cure kojima bebe stucaju i znaju kako su im okrenute bebe imam pitanje.. kad beba stuca gdje osjetite stucanje? dolje,gore, tamo gdje je glavica ili obrnuto??
za sada mi je malena 2x stucala po par min..
glava joj je ispod mojih desnih rebara.. 1x sam stucanje osjetila lijepo ispod rebara i 1x lijevo skroz dolje..
Svaki put osjetim dolje, lijevo. Okrenut je na glavacke
Suncokretica i meni se ci i da ce bit velika curka😅
A nemoze velika mama rodit malu bebu😉
Stucanje...okrenuta je naglavacke i osjetim dolje stucanje, ajmo rec oko pupka malo nize, tu joj valjda prsni kos pa kad stuca to najvise radi i onda osjetim
Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta
Po onom što sam služila većina vas će cijeli paket chicco uložaka nositi u bolnicu? I mislite da 1 paket općenito nije dosta? Uh, uh, uh.
ja ću nosit cijeli paket zato jer carice ostaju duže
da idem na vaginalni, ne bih nosila cijeli paket jer ne volim teglit bzvz u rodilište višak stvari
uloške mijenjaš po potrebi ovisno o količini krvarenja, ali svakako nećeš svako 5min na wc
prva dva poroda sam koristila vir/veo/lola koji su 3x manje površine ( i zato se stavljaju 3kom odjednom, a ne 1 kao chicco/pelzy koji su giganti pa je jedan dovoljan) i nosila sam prvo 2-3paketa....a njih ima 10kom u paketu ako se dobro sjećam. Znači to ti je kao 10kom chicco uložaka....mada, od ta tri "mala" (nisu baš mali, ali u poredbi s chicco) nekad ne bih sva tri mijenjala...nakon dan-dva uvijek bar jedan od 3 vir/veo bude suh skroz prilikom mijenjanja, ovisi kako si sjedila i gdje je curilo....eh sad sam preslikovta ali tako je.
žena-majka-carica:)
Hvala cure, a ne znam tu sam citala da je prvo pranje bilo na 60, al valjda ste to pisale za rabljenu robu, sto mi je i logicno. Mislila sam da moram sve tako jer je eto za prvo nosenje pa... a bijele stvari, npr tetre, bijele bodice - nikad koristeno, na koliko ste to prale?
Urinokultura nosila u casici od doma, ali cak i da ne trebas neces fulati s casicom, dapace bit ce ti tocniji rezultat. Meni je jednom ispalo da imam bakterije kad sam dala urin u onu njihovu plasticnu casu (koju mi je predala zajedno s knjizicom i papirima koji su bili nagurani unutra) i naravno da je rezultat bio los. Radila sam nakon toga urinokulturu s urinom od doma i bilonke sterilno, tako da - bolje nosit u casici.
BH kontrakcije mene ne bole, samo se stvrdne trbuh, ne bude mi bas da ne mogu hodat. Jedino mi se dolje znaju javljati bolovi poput menstrualnih ali to mislim da nisu kontrakcije jer mi tada trbuh nije tvrd. I jedno i dugo mi bude od forsiranja.
Stucanje osjetim dolje, a tako je i beba okrenuta.
Treca ne znam kako kod vas ali kod nas u Im je neki prosijek da kumovi daju 500€ plus prsut, kolaci (eventualno kruv ispod saca- mi hocemo) , korpa sa sirom, vocem, alkoholom, kavom i bombonijerama. Jos cemo mu vjerojatno sat i parfem kao dar bas za njega tj neka uspomena (to nije uobicajeno ali mi smo se dogovarali jos i to). Uz to moras dat i sviracima i ne znam sta jos, ah da za onaj cvit veliki sta nosis na reveru A jos ako moras robu kupit.... E stvarno si nagrabusio i ukoliko nemas dobru placu za to moras misecima stedit jer nabere se tu dosta stvari i na kraju sve ispane oko 7 tis kn. Hvala Bogu pa smo financijski dobro inace mislin da uz opremanje sobe za micicu i priprema za miska bi se morali odrec i mora i vec par miseci stedit....
Inace ako ides ovako u neke svatove "obicne" daje se 50€ po osobi. Ukoliko su ti to neki prijatelji blizi ili bliza rodbina 500kn do 100€ po osobi, ovisno o tome koliko ste stvarno bliski. Znaci nije bas jeftin sport.
Mi tj ja imamo veeeeliku rodbinu a muz ima dosta sirok krug prijatelja pa smo mi prosle god imali oko 20ak svatova. Kako sam bila u Zg nisam dolazila u sve ali na kraju smo za svatove dali cca 3 tis eur, mozda malo vise. I to je samo trosak kuverti bez nase robe i mojih frizura i sminke eventualno.
