Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    I_me
    09. Kolovoz 2017. 11:25

Super mi je to petljanje.. kao ne petljamo se se, a naprave stres okolo svima.. i ja bi se pocela zaljucavat.. i jesam se kad smo zivjeli u Os u kuci od bake ( svekrove mame koja je umrla). Visio mi svaki dan u dvoristu dok nismo skontali zalihe cuge u jednoj dvorisnoj prostoriji...  
    Od tog dana, 2x sam zakljucavala ulazna vrata i vanjsku ogradu. Jos smo napravili kasnije joj jednu ful visoku jer je ovu znao preskocit. Nije agresivan, nego dosadan.. izbacila sam ga iz kuce par puta.. sad se skulirao i smirio.. ( bar tako kazu, mi ga vidimo 1x godisnje i bude koliko toliko normalan 😥)
    A sto se tice imovine i djeljenja na djecu.. muz ima.osigurano stambeno pitanje u Os. Tamo zive sada njegovi. Al cim njegovi ( jednog dana, jel) umru to ide na prodaju jer se ne mislimo vracat nazad. A u kuci gdje smo bili mi ( od bake) su podstanari, al nadamo se da cemo kucu prodat sto prije da se rijesimo kredita i da muz i ja budemo na pozitivnoj nuli.
    Moji starci imaju katnicu. U prizemju su oni a na katu sestra sa svojom obitelji. Kuca je procjenjena na 120000€. Il cu ja sestru isplatit ili ona mene?? Ja se ne mislim vracat a ona cisto sumnjam da moze dici kredit na 60000€. Ja imam veca primanja od nje pa opet ne mogu..tako da dok ne dodje do toga da se dijeli, necu uopce razmisljat jer ce biti kaos.. 
    Moja sestra se mlada udala 1x ( sa 19god) sa 20 je vec rodila 1 dijete, sa 21 se razvela. Starci su joj platili svadbu, napravili potkrovlje,  skoro pa odgojili prvog sina.. i ja sam svjesna bila da kad ja budem se vjencala necu dobit nista od njih jer imaju male placu i mirovinu.i nisam nista.. a i ne treba mi.. Al stara izjavi neku dan.. ako budemo imali problema da nece imat tko cuvat bebu, ona ce odmah dat otkaz i doci tu. Sve ce ona i tata ostavit i doci ovdje. Samo nek im nadjemo neku garsonjeru u platimo onoliko koliko bi placali jaslice i vrtic!!! Ja pala na dupe.. prikeljila bi se ona najradje na  more pod izgovorom cuvam ti dijete u ti mi jos i plati.. samo sam joj odg ovako: Ne pamtim da ti je seka placala da joj cuvas djecu? I da su ti placala baki kad si me cijelo ljeto ostavljala kod nje na selu.. zasutila je.. vise nista nije spominjala..

barbs
    09. Kolovoz 2017. 11:27

Violeta, nemam ja problema s time što dijelimo dvorište... i svakako, za to što moramo dijeliti s njima dvorište smo si sami krivi, kako si ti rekla...  Ali voljela bih da malo realnije gledaju na stvari. Oni su navikli na takav život jer je sveki sa 19g ostala trudna i došla živjeti sa svojim svekićima + s babom od muža. I rekla je da je sretna što je bilo tako jer su skupljali i štedili novac i nadogradili si stan, što ne bi uspjeli  da su otišli živjeti u podstanare. Ona posao nije imala. Muž joj je malo imao posao, malo nije... I shvaćam što ona želi reći jer se mi nalazimo u sličnoj situaciji i isto tako, ona je valjda mislila da je normalno to petljanje oko vjenčanja jer kad su se njih dvoje udavali su njeni svekići organizirali vjenčanje i govorili koga moraju zvati, itd, itd itd... ALI to je bilo tako pred 31g... Sada se mijenjaju vremena.... ali uglavnom...
    Ja sam mužu rekla nedavno: ima da staneš na moju stranu svaki put i makar ja bila u krivu, ali pred drugima da staneš na moju stranu i onda mi kasnije nasamo rekao: gle, slušaj... tako i tako je... 

