Ja nikad nisam trazila prednost nigdje..ali stvarno malo ljudi i vidi da si trudan makar imam trbusinu sad.. Iznenadilo me sad u MUP-u kad smo mm i ja išli osobne mjenjat..neki stariji deda čim me vidio me puštao ispred sebe..al sam uredno čekala svoj red..i onda teta na šalteru pozove mene čak broj prije nego sam trebala i natjera me da oduzmem red mami sa malom bebom koju je dosla prijavit..to mi je bilo užasno,a njen odg je bio da trudnice moraju primit preko reda, a mame s malom djecom ne..ispričavala sam se ženi vise puta kolko mi je neugodno bilo jer znam da cu za 2 mjeseca ja bit ta koja ce tamo cekat red sa bebicom..
Jedino u dz kad GOD idem vadit krv me odmah prime na red..onda babe negoduju al sta cu im ja..
Ja se moram pohvalit da mene svugdje pustaju. I u ducanima i na mupu, bas svugdje di sam dosla do sad. Nikad nisam trazila nego su mi ljudi sami rekli da idem naprijed. Valjda sam tako naletila.
I nitko mi ne dira trbuh osim frendica. Valjda kad me vide kolka sam ne usude se hahahaha.
Nemam problema sa savjetima niti diranjem i cmakanjem bebe.kad smo mi bile male sve je to bilo normalno i sve smo prezivjele. Svi ljudi koji su nam bliski znaju red. Nece sigurno nitko doc zmazan ili slinav.
Jao,jao nema me dan i pol i 5 stranica ste ispisale, baš mi je guš čitat,al ću odgovaraat kak čitam jer neću sve popamtiti.
Bagica ja sam bila na zadnjem pregledu sa 27 tjedana i bio je malac okrenut glavicom prema dolje, rekla je pošto je veći da se u principu više ne bi trebao okrenuti za 360 stupnjeva nego samo sa boka na bok,al nije sigurno i da na idućem pregledu kako će biti da tako ide van,a dući pregled mi je sa 34 tjedna tako da kako bude onda, a ja već vjerujem da je i sada tako, da je to konačni položaj.
Ja isto nisko nosim,moj mali je maltene od kad se može namještati dolje mi na mjehuru i pubičnoj kosti,baš je mjerila gin zadnji put da se nije slučajno spustio u porođajni kanal već pa je i nju malo uhvatila panika, vidla sam joj po licu kak je mahnito sa ultrazvukom kružila po glavi dolje nisko po pubičnoj kosti.
Nama frend radi na sv duhu,doduše nije ginekolog,na drugom je odjelu,al veli da je kod njih praksa da doneseš oblekicu u kojoj dijete ide doma,sestra ga obuče i doneseš odmah i autosjedalicu i ona ga i unutra stavi i zaveže nekak,neznam,i tek onda nas otpuštaju doma, da nema teorije da s košarom izađemo ili nečim drugim, sad neznam kak je u drugim rodilištima.
Ja isto za izlazak imam kompletić,malo deblji,hlačice,čarapice,ispod ću bodić, a ne ovu majicu i gore ima deblju jaknicu.Evo link s njemačkog shopa, al da vidite sliku:
http://www.c-and-a.com/de/de/shop/babys/outfits-sets/fuer-jungen/erstlingsoutfit-175302-1.html
Neznam za tu jaknicu,pa u čemu će ići doma,ja planiram još dekicom ga prekriti,al šta ak to nije dosta..Našla sam ovu jaknicu u nextu pa sam mislila ići pokupiti u pon,al sad kak velite za ovo neznam kaj da radim, al vjerujem da će mu i trebati i dalje a ne samo kad ide doma.
http://hr.nextdirect.com/en/g53748s3#718218
Što se imena tiče,kod nas samo svekrva i svekar znaju i moja mama kako će se mali zvati. Nitko od njih previše nije komentirao,samo su pitali kak smo došli do tog imena,s obzirom da se mm godinama šalio da će sin biti Izidor, a bome da ja pristanem tak bi ga i nazvao, al niš od toga,rekla sam mu da si mora drugu ženu nać ako to ime želi, tako da su već navikli na to ime,pa kad smo im rekli da će biti Domagoj nisu previše komentirali.