A nas odvojeni zivot i vozanje na rekaciji Im-Zg minimalno 2× misecno nekih pola god je bio jos jedna ekstravagancija. E kad smo proslu god prizivili sve cemo. 😂😂😂
A nemoze velika mama rodit malu bebu😉
Može, može kad se sjetim u rodilištu sa mnom, koliko krupnijih žena je rodilo bebice od cca 3-3ipol kg
a ja upola tanja od njih, giganta od 4ipol
nema ti to da kilaža mame određuje kilažu bebe....nego metabolizam, maternica, prokrvljenost itd
Meni u svakoj trudnoći iskoče žiletine po trbuhu, protok je očito više nego dobar, i bebe uvijek velike.
A rekao bi svatko, pošto sam inače skinny, da ću malu/sitnu djecu rađat
Sanjchi, super za pregled!!! Velika curica! Super za kilažu.
Što se seksa tiče, celibat
Kiki, preslatki kombinezon!
Dolores, potpisujem što se tiče poklona... Ja sam samo rekla ljudima da ne želim nikakve poklone kao npr lonce ili slično jer nemamo naš stan i ne znam gdje bi to sve uspjeli uvaliti. I ovako su nam gunđale svekrva i njegova nona da nemaju mjesta za ono što smo dobili, a mjesta k'o u priči...
Od kume sam dobila uz novac narukvicu s privjeskom u obliku djeteline s četri lista koji mi znaći više nego dobiveni novci. Inače te ljudi ne zovu za kuma/kumu radi novaca, odnosno, barem muž i ja nismo takvi... i imamo normalne prijatelje... Dok npr jedna cura koja je išla sa mnom u srednju (rekla mi je kuma jer je bila pozvana kao gost!) je npr što se revera tiče (jer kod nas je običaj da ih platiš kako bi si mladenci nešto radili) rekla: nije me briga hoće li ih ili neće staviti. Samo da stave što više novaca. Inače, skoro je pitala moju kumu da njoj bude kuma (preko nekog zajedničkog frenda), ali je ova rekla neka kaže da ne radi financijskih razloga, s time da je meni rekla da ju ne bi odbila, ali zna kakva je i da su njoj pare bitne... I tako kad je moja kuma njoj rekla da se udajem i da će mi biti kuma je ova rekla: a zna ona da ti nemaš puno novaca, da ovo, da ono...?? I kuma joj je rekla: moja B bi promijenila i datum vjenčanja da joj ja kažem da ne mogu na taj dan Ženska ostala... Tako da... Nekim osobama je novac bitan dok drugim osobama je najbitnije da na taj dan budu uz njih na vjenčanju ljudi koji su njima dragi!
Treca sreca, mislim da taj frend s faksa tvoja muža nije zvao za kuma radi novca, pa i da im u kuvertu stavite 100,200,300€ bi im bilo svejedno + ako ste si svi jako dobri onda znaju da nije lako izdvojiti puno novaca s troje djece... Ne brini se...
Ja za sad imam 2 paketa vir ulozaka, razmisljam da uzmem jedan pelzy jer su veci. I onda bi nosila samo jedan paket pelzyla ili 2 paketa vira jer su oni manji. Ostalo ce mi muz donosit kad mi nestane da ne trpam. A da sam kupila chicho isto ne bi nosila cijeli paket jer je ogromno, cak mislim da mi ni ne bi stali u torbu nego bi uzela dio i ostalo bi mi muz donosio kako bi ih trosila.
štucanje - osjetim lijevo (malo više prema dolje) a kako mi je doktor objasnio (i pretprošli put, i jučer ponovio, jer se nije pomakla ni malo) tu su joj leđa otprilike. Valjda se prsa najviše osjete da "pulsiraju" kad štuca....
a tamo di su joj noge (dolje desno moje) tu samo udarce osjetim, baš se vidi razlika jel u pravilnim razmacima ili kad lupa - nasumično
Spavanje, ja nemam problema sa spajanjem.... Mogla bi cili dan i noc samo spavat.... Tokom veceri rijetko kad me budi wc i ako je onda je to jednom tokom noci... Al imam ja jos do vasih tjedana...
Fleke na odjeci- ja za njih koristim ili Bioshout ili sprej KH7 za mrlje i super mi je jedno i drugo... Muz mi radi u kuhinjih tako da se borim s gadnim flekama al uglavnom sam zadovoljna... KH7 sprej pogotovo
Urinokultura u nas u laboratoriju se urin za taj nalaz nosi 3 dana za redom, prvi jutarnji urin... Ja obicno kupim one sterilne casice pa to kuci obavim i samo odnesem
Mi smo se odlucili za ime nasoj curi i bit ce Nera
Drago mi je da ste svi jos uvik u komadu i da su dobre vijesti s pregleda...
Sortiraj odgovore
Najstariji