Marijana eto o tome ja pricam, ti beskrajno glupi ljudi sa svojim postupcima! Cak i da ti svojima zabranis totalno dolaske, sta znas s kakvim ces ljudima ostalih mama imati posla?? Nama su cak na tecaju govorili kako su znali dolaziti bolesni posjetioci koji bi zarazili tek rodenu bebu! Pa koliko moras biti glup?? A i te bolnice, ako nam na tecaju to iznose kao negativni primjer posjeta zasto ih ne zabrane? Nazalost na Sv. Duhu nema apartmana..
Sretna blago tebi!
Iskreno, bila bi najsretnija da u bolnicama zabrane posjete. Da moze doci samo tata i to je to, jer kad se svi sjate cini mi se previse. I to ne samo nasa obitelj nego i od ostalih zena u sobi, a bebice su s nama…
………………………………. I ja sam za totalnu zabranu posjeta osim tatama
velim ja sam imala tu "sreću" da je bila sezona gripe....jedino je bed bio što ni tata nije smio doći - NITKO.
Tako da je tajo (osim nakon poroda onih par minuta dok ga nisu stjerali van, jer u nas ne daju kao što je sretna rekla da je u njih - da tajo bude još sat i više) vidio bebača kako spada tek nakon 3 dana kad su nas otpustili kući.
Ali ja sam tako bila mirna, a sad mi već nije drago kad znam da će biti posjeta....uff. Nadam se da ću imati neku cimericu koja je svađena s cijelim svijetom i nema rodbine nit prijatelja
žena-majka-carica:)
…….ja sam obožavala ići na treninge, ma koliko god da ponekad nisam imala volje ili bi me toliko izmorila da sam pomislila: što mi je to trebalo?! Na kraju izađeš iz dvorane zadovoljna i sretna, najviše jer si izdvojila vrijeme za sebe, a tek onda………
sve su ti to ništa drugo doli - HORMONI. Prilikom vježbanja (duljeg od 30min) u tijelu se događa čarolija i zato ljudi koji krenu vježbat "navuku se" vrlo brzo....živjeli hormoni! Oni su pokretači svega
treca kako ti malena stoji u trbuhu? tj, kako je tocno namjestena?
evo ovako mi je ginekolog pokazao:
Dena, super za pregled! Bitno da nisi otvorena i da nisu krenuli oni pravi trudovi.
Njega pupka - sa sterilnim kompresama su nama rekli na tečaju.
Kiki, ako su normalni roditelji onda logično da neće dofurati prehlađeno/bolesno dijete vidjeti bebu... Ne znam što bih rekla je moja sestra ima troje djece (nisu vrtićke dobi, ali...), sestrična ima curicu od 7g i sina od 11mjeseci, a i naši frendovi imaju djecu... E sada, meni osobno ne bi smetalo (za sada!) da dođu s djecom,samo da nisu bolesna..
i baš tu di su noge, jedino osjećam lupkanje tj udarce, ovo sve drugo budu neka izbočenja - gura se (ramenom/glavom/guzom) pa bude kvrgaaaa ogromna (FUJ alienski)
tako da kad mi je s 32tt rekao da imamo još 10% šanse (tad je imala 2ipol kg) do idućeg pregleda, s 35tjedana sam znala bez da mi je on rekao da se NIJE okrenula - jer već tjednima na ista mjesta osjećam iste vrste pokreta i udaraca. A sad kad je prešla 3kg, nemamo praktički nikakve šanse, jasno mi je rekao da će bit CR i da se pomirim.
e, ovlaživač zraka nitko od vas nema?
bilo je pitanje pred xy strana ali nitko se nije oglasio
meni je to još na listi od stvari koje moram kupit kad beba dolazi
to i novi objektiv za DSLR
Bas sam se sad nasmijala, ja sam pitala za ovlazivac, a novi objektiv muz jucer narucio :-)
Back to voditi djecu sa sobom vidjeti bebicu - jedini za koje znam da bi možda mogli doći s djecom su sestra i sestrična jer ako dolaze svi, nemaju ih kome pustiti, a ovi ostali sumnjam da bi došli s djecom... Mada se nikad ne zna... Kako god, vjerujem da će me sigurno prije pitati...
Inače kod nas je normalno da dolaziš u babinje mjesec dana nakon rođenja bebača, MADA sve ovisi o mami jer eto išli smo kod moje sestrične prije jer je ona tako htjela, i kod naših frendova, i kod moje frendice... Kod nekih drugih je on zvao muža i požalio se da ZAŠTO još nismo došli, a prošlo je 2-3 mjeseca od rođenja, a mi nismo htjeli smetati.
pupak - ja ću osim sterilnih kompresica i octenisepta/tyrosura, kupit i onu mrežicu, da mi drži sve to da se ne pomiče (mada ako se dobro "zavrti", tko ima mota...ne skida se to tako lako....ali meni je draže da ne zavrtim/zategnem jako jer onda je veća šansa da se zalijepi, a to ne volim. Kad mi se s prvom bebom to dogodilo - plakala sam ...a samo je trebalo dooobro nasprejat da se gaza ovlaži i popusti....i onda se odlijepila od pupka)
panica - bravo za muža! I blago tebi što ćete imati lijepe uspomene (pretpostavljam da on voli fotografiju kad si je uložio u to)
Ja sam oduvijek luda za fotografijom, samo kad su mi njih dvoje bili mali nismo si financijski mogli priuštit DSLR, nego sam fotkala s nekim bezveznima koje sam imala, od tisuću-tisućuipol kn. A opet imam divne fotke i uspomene. Samo, kad se fotka pravom opremom, onda je to tek za uokvirit.....meni je to vrijednije od ne znam čeg. Obožavam.
A pravi fotić (DSLR) sam si kupila pred cca 3-4god, samo imam običan objektiv, sve gledam kad ću si kupit neki "jači" pa nikako......e pa sad pogotovo ga trebam. Jer šta više svjetla propušta, to je bolja fotka indoors (a takva je većina fotki novorođenčeta, pogotovo nas koji ćemo 0-6mj biti u jesen/zimu, dakle nije baš da ćemo previše van bit)
Sortiraj odgovore
Najstariji