Ostali u obitelji nas nisu ni pitali kako će se mali zvati, bake i djedovi i ostali, djedovi samo pričaju okolo kako će postati pradjedovi i da je bitno da je muško, što meni padne mrak na oči onda jer se pitam kak bi se odnosili da je slučajno curica.
Prvi komentar djeda od mm kad smo rekli da smo saznali spol je bio da kaj se imalo tu saznati, da je normalno da je muško,i tak u biti se tako kreću teme kod nas. Bitno da je muško.
Meni je svejedno, voljet ću dijete jednako bilo muško ili žensko.
Mene još nitko u redovima nije pušta,kad bi me i negdje preko reda prozivali u bolnicama ili kod doktora,čula bi iza sebe cmakanja i puhanja iz protesta al nisam se obazirala,samo sam produžila i obavila svoje.Ne guram se sama nigdje,čekam red i to je to.
Cure imam pitanje. Kakve su vase bradavice? Meni su potamnile i vece su i hrapave.kao da se ono prvo mlijeko skorilo pa sad nakon pranja malo po malo ispada to. Kao da se ljuste. Jel ikojoj od vas tako? Idem na pregled sljedeci tjedan pa da pitam.
tatjana mislim da je to sve normalno. meni su se isto ljustile pred koji mjesec. mazem cijelo tijelo bademovim uljem, pa i njih tako da vjerujem da to pomaze. prati malo i pitaj ginicku da ti ih pogleda da budes na miru :)
Tatjana i meni potpuno isto tamne,velike i to se stvara,ako što saznaš na pregledu javi.S tim da meni ispalo do kraja pa sad na vrhu vidim opet bijele točkice.Mažem nakon tuširanja melemom i pročitala u knjizi da je dobro izbjegavati gel za tuširanje po bradavicama jer ih to isušuje pa veća migućnist ragada nakon poroda i dojenja,dovoljna voda,otad nisu tako suhe,ne znam ☹️
Imam osjećaj da mi se proširio prsni koš gore jer mi grudnjak knap da li se to nakon poroda ikad vrati na staro?Nekad sam imala uzak struk i lijepa leđa,šmrc ☹️
Samo da vam se javim. Danas sam ja placljiva i neraspolozena. To je valjda zbog hormona.
Bok zenske, ja danas kupila par stvarcica za bebu uglavnom h&m, c&a, nasla i u benettonu povoljno bodice bas zadovoljna i dobila od prijateljice antialergijsku mekanu dekicu.
Tatjana meni isto tamnije i vece i ko neki pristici sitni. Sto se tice suhoce to sam prepisala jastucicima za dojilje jer am primjetila da mi ne odgovaraju babylove iz dm-a. Slozila bi se s ovim sto je pale rekla izbjegavat sa gelom za tusiranje po bradavicama cak ih ne brisem grubo s rucnikom nego onako tapkam da mi se koza ne ljusti. Inace ne znam dal koja od vas ima vec iskustva s tim curenjem kolostruma, uglavnom mene znaju tako zabolit bradavice ko da me netko stipa i onda za sekundu krene curit..uf bas je neugodan osjecaj.
Sunny,pusti lipo to da izidje vanka pa se onako junacki isplaci!Triba to!
Tatjana,moje su isto sve cudnije i sve veca smedja povrsina al prsi ko da nikad nisu bile manje.Jos mi je jedna bradavica ko usisana unutra skroz a druga tako bude ko da se skorilo na ispupcenom vrhu.
Moje prsi su inace hraniteljice prva dva miseca i jednostavno skroz stane sve pa eto..
Meni se danas cili dan ne prestaje mantat i liva prepona ko da je u grcu pa kroz cilu nogu isijava.
Sad san se lipo sredila i lec cu.
Sortiraj odgovore
Najstariji