Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Frabe
    12. Listopad 2016. 20:29

A juuuuj,ne bi guglala cep nikako!
    To nije lipo! 😷

Jado
    12. Listopad 2016. 20:32

Uf tala da zab sam kurkumu napisati 😊
    Zasto si ju izbjegavala? Ja jedem normalno. Samo pazila da nije preljuto.
    Prefino je bilo. Preporucam! 
    Ivek i Sanjac vase bebe se ne daju 😁 ali bude to polako
    Bas me zanima sto ce ti Sanjac sutra reci na pregledu!
    Dony meni nije uopce dosadno. Eto ne stigne mi biti dosadno da pogledam film popodne. Ma ni tv ne gledam. Posla oko kuce bude - ne svaki dan naravno, pa nekad odem na kavicu sa prijateljicama, rucak. Pospremam slabo hehe 😊 i tak.

Tina2901

Da, vidjela sam i ja da je to štetno za trudnice..
    Ma bit ce to sve ok , samo odmaraj!

Tina2901

Ajme, kriva tema , ispricavam se stvarno, ne znam gdje su mi misli otisle

tala
    12. Listopad 2016. 20:39

sanjac, kakva je muller knjizica? ima li sto zanimljivo? 
    u mom dm-u nemaju one maramice 99% voda. zato sam uzela hrpu drugih stvari i opskrbila svoje da ne me doceka da neceg nema kad stignemo iz bolnice. 

cure koje su tu negdje samnom, kako hodate? grci li vam se trbuh? 
    ne hodam patkasto, ali sam tako spora. najgore mi je kad jos nisam dosla blizu zebre, a netko mi stane, pa kao moram pozuriti da ne dobiju slom zivaca...uh... : ))) 

makonja, mi smo ti s cvitom iskusavali svasta da se okrene na glavicu. ne znam sto je pomoglo, ali probali smo s toplim oblozima, glazbom i svjetloscu na donjem dijelu trbuha, vjezbice- polozaj macke, uspravno sjedenje, pa se trbuh mora izbaciti van, lezanje sto vise na lijevom boku..
    onda mi je ginekolog rekao da nikad ne sjedim prekrizenih nogu i da trudnice tako ne bi smjele sjediti jer se dijete ne spusta kako bi trebalo u porođajni kanal, kao i da ne budem zavaljena i ne drzim noge na povisenom ( nor. koljena da su iznad razine maternice).

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

tala
    12. Listopad 2016. 20:42

ja sam negdje na pocetku trudnoce procitala da se kurkuma ne smije konzumirati. ostalo mi u glavi, pa sam ju pospremila da bude daleko od ociju, daleko od srca : ))) i sad sam je se opet zazelila...

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

Jado
    12. Listopad 2016. 20:58

Ajme nikad cula za to! Znam da je zdrava za sve i svasta. A ja ju stavljam pa sigurno u 40% jela svojih. 
    Ja se gegam. I to dost. Jer me kao sto svi znate jer kukam stalno, prepone dobrano bole. I da isto sam spora itekako. Ne znam kako trudnice sa velikim trbusima stvarno. Ja sam prosjek sto se tice velicine. Cak mi ljudi vele da mi mali trbuh a ja ko patak hodam 😂

• Antartika
    12. Listopad 2016. 20:59

Ivek mojoj prijateljici je cep ispao 3 ili 4 dana prije poroda, ocito taj proces traje malo duze. 
    Iako cekam da javis da si se otvorila da imas trudove, da ne moras na drip, da ti vodenjak pukne sam....

Mene oko 6 sati presjekla bol peeko pubicne kosti sigurno me 2-3 min jako bolilo. I oko pol 8 mi se stomak poceo zatezat. Stalno me zateze. Jesu to HB kontrakcije? Otusirala sam se misleci da ce mi topla voda pomoci ali i dalje me zateze.

• Antartika
    12. Listopad 2016. 21:07

E Tala, moja baka je porađala zene i znas kak su okretali bebe koje su okenute na zadak, stave zenu u deku pa ju ljuljaju, navodno se onda beba okrene u pravilan polozaj.

Jado
    12. Listopad 2016. 21:07

Aaaa sad nasla. Ne smije se kao oralno koristiti kurkuma ali u zacin jelima je ok
    No u svakom slucaju sva sreca ja sam dokaz da je kao zacin sigurna 😂 ali majke ti puna mi kapa sto se ne smije. Aj carpaccio ili sashimi ili sushi, svjezi sir, jaja na oko! Na kraju aj kora kruva i mlijeka - ali ne vise pd 2-3 deci

Curke jedno pitanje nevezano uz trudnocu a opet uz kuhinju - kvalitetni lonci mi trebaju imate preporuke? Najradje bi gusano posudje ali skupoooo. No kuham cesto i trebam uloziti u dobro posudje. Zepter i dalje? Imam ga sad. Ok mi je ali i dalje se mora puno ulja koristiti i to me nervira. Rado bi i tave sa onim neprijanjajucim celikom sa jos vise smanjim masnoce

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.