Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Hope
    20. Kolovoz 2017. 01:34

Dorja pa ajme čestitam ti,zvuci kao prekrasno iskustvo 😍
    Sad se mazite i pazite ❤️❤️

Dorja91
    20. Kolovoz 2017. 05:42

I_me

I da… torba za rodiliste mi je 90% sredjena! Jos moram rucnike stavit ( peru se trenutno) i otic kupit papuce za bolnicu. Ove sto sam kupila broj vece, ne stanem u njih.. stanu samo prsti..😢😭 moram kupit jos neke vece..
    Stavila sam:
    -3 spavacice
    -1 pelzy uloske ( ko chiccovi)
    -1 vir uloske
    -japanke za tusiranje
    -jastucice za dojenje ( 10kom)
    -sterilne gazice ( 10kom)
    -2 grudnjaka za dojenje
    -vlazne maramice
    - 10 jednokratnih gacica
    -tyrosur prasak
    - 1 pelene newborn
    - sve za osobnu higijenu ( putno pakiranje)
    *jos moram stavit papuce i rucnike.
    Svaki prijedlog za torbu je pozeljan. Mozda sam stavila svasta, mozda nista. Iskusnije mame javite se. ☺

Stavi energetske pločice, cokolade il tako nesto. To sam stavila izmedju kozmetike i mene spasilo. 

Dorja91
    20. Kolovoz 2017. 05:51

Nocas sam dojila na zahtjev, otprilike svakih sat, sat ipo. Podoji se kreću oko 10-15 ml. Mama je nocas sa mnom, spas. Iako je mrvica dobro sise, jako. Na podoju mu dajem samo jednu dojku. Dva puta ga stavljam na isti a izmedju ga presvlačim i gledam da podrigne. Za sada uzivam u dojenju. Nadam se da Ce tako i ostati. 

treca_sreca
    20. Kolovoz 2017. 07:11

Dorja, bas sto ke  mamuka rekla - takav tretman ovde ne bi dobila neho u Podobnik-u. Super sto je mlijeko.i dojenje krenulo, najgore je bit u grcu "hoce li, hoce li" jer strah i panika strashno loshe utjecu....sve su to hormoni i sve je povezano. Zato npr kad beba place, mami dojilji zna strcnit mlijeko....kako?...priroda je carobna. Samo se ti opusti, vidis da vam je sve super. I jako lijepo da ti je mama tolika podrska, ne mogu ni  zamislit koliko je lakse tako (ja sa svojom nemam nikakav odnos a vjerujem da mame mogu ti puno pomoc u tim trenucima...tko ima normalnu mamu)

žena-majka-carica:)

treca_sreca
    20. Kolovoz 2017. 07:19

sanjchi255

To mi skroz neobicno da beba ne papa 24 sata😳 ja sam mislila da su one odma gladne kad se rode😅

To je tako.
    I onda obicno beba izadje iz rodilista manje kilaze nego je rodjena i prvi cilj je vratit porodjajnu masu. Imas neki rok za to....npr kad ti dodje patronazna kuci prvi put nakon poroda - izvagaju bebu i prate grame....zaboravila sam tocno koji je "rok" u kom "moras" vratit porodjajnu masu (moj je u rodilistu izgubio 300tinjak grama a 10ak dana nakon dolaska kuci vec je 1kg nabacio, otprilike) ali to je pokazatelj je li beba dovoljno hrane dobiva (bitno pogotovo dojiljama, ovi sto na bocicu hrane samo malo pojacaju dozu ad mlika i bok)

20. Kolovoz 2017. 07:24

Dorja, cestitam od srca 🤗❤️, uzivajte!!

treca_sreca
    20. Kolovoz 2017. 07:29

sanjchi255

Ajme ja imam osjecaj da ce ova malo izletit van. Sve mi tako nekako nabijeno dolje, imam feeling kad stisnem onako prstima prema natrag da se povuce gore i onda kad maknem ruku da se opet spusti😲 (nezz kako drugacije opisat) Isla sam pogledat i sve je onak, cudno (u najmanju ruku) kao da je eksplodiralo (sori na opisu al neznam kak drugacije objasnit😂😂😂😂) nis mene ne boli samo taj cudan feeling nabijenosti