barbs
    09. Kolovoz 2017. 11:28

Violeta - A to za babu... vjerujem ti... Tek kad ostaneš doma i imaš puno vremena shvatiš kakvi su ljudi... Njegova obitelj nije kao ona iz pakla, ali bome otkad sam ostala doma shvatila sam koliko se zapravo vole petljati gdje im nije mjesto. Jedno je savjetovati nekoga, ali petljati se i nametati svoje mišljenje je druga stvar!  Za sada se nemam za što ljutiti. Zadnji put sam se ljutila pred 2-3 tj kad je sveki MUŽU rekla da će ona ići još razgledati komode... Mislim, hello?! Da li je to naše dijete ili od svekrve?! I rekla sam mu da me to raspizdilo i dala sam joj to do znanja i ugl, rekla da i moji će dobiti unuka pa za sve što smo htjeli su rekli: izaberite si sami. mi ćemo doći platiti! I uglavnom, ja sam sveki nedavno pitala kada ona ima namjeru otići kupiti tu komodu s prematalicom u magic babyu? I na njen odgovor sam se šooooookirala: VI IDITE REZERVIRATI, a ja ću platiti!!!  Ja ne znam ako joj je muž rekao nešto nasamo ili je vidjela onaj dan da me naljutilo to njeno petljanje... hahahahahahahaha
    ALi ja sam rekla da više neću šutjeti i kad god mi nešto ne bude pasalo da ću joj reći. Bolje da joj iskreno kažem što mislim nego da šutim i pizdim i dozvoljavam joj svašta. 
    Ma tata nije rekao ništa, što se tiče sestre i muža... Oni su njima pred 2-3g rekli da dođu na selo da ne moraju plačati podstanarstvo, kad su krenuli davati u najam kuću, ali tata i mama su onda dolazili vikendom jer je tata radio, a onda im to nije smetalo... Nego su ih još zvali na more, na večere, vamo-tamo... I sada kad je tata svaki dan tamo, odjednom im smeta?! 
    Tea, samo 1kg?!?!?!?! 

dzenny
    09. Kolovoz 2017. 11:31

I_me, busica je medena aa i bome raste.. al eto jos koji tjedan cemo da ih nosimo tolike i onda cemo za dan prilicno da se ispusemo 😂
    Uhh,blago vama cure.. ja sam od pocetka trudnoce na +11kg.. ovaj mjesec samo dobila 4kg..😮 GROZNO!! 
    Problema sa takvim upadanjem nemam,jer sam daleko inod svojih i od njegovih.. ko mi se najavi,taj i udje 😁

barbs
    09. Kolovoz 2017. 11:36

I me, ČEKAJ MALO!!!!  Mama ti je BEZ PARDONA rekla da će dati otkaz i doći živjeti kod vas?! samo joj vi sve živo morate plačati?! JESAM LI JA TO DOBRO SHVATILA?! 
    Ja od svojih ne zahtjevam ništa. Mama je rekla da njihov stan i stan od none (žive u istoj zgradi, na istom katu) će pripadati sestri i meni, kuća na selu će se djeliti na 3 jer nas tata ima 3 , a stan od druge none moguće da bi mogao pripasti najstarijoj sestri. I uglavnom, moja druga sestra nagovara roditelje da sve prodaju. Ja sam rekla da je to njihova stvar. Sestra kaže da je, ali da bi bilo bolje da sve prodaju jer zašto bi oni nama to ostavili?! U neku ruku se slažem s njom, ali poznajem svoje roditelje... Uglavnom, ja stvarno ne tražim ništa od nikoga... Samo želim da smo muž i ja i bebač (kad dođe) i jednoga dana još djece - na miru i da imamo nešto naše, a za djecu ću se potruditi stambeno štednju održavati i jednoga dana im to proslijediti... Ali otom potom... o tome ćemo razmišljati kad dođe vrijeme
    Moji su roditelji platili 3 svadbe... Dvije od najstarije sestre (udala se s 21 i razvela s 21 ), a jednu moju. OD druge sestre ona nije htjela. Bilo nas je manje od 40 na večeri i sve su oni sami isplatili, a moji su joj napravili kolače, kupili poklon za stan... I uglavnom, mama je rekla da ne želi primiti moje novce da joj isplatim sve što su potrošili za naš pir jer je rekla: ako sam isplatila 2x vjenčanje od kćerke koja nije ni moja (sa tatine strane) i koja na kraju to nije ni zaslužila (moja mama joj je za 1. vjenčanje napravila kolača i kolača za 150 ljudi, a ona ju na vjenčanje nije zvala jer - MOJA MAMA vas ne želi, a majka joj ni prstom nije pomakla da išta napravi!), onda ću i za svoju! 

