 2017. 05:16

I_me

barbs-nasla sam lezaljku/njihaljku onu istu sto ti imas!!! i bas sam happy. preko mojih krpica! za 550kn. nova,bebica nije htjela u nju..
    sad sam pricala preko moba snjom i imala sam osjecaj da pricam sa trecom srecom u buducnosti
    zena iz splita, ima 2 deckica i curicu i muz na poslovnom putu u zagrebu..rezervirala mi je do cet,da ju muz kad dodje moze rastnavit i spakirat jer ju je strah prckat da ne bi nesto zeznula.. a i meni pase tako.. jer ne znam hocu li u cet ostat u bolnici ili ne..pa ako mi posalje na moje ime i nikog nema kod kuce,muz ne moze podici na svoje ime u posti.

Hehe
    ...ja upadam samo da cestitam na prvim  curkama u grupi
    Weeee!
    Babylove i Aurora super....i sretno u prvim borbama s dojeljem i sl
    Gustajte sa svojim mrvicama
    p.s. imam jos 5str....da vidim jel jos netko rodio 😊

žena-majka-carica:)

treca_sreca
    11. Rujan 2017. 05:27

Dena1009

Cure znam da ne pisem bas lijepe stvari u zadnje vrijeme al vjerujte da radim to u najboljoj namjeri. Meni se događa toliko stvari o kojima nikad nisam cula da se govori, pa vam pise da biste ako je potrebno reagirale na simptome. Npr. ja sam bila sretna sto krvarenje nije vise tolko jako, a eto, bas suprotno, potrebno je krvariti da se maternica procisti, u protivnom dolazi do upale i komplikacija, na srecu sam otisla zbog tog sava pa su primjetili. Također, nakon poroda ne osjecate mjehur (rekli su mi da je to normalno) i potrebno je paziti da bar svaka 2 sata idete piskit iako vam nije sila tj.nemate osjecaj. Uzimajte nesto za kakanje, meni su dali prasak Muvicol, da mi olaksa stolicu, u suprotnom morate tiskati sto nije nimalo ugodno zbog savova.
    Ako vas previse plasi samo recite da ne pisem vise. Ja se iskreno nadam da ce sve biti u redu kod vas, ali kao sto sam vec spomenula ja bih voljela da sam znala neke od tih stvari.

Dena samo ti pishi, jer to su realni savjeti i info!
    Kome smeta il je gadljiv nek zaobidje...a bit ce im zao kad se same nadju u toj situaciji.
    Ja dosad nisam pisala o tom jer mi nije aktualno, ali sve je kako velis...ja sam isto prvi porod ne preevishe krvarila i na kraju 2tj nakon poroda zavrsila na hitnoj....dobila tablete za ciscrnje maternice jer nije sve otislo nego je pomalo curkalo u vjecnost...
    za kakanje isto - gadljivo jest ali te stvari ti je neugodno pitat prijateljicu bilo koju u RL, pa zato su zgodni forumi. Ja sam dok je bilo najgadnije stanje reza prvih dana kakala pod tushem umivajuci dole mlakom vodom da mi ublazi "tiskanje".....eto! Spasilo me. Sad ko cita misli si "ajmeee " ali drage moje kad vam dodje stani-pani, friski rez, a morao bi na wc, ne pitas za finocu nego se snalazis da si olaksas....eto!

