Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lemon
    28. Ožujak 2017. 14:17

Meni je danas drugi pregled, prije dva tjedna mi je potvrdio trudnoću, a sad sam prikupila sve nalaze od vađenja krvi pa idem opet, nadam se da se bebica lijepo razvija 😊
    Sise me vise ne bole kao na početku, ali dode mi muka nekad nekad i vrtoglavice su česte, cak i dok sjedim, samo osjetim kako dolazi
    Javim kako je prošlo 

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

violeta1
    28. Ožujak 2017. 14:23

Bruncili, zelim ti svu srecu i neka tvoja mala mrva se bori do kraja i nadam se da ce biti sve najbolje. 😊
    Moj tlak je 90/50 umorna sam cesto, zadisem se i kad osjetim neki miris odmah povracam, smeta mi miris vatre (lozimo na drva), ujutro pasta za zube, turska kava a tokom dana moram imati svjezeg zraka stalno i ne mogu biti dugo na suncu imam odmah vrtoglavice i mucnine. 
    Izbjegavam te neke stvari i pazim se i bude ok. Jedino sto me dosta muci stalnoo odlazak na wc. Pritisak jak a ono sam malo ide. Uff... i tokom noci 2 puta se ustajem a nikad prije nisam. 
    Trenutno mi je sve super, osim stalno piskanja hehe. Jedva cekam da idemo na pregled, da vidim jel sve u redu. Cak za spol nisam niti jednom pitala nit kad se vidi, iako boljela bih znati. 

violeta1
    28. Ožujak 2017. 14:26

Lemon

Meni je danas drugi pregled, prije dva tjedna mi je potvrdio trudnoću, a sad sam prikupila sve nalaze od vađenja krvi pa idem opet, nadam se da se bebica lijepo razvija 😊
    Sise me vise ne bole kao na početku, ali dode mi muka nekad nekad i vrtoglavice su česte, cak i dok sjedim, samo osjetim kako dolazi
    Javim kako je prošlo

Sretno 😊😊😊

I_me
    28. Ožujak 2017. 14:40

M@lena

I_me, meni redovno na pregledu tlak 90/60. Cak mi je sestra rekla da bih za takav tlak trebala na infuziju 🤔
    No doktorica mi preporucila slanu juhu od rajcice, mineralnu vodu te bananu s probiotikom (domaci kefir). Da bi mi to trebalo malo popraviti tlak… vidit cemo ☺
    Grcevi- jesi sigurna da je to maternica, da nisu probavne smetnje? Pitam jer sam u prvoj trudnoci imala grceve bas u tom dijelu ali zbog probave. Kod trudnica je probava u banani zbog nereda s crijevima, sve se pomjera gore-dolje lijevo-desno i hrana sporije i teze prolazi pa to zna nekad uzrokovati tako bolne grceve za poludit. Jednom sam pomislila da su trudovi. 😃 naravno, sad mi to nece niti past na pamet.

jucer nije bila probava. 
    tu i tamo imam plinova, nadutost i zatvorenost.
    ali u zadnje vrijeme sam redovito sam na wcu  i osjecam se ok u vezi toga.
    al jucer mi je bio neki pritisak,bas cudan osjecaj koji me pratio cijeli dan. i cinio mi se tvrdji stomak dolje ispod pupka. kao da imam kuglu. tipa nesto kao da sam mogla maternicu uhvatit u saku. i zatezalo me.

I_me
    28. Ožujak 2017. 14:47

M@lena

Jednom sam pomislila da su trudovi. 😃 naravno, sad mi to nece niti past na pamet.

hahahahha blago tebi, ti imas iskustva!!!!
    a ja kojoj je prva beba na sve skacem.

Tejuska♡
    28. Ožujak 2017. 14:49

Curke sretno danas na pregledu!!! Da nam javite dojmove 

Ja nemam problema sa tlakom niti stitnjacom.. imam problema sa mucninama jos uvjek  katastrofa su vise.. Imam osjecaj da nikad kraja ..

