Violeta, zaključaj se doma i kad znaš da se s nikime ništa nisi dogovorila, ne otključavaj Baba je vidim neka luđakinja... Ja nemam tih problema... Ona se petlja gdje joj nije mjesto i kad smo nas dvoje sami u stanu (muž i ja!) gdje su sada turisti, često znam parkirati auto odmah ispred da ona ni ne zna kad sam doma jer šta je nju briga gdje sam, kud sam išla i šta radim?! Onda se sjetim da je stara i da je takva i moja nona samo što na moju mogu planuti, odnosno, reći joj da je se to ne tiče dok na tuđu nonu ne mogu. To svakako prepuštam mužu koji joj zna reći 2-3 stvari, pa me ona pogleda i čeka da reagiram, a ja ignoriram.
Najbolje mi je bilo kad je njegov nono komentirao tijekom ručka što je njegov brat rekao (a ima pravo!!!): zar nije teško živjeti u zajednici, pogotovo kad su generacije toliko različite?! i nono sav oduševljen nam priča kako mu je on rekao da se svi slažemo, nitko se nigdje ne petlja... Značiii, to je bilo nekoliko dana nakon što smo se vjenčali... Nisam znala da li ću početi plakati od muke ili ću kaos napraviti... Petljali su nam se i nonići i roditelji njegovi oko vjenčanja i onda čujem komentar: NITKO SE NIKOME NE PETLJA?! Moooooooooooooolim?!
I ja komentiram: sve je super dok se ne krene netko petljati (u nadi da će shvatiti da su se svi živi petljali!), ali neeee, komentar od sveki je bio: Ma Barbara, kad vama dođu prijatelji nije da ćemo mi vama upadati i smetati vam... itd. itd. itd... ŠTO JE NAJGORE nisam ni mislila na takvo petljanje!!!
Tako da - mogu reći da mi je u neku ruku krivo što postoji mogućnost za nadogradnju jer se nećemo maknuti iz dvorišta... i uvijek će se nekako petljati... Što je najgore, ako nonići do onda budu bili živi, preko puta njihovih vratiju će biti ulazna vrata našeg stana... Mislim da će biti više zaključana nego otključana!
A tek kad dođe beba...?! Već vidim da će mi svaki dan smetati i visiti dolje, ali kad muža ne bude bilo: ključ u bravu, mobitel stišan i ciao!
Yel, ja se svakako slažem s time što je Violeta napisala... Osobno ne bih ulagala u nešto što nije prepisano nas muža jer se nikad ne zna što se može desiti... Nisam oduševljena što je muž rekao da ćemo renovirati apartman (prozore zamjeniti i još neke sitnice), ali to činimo da nama bude bolje i da nam tijekom zime ne ulazi previše hladnog zraka - teško se zagrije- (pogotovo kad bura zapuše 10ak dana za redom!) i da nam kiša ne ulazi ispod vrata u stan. Morali smo stavljati ručnike kako bismo zaustavili vodu da nam ne poplavi dnevni... Pogotovo još sada kad beba dolazi... Uglavnom, ono što sam htjela reći jest: da li bi oni vama pomogli financijski renovirati vaš stan jednoga dana? Vi renovirate njihov stan i pomažete si međusobno, (ok, obitelj je obitelj i uvijek si treba pomoći) ali što kad se budete htjeli otkačiti od njih?? Razmisli/te malo...
Moja sestra i njen muž su pomogli financijski mojim roditeljima sa uređenjem kuće na selu, ali da budem iskrena? ČISTO SUMNJAM da bi to bilo tako da nisu dali svoju kuću u najam turistima. Koliko god da je ona moja sestra, mala je vjerojatnost da bi oni išli ulagati u tu kuću i mojima pomoći da ne moraju oni boraviti ljeti tamo. I onda još čujem od SVOJIH frendica kako komentiraju da je bolje živjeti sam nego s nečijom obitelji. Ok, slažem se, ali zašto bi moj tata morao otići iz svoje kuće na selu u grad u stanu da bi fine guzice zarađivale s druge strane i imale svoju privatnost? Ako već žele svoju privatnost, nek' idu u podstanare tih par mjeseci. Moj tata stvarno nije osoba koja će se petljati i, u biti, on uživa najviše kad njih nema jer ima svoj mir. Svakako, tata je navikao da mu dolaze rođaci na kavu, tete na kavu (pogotovo kad mu je majka tamo), ali svakako ima pravo raditi što god hoće u SVOJOJ kući...
Moja mama je nama predložila da dođemo živjeti u njihovom stanu u gradu dok si ne sagradimo naše, pa da budemo na miru, i da će ona otići na selo sa tatom (nisu rastavljeni, samo tata je u penziji i uživa na selu a mama još uvijek radi), ali nisam htjela jer bi mi bilo krivo da ju tata mora svaki dan voziti na posao + dolaziti po nju, a ovdje ima gradske autobuse...
Violeta, ako i kad te boli kao da ćeš dobiti mengu, odmaraj... Mene svaki dan tako boli. Doduše, ne po cijele dane, ali jučer me boljelo dosta dugo i sama sebi sam sr*** jer sam išla dizati sve one teške vrećice i sama išla šopingirati, I kontrakcije jučer... Aaaaajmeeee....
Malo prije sam stavila sušiti robu i pospremila čistu na svoje mjesto. Sada odmaram u klimi. Baš mi je super
Sanjchi, poslušaj onda savijet i pobjegni! Ako, naravno, nije pakleno vruče kod vas??
Suncokretice, zar ti si od početka dobila +2kg??? Jesam dobro shvatila???? I ja sam uzela tu JGL mast po preporuci od frendice
Koja mi je preporučila i SUDOKREM.
