Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    29. Kolovoz 2017. 09:29

Curke...evo mene... Curka je i dalje okrenuta glavom prema dolje, kaze dok da je u najboljem mogucem polozaju za porod. I teska je cca 2357 grama😊 I dalje mirovanje, unutra sam zatvorena, vanjsko usce ulozivo za pola clanka. Gledao me i rucno i UZV (i vaginalni i ovaj preko trbuha) tako da sam zadovoljna😄 mirovat, seks nam nije zabranjen, ali bolje da se jos 5 tjedana suzdrzimo jer svaka provokacija cerviksa moze potaknut trudove... Bas sam si sad hepi, sve je ok (i imam izliku za ljencarenje 😂)...kontrola za dva tjedna (12.09.)  da zatvorimo komplikacije i otvorimo porodiljni. I da, kilu sam dobila od zadnji put..

Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta

Suncokretica
    29. Kolovoz 2017. 09:47

Hvala na savjetima za fleke!
    Mislim da ne bi baš kuhala s praškom jer je to šarena robica, nešto je i od pliša pa ću probati namočiti s nečim za fleke prije pranja na 60. A ako ne ide, šta sad, probala sam...
    Sretno svima danas na pregledima! 

Suncokretica
    29. Kolovoz 2017. 09:51

Sanjchi, jel se meni čini ili je to velika cura ? 

treca_sreca
    29. Kolovoz 2017. 09:55

Sanjchi suuuper za detaljan pregled....a za sex - da bolje se strpit da ne budeš morala na kraju mirovat (a još nisi ni pripremila sve za bebu!)
    Ja sam kao navrijeme krenula s opremom i robicom pa opet evo u zadnji čas sve ispalo. Jer da sam ostavila išta za kraj "lako ću, ima vremena" u gadnom bih škripcu bila..

žena-majka-carica:)

• sretna
    29. Kolovoz 2017. 09:59

Sanjchi, super za dobre vijesti s pregleda! 😊
    Kod nas je obicaj dato 100 eura po osobi za dar, kao sto barbs kaze platis stolicu + poklon mladencima. Obitelj se uvijek isprsi, a kum nam je dao 1000 eura, sto mi je bas puno

treca_sreca
    29. Kolovoz 2017. 10:00

violeta1

……Od kuma smo 500€ dobili, sve je priredio doma kad smo isli pi njega, davao je sviracima novce i baco ljudima novce to je ovdje obicaj. Mi smo i mojoj kumi i mom kumu tako vratili. A kod moje kume u svatovima oni su od svog kuma dobili 1000€

uffff pa ja ću ispalit
    znala sam da nije ispod 2-3tis kn pristojno (tko ima primanja jelte, ne govorimo o nezaposlenima)
    ali 5-7 tisuća plakat ću majke mi
    jer muž je evo sad u prosincu kum
    i iskreno, nek nam je to frend s faksa s kojim smo si dobri
    malo mi je muka...
    imam troje djece i nije da ne znam kud bi s novcima
    izdataka sto, a o ulaganjima u stan u koji smo tek ove godine uselili - da ne pričam. Ima tu još ohoho posla (vrata, pva stolarija na balkonu, podovi su nam koma....od sveg smo tog odustali tj ostavili "za poslije" jer - nemamo viška u budžetu) a ja moram okolo dijelit pare....ufff nije mi milo!
    A za ne falit par koji se vjenčaje je dooobrostojeći i onda je tim veći zafrk.
    Jer kad sirotinji na vjenčanju dadeš 3 tisuće, ko da si im zvijezde s neba dao, a kad ljudi sami zarađuju zajedno 30ak tisuća kn mjesečno, onda im ni 5-6tis nije "ništa" (a meni jest za iskesat!)

Kiki156
    29. Kolovoz 2017. 10:17

Cure sretno na pregledima!
    Sanjchi, drago mi je da je sve ok! 😊 
    Skupe su svadbe, pogotovo za kumove. Kod nas je isto obicaj za obicne goste da daju 100€ po osobi, a kumovi i vise naravno. Ja kumove nikad nisam birala po lovi niti ocekujem da mi daju prema obicaju, vec koliko tko moze. 
    Znam da je bila tema ali da pitam jos jednom, novu robicu kako ste prale? Sareno na 60, bijelo na 90? Pitam jer na svoj sarenoj robici pise oko 40 pranje, a ne znam je li to dovoljna temperatura i hoce li 60 unistiti sve? 
    I pocela nam je stizati robica s Wisha, jako sam zadovoljna! 
    Ovaj kombinezon smo platili oko 70 kn i bas je bedeli, zimski, 100 % pamuk. Stizalo je oko 2 tjedna i jos nam nije doslo sve, cekam tetre i trenirkicu. 

• Dolores123
    29. Kolovoz 2017. 10:22

Ja mislim da svatko mora biti razuman sto se tice novaca.nemaju svi pa da dijele.mi smo muzevom bratu dali 500e, a ostalima od 100 e do 1000 kn, ovisi.Meni je to isto puno novaca, al danas ljudi ponekad pretjeruju.A boli me glava kad od pojedinih mladenaca unaprijed saznas da samo racunaju koliko bi trebali dobiti, pa meni nije jasno dal se vjencaju radi poklona ili zato jer zele veliku svadbu???

• sretna
    29. Kolovoz 2017. 10:23

Kiki, ja novo perem na 40, sasvim dovoljno za isprat robicu, a peglanjem unistis eventualne bakterije.
    Slatki je kombinezon 😊

treca_sreca
    29. Kolovoz 2017. 10:34

potpisujem sretnu...
    šta ću novo prati na 60? prvo pranje (nove) robe je ugl da se ispere eventualni ostaci kemije od tretiranja/bojenja tkanine prilikom proizvodnje.
    A ovo šta polovno kupim ne znam kakva je higijena tih ljudi bila, i da li je ta robica stajala npr s nekom drugom zapišanom ili kakvom robicom - e tu moguće da ima stanara svakojakih. Pa to provučem na 60, moram...
    ali inače kad bih stalno prala šareno tak na 60, uništilo bi se kao da je 10 djece nosilo a ne jedno

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.