barbs
    09. Kolovoz 2017. 11:38

Dzenny, jesi jela malo više??? Ja po mjesecu dobilem 2kg... A u razdoblju vjenčanja sam dobila 4kg 
    Uglavnom, moja sestra je (KAKO TO RUŽNO ZVUČI) jako grozna osoba... kad si bolje razmislim...  Pogotovo sa zadnjim komentarom o tome kako joj je krivo što joj mama nije rodila brata/sestru, a očito nas dvije sa tatine strane smo govna... 

09. Kolovoz 2017. 11:39

I me, preslatka si 😍, ma sve ste slatke, kad vidim slike sva se raznjezim 🐥

Violeta, barbs, i mi smo pozvani da zivimo sa starcima i dog smo se da cemo radit dodatno kupaonu i ja sam rekla da cemo mi to rijesit. Svjesno. I svjesna sam rizika. Ali zbog bebe i komocije je ok da imamo dodatan wc. 
    A ovima ne smeta ni da seru ni na potoku. Ruzno od mene al fakat im je svejedno.
    Na kraju je kupaonu duplo vise izasla, i ok od njih sto su rekli 50:50 cemo troskove snosit.
    Starci su rekli da ce oni snosit tr za dnevni, a brat je sam sebi napravio sobu od gole zbuke, napravio sam struju, knauf, glet, ja mu sredila rodjaka da mu pod postavi jer starci nisu sredili ni taj jbni pod.
    Ulagat dalje ne mislim. Dajemo za rezije i hranu kako bi i davali inace.
    A stan koji dragi misli sredjivat u dvoristu? Planira dic kredit i slozit. I tu sam digla ruke i puca mi ona stvar za sve vise.
    (Ovi radovi sada su trebali bit od 4,5 mjeseca, po njihovim obecanjima, a ja sam trebala doc u 6.mjesecu, srali su da bolje da dodjem na 'gotovo', sudar imala trudna etc).
    A ispalo je da sam dosla negdje u 7.mjesecu, nista nisu organizirali, cak niti bratu sobu, decko je spavao na lufticu na betonu, pa smo drz nedaj krecili i radili.
    Izdrzat cu i ispostivat neke stvari,al nece to na duge staze.

Belle84
    09. Kolovoz 2017. 11:40

Cure evo mene s pregleda, sve je ok, dobila sve skupa dosad 4,5 kg, to je kod ove dijete za gestacijski normalno, cak sam jednu kilu izgubila (bila sam 5,5kg u plusu). Doktorica kaze da je pozeljno sto manje kila dobit kod gestacijskog, samo je bitno da se beba razvija a moj Luka je super, ima 1kg i 200 grama sto odgovara 28+4 .idem na Vuk Vrhovec radit profil i tako svaki mjesec pa cemo vidjeti je li secer pod kontrolom. Radila mi je cervikometriju, cerviks je zatvoren, duljine 3,7cm sto je ok za ovaj stadij trudnoce. Pitala sam ju i za porod (je li obavezan carski ili idukcija kod gestacijskog) i ona kaze da ne, ako je beba normalne velicine i ako je secer pod kontrolom uz dijetu da mogu najnormalnije ici na prirodni porod.

dzenny
    09. Kolovoz 2017. 11:41

barbs

Ja sam mužu rekla nedavno: ima da staneš na moju stranu svaki put i makar ja bila u krivu, ali pred drugima da staneš na moju stranu i onda mi kasnije nasamo rekao: gle, slušaj… tako i tako je…

POTPISUJEM!! Zivio govornik!!.. 😉😉
    Jao,nije 'malo' vise,nego 'puno' vise.. al eto opet mi doktorica nije nista rekla,pa se tjesim.. 😂 koliko si ti sada u + ??

barbs
    09. Kolovoz 2017. 11:42

Dzenny, jučer sam se vagala i na +10kg sam. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.