Kiki156 to je zadatak tvog muza da veli svojoj sestri da ne vodi malog ako ima bilo kakve naznake bolesti... ali i inace, ja sam misljenja da bi se vrijeme babinja trebalo postivati, bez obzira na srodstvo, makar se drugima to cini dugo, mamama to jako brzo prodje jer se mnoge i same trebaju oporaviti i ulaufati u svakodnevno funkcioniranje s bebom. Evo ja sam sad u 5mj bila kod seke 6tj kad je rodila, svima su rekli da ih mole da se strpe dok nd dodju k sebi i nitko se nije ljutio nego su stvarno poceli dolaziti kad je bebac bio 45-50dana, izuzev onih koji su dosli iz inozemstva na godisnji. Puno njih je bilo savjesno pa nisu vodili klince. Najbolje kad dogovaras susrete da ipak napomenes da je bebac jako mali i osjetljiv i da direktno pitas jesu im klinci bolezljivi ili ne, svatko normalan bi trebao razumjeti bez da to uzima kao nesto osobno...
Cure pupe su vam preslatke, kad se sitim samo onih prvih slika... Bas ljepo napreduju 😍
kiki, nezgodna je to stvar...jer dosta ljudi nema kulturu razmišljanja o drugom (nego samo iz svoje perspektive gledaju)
Ja osobno na babine uvik idem BEZ djece, em da ne rade bespotreban šušur i kaos po kući, ženi koja je tek rodila, i koja treba mir, em radi tog da ne moram skakat na njih da se ne muvaju oko bebe (i diraju ju)
Tako da meni uopće nije normalno da mi netko dodje s djetetom na babine....i dosad mi nitko nije došao.
Al da znam da postoji tako netko s velikom vjerojatnosti da će povesti dijete, izrazgovarala bih to mirno i pokušala ufino navesti na tu rečenicu - da se dođe BEZ djece. Ne moraju oni bit prehlađeni, nose oni svakakve boleščine i ko prenosioci pasivni (jer je njihov imunitet dovoljno jak nakon par godina u vrtiću, da se simptomi ne vide, a virus ipak prenose...)
Nema tog šta je bitnije od tvoje bebe, pa sve da i ispadneš čudna/bezobrazna...
žena-majka-carica:)
svatko normalan bi trebao razumjeti bez da to uzima kao nesto osobno…
da!
a ovi drugi koji to nisu - ti ni ne trebaju, pa nek se naljute i ne javljaju više
žena-majka-carica:)
Marijana u potpunosti se slazem s tobom i nadam se da ce biti tako razumni. Ali bojim se da bi moglo biti i velikih uvreda. 😒 Planiramo im reci da u bolnicu ne dolaze s djetetom, a ja nisam sigurna da ce to proci bez uvrijedenosti. Nadam se da se varam.
Iskreno, bila bi najsretnija da u bolnicama zabrane posjete. Da moze doci samo tata i to je to, jer kad se svi sjate cini mi se previse. I to ne samo nasa obitelj nego i od ostalih zena u sobi, a bebice su s nama...
Treca sreca bas to, ljudi ne razmisljaju o drugima. A konkretno sam mogla vidjeti na nedavnom primjeru kad je njegova sestra otisla gledat bebu od kumova s malim... doduse ti kumovi se nisu bunili jer su nedugo nakon toga oni s malom bebom isli na djecji rodendan, sto je naravno njihov izbor. Ali po komentarima vidim da ostali vise podrzavaju takvo ponasanje nego ovo koje bi ja radije htjela. Ne preostaje mi drugo nego odraditi taj razgovor, odnosno planiram poslati muza da to rijesi iako znam da ce oni znati da je to zapravo moja zelja (iako se moj muz samnom slaze, ali uvijek je snaha kriva jel...). Bas mi je muka od toga jer ne zelim drame, a pretpostavljam da bi ih moglo biti 😔
Marijana u potpunosti se slazem s tobom i nadam se da ce biti tako razumni. Ali bojim se da bi moglo biti i velikih uvreda. 😒 Planiramo im reci da u bolnicu ne dolaze s djetetom, a ja nisam sigurna da ce to proci bez uvrijedenosti. Nadam se da se varam.
Iskreno, bila bi najsretnija da u bolnicama zabrane posjete. Da moze doci samo tata i to je to, jer kad se svi sjate cini mi se previse. I to ne samo nasa obitelj nego i od ostalih zena u sobi, a bebice su s nama…
Kiki jos je to dobro u hrvatskim bolnicama, ovdje u DE posjeti su cijeli dan od jutra do navecer... uzas! Zato cemo morati platiti apartman (no samo ako bude koji free u tom trenutku). Na Sv.duhu su pustali po dvoje-troje svakoj rodilji, i kad nas je u jednom trenutku bilo 8posjetioca, 3mame i 3 bebe meni je ovako trudnoj pozlilo i morala sam izaci van. A sta su onda glupi posjetioci napravili? Otvorili vrata da udje malo zraka, i posto je prozor bio otvoren bebe su dobile krmelje i upale ociju, mali sekin je to vukao preko mjesec dana. I ja sam za totalnu zabranu posjeta osim tatama
Mamuka, jaaaao, kako mrzim kad netko nekoga proziva bucko ili slično... Jer hoćeš-nećeš čovjek napuca BEZ VEZE komplekse A to drugi ljudi ne kuže.
Violeta, šteta što nemaš u blizini mjesto gdje trenirati. Niti što netko s tobom ne želi ići radi troškova, ali ljudi su dosta lijeni. Najbolje mi je kad mi netko krene sa forom: vježbat ću od kuće... vozit ću biciklu... itd... Mislim da se samo moja kuma toga drži... Nadam se da ćeš imati priliku jednom ići na treninge jer, kako je Treca sreca napisala, ja sam obožavala ići na treninge, ma koliko god da ponekad nisam imala volje ili bi me toliko izmorila da sam pomislila: što mi je to trebalo?! Na kraju izađeš iz dvorane zadovoljna i sretna, najviše jer si izdvojila vrijeme za sebe, a tek onda jer će ti to pomoći oblikovati tijelo.
Super što ste pisali o toplomjerima. Gledala sam prije pregleda u DMu onaj za vodu i tamo dođe 25kn... Pogledat ću onda u Mulleru, kad je već netko spomenuo da je tamo najjeftiniji. A škarice? Gdje su najpovoljnije?
Sortiraj odgovore
Najstariji