treca_sreca
    11. Rujan 2017. 05:40

Pupy umrla sam od smijeha 😂muzu ce dozlogrdit keks 😆ako je to uopce moguce jednom muskarcu da dosadi 😇
    Sanjchi - super za kuhinju da pocinje poprimat oblik...ajd jos malo i moc ces opet kuhat ko covjek...i ugodnije nego prije!
    A sad 3 Lucije imamo? Eto na...popularno vam je ime 😊
    Torba za rodiliste - kad su me copili trudovi, ja sam na prijemu samo u svojoj odjeci bila...odmah me presvukli u njihovu spavacicu (muz u pratnji pa njemu dali moju odjecu u kojoj sam dosla, inace pretpostavljam da bi stavili sastrane i donili u sobu na odjel posli) i u radjaoni ti ne triba nego voda i mob. Ok ja sam radjala express pa ne znam kad je netko pol dana tamo, razlika je...ja nisam stigla trebat nista osim tog.
    Muz je predao sestru torbu posli i oni je (ne mora bit vrime posjeta, znaju da zeni tribaju ulosci i ostale osobne stvari pa daju bilo kad da se donesu stvari za rodilju al muza ne puste gore) odnesu rodilji u sobu. Iskreno ne sjecam se jel mi torba bila u autu kad smo isli rodit jer je bilo preexpressno ali ionak prvih par sati mi nije zatrebalo iz nje (iz "velike" torbe za odjel) nista jer lezis ko klada, krvaris u svih 16 i prvi ti je cilj otic u wc nakon xy sati kad ti odobre...
    Svakako, ja imam mini mini micro ruksak u koji stane mob i trudnicka i bocica vode. To ide sa mnom stalno. A torba sa stvarima za nakon poroda, osrednje velika sportska, ceka u gepeku kad sam ju vec spremila....pa eto nek stoji. Ali teoretski mogla bi stajat i doma u hodniku pa muz dobaci par sati nakon poroda. Bitno da odvojite jer muski to sami ne bi optimalno uradili tj donili bi pol kuce...a opet bi glavne stvari vjv zafalile 😃

• M@lena
    11. Rujan 2017. 05:56

Treca, evo tebe i mene opet u dezurstvu. 😁
    Dena, ni s cim ne pretjerujes. To su realne situacije koje se dogadjaju, meni konkretno nisu (to s ugruscima recimo), no mojoj sogorici jesu, koja je rodila na carski. Za mokrenje i kakanje je tako, ali to isto traje prvih tjedan-dva-tri, kako se zena oporavlja tako. I dosta utjece na psihu. Po meni je najteze ako pored svega imate ultra zahtjevnu bebu i jos babyblues, tada definitivno trebate nekog da vam pomogne! Nemojte se praviti super mame, jer bit ce prilika za to u zivotu. Tada su zene najranjivije i iskoristite svaku pomoc koja vam se nudi!

• M@lena
    11. Rujan 2017. 06:00

sanjchi255

A progodno je, tako nam i bebice dolaze😅
    Tnx Zelimobebu😊
    Malena, imat cemo 3 Lucije😁 ak se ne varam, tinisto ocekujes Luciju? I sada ju Babylove ima😊

Da i moja je Lucija. Nek su samo zive i zdrave! 😊😍

treca_sreca
    11. Rujan 2017. 06:05

Ana za otv porodiljni….meni je 45dana prije odp palo na 4.8 petak ali kako je tad gin bio na godisnjem otisla sam iduci tjedan po doznake za otv porodiljni a zatvorit bolovanje....i onda ta dva papira sam odnijela na hzzo malo prije 15og u mjesecu (a inace dotad doznake nosila uvik krajem.miseca, iza 25og jelte) znaci usla sam vec debelo unutar tih 45 dana, i tako mi je rekla na hzzo teta da je normalno...ne treba trcat prije tih 45dana na hzzo, dapace...
    i sad cekam prvu isplatu oko 20.9. porodiljnog...dosad sam kompl dobivala (a ovaj mj cu dobit 4 dana bolovanja naknade i ostatak mjeseca nadam se svoju punu placu...ak nisu sta zafrkli s onom promjenom firme....hope not!)

treca_sreca
    11. Rujan 2017. 06:07

Malena, nocna smjena da 😊
    al ja sad idem nazad u krpe....boljucka me utroba i idem se posutit!
    Muz ustao da se sprema na posao a ja nazad hehe

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.