Jutro trudnicice!
Nije me bilo 2 dana i imala sam sta citati kad sam dosla. 😊
Meni je u petak bila seka, spavala je kod nas. Jucer su nam dosli frendovi sa svojom djecom tako da smo rostiljali.. 😊
Vidim da ste se dosta raspisale o diranju trbuha, prednosti, odnosima sa svekrvama..
Sto se tice diranja trbuha meni ne smeta kad ga moji bliznji diraju. A to su uglavnom mm, frendica, seka i mama.. Drugi su me znali pitati da li smiju staviti ruku na njega. Kad smo kod trbuha, sad u petak je seka prvi put osjetila vikicu kak se pomaknula i rasplakala se od srece, bas mi je bilo to slatko heheh 😊😊
Sto se prednosti tice, kad sam mijenjala dokumente nakon svadbe imala sam bas ugodna iskustva, manje vise svugdje su me pustili prek reda.. A u ducanima me nekad puste, a nekad cekam normalno u redu, sve ovisi na koga naletim.
Bradavive su mi vece i tamnije nego sto su bile prije trudnoce.. Prije 2 mjeseca su me pekle i bile su suhe, mazala sam ih babylove masti za bradavice i smirilo se.. Sad nakon tusiranja ih namazem uljem kao i cijelo tijelo i to je to. A kolostrum mi curi vec neko vrijeme, nije puno ali tu je..
Iako je jucer bas osvjezilo prije spavanja ja sam skoro cijlu noc bila budna, nisam mogla zaspati. Vec dugo nisam imala nesanicu, nadam se da nece potrajati.
Luckyme dobrodosla 😊
Hvala curke na dobrodošlici. Ja i inače volim ponesti više, tako da ću definitivno ponesti i štramplice pa ćemo vidjeti da li će trebati...kad mi je to prva trudnoća pa mi je teško procijeniti kako bebicu obući, da u ljeto rađam bilo bi lakše, onda im ne treba puno slojeva... jakna mi ne izgleda praktična, pa bih ga radje omotala u dekicu...
Ohooo, vidim da nas ima dosta kojima se sviđaju ista imena. Kod nas je problem što su nam sva tri lijepa i ne možemo se odlučiti, Luka, Lovro ili Filip...
Luckyme nama nećak danas izlazi bas iz bolnice i isto ima pamučno odjelce i body dugih rukava,carapice i dekicu laganiju..a vidis,usred ljeta je..nikad ne znas s vremenom..
A imena,nas je trebao bit Luka pa su kumovi svoga nazvali tako,pa Lovro ali je sad nećak se rodio Lovro..to su sad sve ta popularna imena..
Bok cure, osvježilo je malo konačno,tako sam dobro spavala, čak sam samo jednom i na wc išla po noći ,inače je 3-4 puta,tako da se nisam budila često i odspavala lijepo.
Meni su se bradavice povećale,pogotovo lijeva, desna je manja i brine me hoće li biti korisna i areole oko njih su dosta velike,ali nisu potamnile.
Što se kolostruma tiće,meni polako curka negdje od kraja 4-og mj trudnoće i sasuši mi se na bradavicama,uzmem blazinicu lagano namočenu s vodom i lagano ih prebrišem da to nije tak skoreno po njima,ponekad bude toga više a ponekad manje.
Ja neću štramplice nositi,nekak mislim da će mu biti previše,imam dosta debele hlačice i jaknicu za doma ići, nisam ni kupila ih dosad,uzet ću jedne vidjela sam kao tajice za ispod pa ću to,al to ću ga bundati samo ako će biti jako zima,.Mužu ću sve pripremiti pa će on i mama moja donjesti koliko treba. Ovisi sve o vremenu taj dan.
Uživajte danas.
Pale to je i kod mene slučaj. Do sad sam samo mijenjala veličinu košarica kroz trudnoću, sad evo vidim da me isto počinje stiskati. Zasad je mala promjena i cijelo vrijeme se tješim da je to prolazno.
Tala i Pale – takvi komentari su jadni... Ja bi takvim zabadalima rekla da se bave svojim poslom. Ljudi si zbilja svašta dozvoljavaju, nažalost. Niti jedan od tih komentara ne zvuči niti ohrabrujuće niti pristojno. A makar iz pristojnosti umjesto da lupetaju bili bi bolji da su prešutili svoja mišljenja jer ih nitko nije ništa niti pitao...
Crna191 stižeš u moje krajeve Lijepo uživaj i nakupaj se!
Sunnyday drži se! I meni su posljednja dva dana bila takva. Danas sam za nijansu smirenija...
Luckyme Dobrodošla! Pripremi za svaki slučaj i štramplice jer sve ovisi kakvo će vrijeme biti. Ja se uvijek vodim za tim da je bolje i uzeti pa vratiti u torbi doma nego da mi maleckom bude hladno. Što se tiče imena, ukoliko se i ne budete mogli odlučiti od ovih tri, garantiram da čim ga primiš u ruke ćeš znati koje mu nadjenuti tako da samo polako. Ni mi nismo donijeli odluku, zasad je on moj mali podstanar..
Meni je Lovro bas lijepo. Luka i Filip su sad bas cesti. Ja sam za Lovru
Koja milina od osvježenja,odmah je muž dobio obilniji ručak, njemu pohala svinju,uz to krumpir,juha iz vrečice i sezonska salatica, a meni i bebi pohala tikvice i uz to salata. Kad mm dođe s posla oduševit će se,zadnji put je dobar ručak imao prije par mj
curke samo da se malo javim...danas sam cijela usporena i pospana..vec sam dva puta od jutros zaspala na kaucu..kao drogirana...
sta se tice imena ja i mm smo sami ime odabrali jer za nas ima znacenje i uopce nas nije bilo briga sta ce ko rec...a bilo je kometara tipa pa to je ime bas cesto u zadnje vrime, al na to se uopce ne obazirem a nebi trebale ni vi...
a preko reda me najvise pustaju stariji ljudi i dizu se u busu..to sam se bas iznenadila u trudnoci..
pitala sam za kosaru ili as zato jer mi je par cura reklo da u splitsko rodiliste ne vole kad dodes sa AS vec sa kosarom, pa sam cila zbunjena.
Kod mene malo nezdravi rucak, jaja, pomfrit,umaci, salata i desert sladoled straus
Pozdrav trudnice!
Kod nas se krčka teletina u paradajz umaku i pire krumpir plus hrpu domaće salate.Prvi put sam danas imala neku trudničku želju za jelom,baš mi se jela bućnica za doručak i onda sam za doručkom provalila da bih neko crveno meso(inače živim od ribe i peradi)ali željezo mi nisko,pa možda zato želja,muž se šokirao i smijao pola sata jer sam inače povrtni tip-on jede više mesa 😂😂
Ja sam super volje kad zahladi,sutra nam dolazi hrpa gostiju i baš se veselim.
Glasam za Lovru ☀️
Sortiraj odgovore
Najstariji