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

treca_sreca
    28. Ožujak 2017. 16:13

maca1510

barbs

Mamice, da li neka od vas ima problema sa štitnjačom?

Imam ja nazalost. Hipotireoza i Hasimoto te terapija eutirox vec godinama

Imam ja Hashimoto koji je taman počeo uništavat štitnu, ali sam bezglutenskom prehranom dovela AI skoro do remisije, tako da do tableta još nisam došla kuc kuc. Nadam se da ni neću.
    A zanimljivo, sad u trudnoći mi je TSH podivljao prema hiper (inače sam godinama bila hipo/granica)
    Pratim ga i dalje....svako 3-4tj

Tea - neće mučnine još dugo, drž se....ja sam isto mislila da nikad kraja a onda 15tj - kao rukom odnešene...
    ok smuči mi se sad svako par dana navečer npr, ali nije to nit 20% inteziteta nego od 7-12tj

Tlak - inače uvijek imam nizak, kad mi "skoči" na pregledu bude 90/60 pa se sestra čudi kak ja funkcioniram. Ne znam ni ja. Ali stalno pijem i traži mi slano, srećom to pomaže tlaku...

žena-majka-carica:)

wanttobemom
    28. Ožujak 2017. 16:26

M@lena

wanttobemom

Cure jeste se kad do sad onesvjestile u trudnoci? Nikad u životu mi se to nije dogodilo, a jučer na povratku sa posla u tramvaju mi se odjednom počelo vrtiti, teško disanje onako kao da te hvata panika pa gubiš zrak, skinula sam jaknu jer sam kontala da mi je vruce i zagusljivo ali nije pomoglo, odlučila sam da idem van na sljedećoj stanici ali mi se zamračilo totalno, zujanje u ušim, mrak na očima, disanje na jedva, jedva sam se zadržala na nogama :( , neka cura je primjetila da mi nije dobro pa mi je prepustila mjesto trajalo je par minutacijeli dan sam se tako loše osjećala da je to strašno. Ne znam što mi je činiti. Nadam se da se to nece ponoviti.

Imas nizak tlak. Moras obavezno izbjegavati zagusljive prostore. U prvoj trudnoci nisam smjela nigdje u zatvoreno. Na posao sam pjesacila jer u tramvaj nisam smjela niti poviriti. Ako idem na misu moram sjediti negdje blizu vrata, a ako je guzva mogu slobodno odmah izaci ako ne zelim da me iznesu za 5 min. I tak… no ako te tjesi, bolje da je nizi nego visi od normalnog. Visoki tlak zna stvoriti velike probleme u trudnoci. Ovako kad ti je nizak malo pripazis da redovno jedes i pijes dosta tekucine, izbjegavas zatvorene i zagusljive prostorije i bit ce 

Kad bi barem mogla pješice na posao  dosta mi je daleko a nigdje dalje nisam primjetila da me hvata osim to u tramvaju, bojim ga se sad bojim se da ce me opet uhvatiti. Sigurno je zbog zagusljivog prostora i guzve, malo zraka a moguce i tlak  tko ce docekat pregled.

Kiki156
    28. Ožujak 2017. 16:26

Curke evo nas! Sve je dobro hvala Bogu! Tako sam sretna!! ❤❤❤❤ Bebica lijepo raste, sve je kako treba biti. Obavila sam i ona mjerenja, nuhalni je do max  1mm, sve druge mjere koje uz to gleda su super tako da necu ic na daljnje pretrage oko toga. Redovna kontrola za 4 tjedna, 25.4. ❤😊

wanttobemom
    28. Ožujak 2017. 16:42

Kiki156

Curke evo nas! Sve je dobro hvala Bogu! Tako sam sretna!! ❤❤❤❤ Bebica lijepo raste, sve je kako treba biti. Obavila sam i ona mjerenja, nuhalni je do max 1mm, sve druge mjere koje uz to gleda su super tako da necu ic na daljnje pretrage oko toga. Redovna kontrola za 4 tjedna, 25.4. ❤😊

Odlične vijesti  baš mi je drago.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.