Ne valja trazilica na ovon forumu za gledat stare postove pa ne mogu nac tocno KAD ali meni je tako isto kako opisujesh bilo jedan period u drugom tromjesecju, bash sam vam se zalila u x navrata. Uuuuzasan osjecaj. Jedino lezeci ga ne bih imala. Hodala sam ko po jajima a sjedit (na mekano) jos i gore skoro.....bila sam se prepala da se otvaram i da ce sve ispast doli (a nije mi prva trudnoca i znam sta govorim kad kazem "ko da ce ispast" ) ali doktor je na pregledu tad potvrdio da sam zatvorena ali da je sve jako spusteno/nisko/nabijenopremadolje....a to sam i osjecala. Dosta sam lezala tak period i kako je beba rasla i okrenula se (polozaj bebe tu dosta igra ulogu, bas mi je na zadnjem pregledu rekao da imam srece sto je zadak jer se manje pritosce usce maternice pa je to supet za mene koja sam sklona prijevremenom i brzom otvaranju) smanjio se pritisak i pocela sam opet normalno hodat i sjedit.
    Dodushe sad lately imam drugi "problem", koji je doduse normalna pojava pred sam kraj....da mi je beba u trbuhu preteska (ipak je to 3+ kg i dodatno posteljica/voda) i opet mi nije zgodno sjedit a ni stajat jer gravitacija radi svoje. Doslovno me stomak "pritegne" kao uteg nekad kad se ustajem, ili npr prevcrem u krevetu

treca_sreca
    20. Kolovoz 2017. 07:41

Sretna sorry sta ne odgovaram ali nisam ih jos probala. A zadnji porod pred 6+ god pa se ne sjecam tih detalja. Rekla sam vec da sam zasad uzela samo 1 paket M za probu, to je 5kom i dosta za 1.dan svakako.....pa ako i ne kupim drugi paket prije rodilista, lako posaljem muza (pokazala sam mu sve te bitne stvari di stoje u ducanu) po iduci. A mozda kupim odmah i drugi paket....samo nisam jos otvorila da probam jel mi ovo M knap....ako je iti malo zategnuto kupit cu radije L jer to je u biti jako rastezljivo a opet s druge strane - nece se rastegnit vise nego treba da se prilagodi tijelu. Pa je bolje uzet vece nego manje. 
    ...isto ko i zaove "bandaze" kad se previja rana:

treca_sreca
    20. Kolovoz 2017. 07:49

E da, ovakve mrezice kao na gornjoj fotki - nekad su zgodne za pupak.....stave se oko trbuha bebi da pridrze kompresu i ono sve sto se stavlja na pupak dok ne otpadne batrljak. Jaooooo sve nas to uskoro ceka.
    Dorja kako vi hendlate pupak? U bolnici vjv jos uvijek sestre ga mijenjaju ali gledaj! Meni je na prvom porodu bio zafrk sto je tad bilo "staro rodiliste" di beba nije bila s mamom u sobi (a u novouredjenom 2007g jest bio, nas 2 zene i nashe bebice s nama) nego u jednoj grupnoj sobi s bebama na hrpi (ostakljena soba pa mame koje leze u susjednoj sobi vide svoju bebu donekle ali nije isto kao kad je bas s tobom u sobi bena) i onda kad je bilo presvlacenje beba ja nis ne bi vidila. Tek na izlasku mi je sestra nesto brljavo u 1minut pokazala kako pupak i kako obuc....a naravno da mi to nije bili dovoljno. Pa je doma bio stres i plakanje kad se pupak zalijepio za gaazu a ja nespretna i neiskusna (ko i svaki covjek kad se prvi put bakce s batrljkom)

treca_sreca
    20. Kolovoz 2017. 07:51

Novouredjeno 2011.
    krivo sam rekla..
    drugi put sam bila 2011 a prvi put 2007 dok je bilo staro rodiliste...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.