Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • M@lena
    09. Ožujak 2017. 13:07

Pozzz curke! 😊
    Nove mamice dobrodosle!
    Mi smo ok, prosli vikend sam pojela nesto sto mi nije odgovaralo pa sam 2 dana imala gastritis i 2 osijecala nadutost da sam mislila da cu se odlijepiti od zemlje i odletjeti kao balon 😀
    No srecom, proslo je.
    Nemam bas iskustva s komplikacijama (Bogu hvala), pa vam ne mogu puno pomoci oko papirologije.
    Kako se osijecate?

• M@lena
    09. Ožujak 2017. 13:14

treca_sreca

I meni pobrisalo…baš čudno.

Kiki, srećom da je hematom prošlost. Sad dalje da sve bude školski!

Violeta super za bebu, a ti povraćaš pa si izgubila na kilaži?
    Ja jedem ko blesava, u biti jedino mi mučnina nije - dok žvačem nešto
    što je super jer sam ušla u trudnoću s kilama u minusu, pa jedva čekam da se krenu kile hvatat

barbs a šta treniraš? nekim slabijim intezitetom ili? ja sam prestala s plesom jer sam počela osjećat u trbuhu zatezanje, a baš mi fali..

Treca sreca i meni je danas tocno 11+6 tt, termin mi ne procjenjuju po velicini bebe nego je izracunat matematicki, pa je 23.9. 😊 
    Mozda se i sretnemo u rodilistu 😉

barbs
    09. Ožujak 2017. 13:17

treca_sreca, idem na rekreaciju 2 x tj. i smanjila sam intenmzitet (treniram sa ženama +50 :D). Nekon sam išla na jače treninge i 3 x tj tako da, nakon trudnoće se na to vraćam :D Mene zna probadati ali ne previše, pa znam kad moram promjeniti vježbu ili ju ne raditi. Bitno mi je da ne sjedim samo doma (za sada ne radim. čekam da mi napokon sve odobre što se stažiranja tiće, pa ću raditi koliko budem mogla. :)). Napokon je sada ljepše vrijeme, pa odem prošetati i s psom minimalno 20 minuta dnevno, pa je i to nešto :D 
    m@alena, tako je meni bilo pred 2 tjedna kad sam pojela gljive kasno navečer na nekom rođendanu i cijeli slijedeći dan mi je bio užasan, ali srećom je i to prošlo :D Ja se osjećam odlično... Osim što sam stvarno jako često gladna :D Svakih 3-4 sata jedam

• KiaraSara
    09. Ožujak 2017. 13:56

Eto mene sa pregledaaaa
    Po zadnjoj M sam 7+2 po , a po UZV-u sam negde izmedu 5 i 6 tjedna veli doktorica
    Sve je super i srceko kuca ko veliko 

Kiara

Kiki156
    09. Ožujak 2017. 15:14

I ja se budim svaku noc, moram na wc i budem zedna i onda se vrtim jos sat vremena prije nego opet zaspem😁 A s hranom ista stvar, ako sam gladna odmah mi je zlo, ali srecom ne povracam, osim par puta ujutro al tad nema hrane pa nije ona bas bljuvotina fuuuj 😂🤢

violeta1
    09. Ožujak 2017. 16:34

Treca_sreca, da povracala sam. Ali hvala Bogu smirilo se. Sad kad krenu kile gore bit ce veselo.

Dragy
    09. Ožujak 2017. 17:07

Pozdrav cure! 
    Evo i nas u jesenskoj grupi. Danas je i doktor potvrdio 5. tjedan trudnoće. Radili smo vaginalnu sondu i pokazala je gestacijsku vrećicu 5mm na UVZu i unutra malu točkicu. Za ovu fazu sve izgleda dobro. Dobila sam Prenatal i termin za 15 dana. Sretna do neba! Nadam se da će se tako i nastaviti. 
    Odmah sam znala da je to to iako nismo planirali. Čim je zakasnila bila sam sigurna jer je inače kao švicarski sat točna (svaki 26.dan ciklusa dolazi M između 5 i 6h ujutro). Nakon 3 dana kašnjenja prvi pozitivan test, a 4. dan i drugi pozitivan test. Aplikacija kaže da je termin 14.11., a ja se nadam da će se beba razlijeniti oko izlaska i doći mami za rođendan na 17.11. 

treca_sreca
    09. Ožujak 2017. 19:08

Dragy dobrodošla!
    Kiara super za srčeko, baš je čarobno to vidjet/čut na uzv

Hranjenje/glad - eh da je svako 3 sata, ja svako pol ure gledam šta bi dalje šta je najgore da me čovik vidi, ne bi reko.
    Kontam da je za to zaslužna štitnjača, mjerila sam pred koji tjedan TSH i otišla je u hiper poprilično

jel još koja od vas prati štitnjaču/hormone?
    ja u prve dvije trudnoće nisam (ali je uredno funkcionirala pa nije bed) a u biti kontam da bi to trebali svi prekontrolirati jer često zna bit upravo ona uzrok problema sa začećem / održavanjem trudnoće (a i obrnuto, sama trudnoća izneredi obično hormone štitne...)

žena-majka-carica:)

Dragy
    09. Ožujak 2017. 20:27

Ja nisam nikad nista testirala jer sam poprilicno zdrava oduvijek. Mada bi mozda trebalo. Zanima me sto ako postoji takav problem, kako se tretira u trudnoci?

Ima netko neki savjet za ranu trudnocu? Prva mi je trudnoca pa nisam sigurna u nista, sve mi je novo...

Kiki156
    09. Ožujak 2017. 21:20

Ja sam sad na ovom pregledu dobila uputnicu za stitnjacu, ona se rutinski provjerava u trudnoci jer je trudnoca moze mijenjati, a bitno je da bude u granicama normalnim za trudnocu (a one se razlikuju od vremena prije trudnoce).

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.