Angel, ti još uvijek radiš?
Malena, ja sam u 30.tj išla na pregled i pitala sestru kad kreću pregledi u trudničku ambulantu. Rekla je od 38.tj na dalje... Ne znam ako je to kasno ili nije. Vidjet ćemo. Slijedeći bi pregled trebao biti za 2 tjedna, odnosno, u 35.tj. 21. se idem naručiti, pa se nadam da će me taj isti tj naručiti na pregled (dr je rekao u čet - za 3 tj pregled! ali nije bilo moje med.sestre ) tako da ću pitati info o trudničkoj ambulanti.
Joj, Dena, grozno kako neki ne znaju kucati
barbs, da još uvijek radim. Plan mi je skroz do 11. mjeseca, početkom 12. bi trebala roditi, pa se nadam da ću izdržati do tada. Mislim da zakonski moraš otići 28 dana prije poroda. Imam puno posla, ali nije mi stresno i super mi je na poslu. Radim i živim u istoj ulici tako da mi autom treba 3 min do posla, a i tu su mi dragi ljudi, pa uz rad se i družimo, zezamo itd.
Angel, super ako ti nije stresno i ako se dobro osjećaš. Ja uvijek kažem da ako trudnoca nije rizična, zašto ne? I onda meni sve žive žene govore: a to će ti biti jedino vrijeme kad ćeš biti doma + god dana nakon rođenje djeteta... Mada ja ako budem radila u vrtiću (nadam se da hoću!) onda navodno da te šalju na komplikacije čim čuju koji posao imaš. A što radiš?
Angela super sto radis jos uvijek, vjerovatno je neki dobar i laksi posao 😊
Barbs uf to petljanje i da im nacrtas na papiru mislim da ne bih skontali da su se petljali.
I ode komentar prije 😂
Uglavnom, trebamo mi koje zivimo/dijelimo dvoriste s nekim biti pametne i mudre, ipak smo mi u njihovom, ali u nasem slucaju njegovi su nam rekli da dodemo tu, da ne moramo placat najam stana, tako da sami su si krivi, ja sam od prvog dana pred njima ista i ne dam da me se zeki. A posebno baba... doso muz s posla i pricam mu a on poludio. Iako uvijek je on meni govorio kakva je baba a ja nisam vjerovala jer sam radila pa nisam imala vremena ju upoznati, a sad kak sam doma, pa ta baba je bas luda 🤣
Yel, ja se svakako slažem s time što je Violeta napisala… Osobno ne bih ulagala u nešto što nije prepisano nas muža jer se nikad ne zna što se može desiti… Nisam oduševljena što je muž rekao da ćemo renovirati apartman (prozore zamjeniti i još neke sitnice), ali to činimo da nama bude bolje i da nam tijekom zime ne ulazi previše hladnog zraka - teško se zagrije- (pogotovo kad bura zapuše 10ak dana za redom!) i da nam kiša ne ulazi ispod vrata u stan. Morali smo stavljati ručnike kako bismo zaustavili vodu da nam ne poplavi dnevni… Pogotovo još sada kad beba dolazi… Uglavnom, ono što sam htjela reći jest: da li bi oni vama pomogli financijski renovirati vaš stan jednoga dana? Vi renovirate njihov stan i pomažete si međusobno, (ok, obitelj je obitelj i uvijek si treba pomoći) ali što kad se budete htjeli otkačiti od njih?? Razmisli/te malo…
Moja sestra i njen muž su pomogli financijski mojim roditeljima sa uređenjem kuće na selu, ali da budem iskrena? ČISTO SUMNJAM da bi to bilo tako da nisu dali svoju kuću u najam turistima. Koliko god da je ona moja sestra, mala je vjerojatnost da bi oni išli ulagati u tu kuću i mojima pomoći da ne moraju oni boraviti ljeti tamo. I onda još čujem od SVOJIH frendica kako komentiraju da je bolje živjeti sam nego s nečijom obitelji. Ok, slažem se, ali zašto bi moj tata morao otići iz svoje kuće na selu u grad u stanu da bi fine guzice zarađivale s druge strane i imale svoju privatnost? Ako već žele svoju privatnost, nek' idu u podstanare tih par mjeseci. Moj tata stvarno nije osoba koja će se petljati i, u biti, on uživa najviše kad njih nema jer ima svoj mir. Svakako, tata je navikao da mu dolaze rođaci na kavu, tete na kavu (pogotovo kad mu je majka tamo), ali svakako ima pravo raditi što god hoće u SVOJOJ kući…
Moja mama je nama predložila da dođemo živjeti u njihovom stanu u gradu dok si ne sagradimo naše, pa da budemo na miru, i da će ona otići na selo sa tatom (nisu rastavljeni, samo tata je u penziji i uživa na selua mama još uvijek radi), ali nisam htjela jer bi mi bilo krivo da ju tata mora svaki dan voziti na posao + dolaziti po nju, a ovdje ima gradske autobuse…
Tata ti je u pravu totalno 😊 Das svoju kucu u najam i onda ides kod svojih...ocito je dobra lova u pitanju 😉
I_me baaas ti je divna busica 😍 kako je naocigled narasaoo ☺😊
Sanjchi sretno sa ciscenjeem 😀 ti samo sjedi i odmaraj ♡
Sudokrem je odlican barem nama ja ga i sebi mazem poslije brijanja na pipi zonu 😃
Ja sam od pocetka trudnoce do sada na +1kg i dr.se cude ali sta cu kad sam na dijeti stalno 😧
Kako je kod vas cure kod nas se vec ne dise nikako 😑
🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
Sortiraj odgovore
Najstariji