Aaa ima se što čitat ovdje. U našem rodilištu nema opcije epiduralne pa što me snađe moram istrpjeti. Baš mi je prijateljica rodila drugo dijete u subotu i priča mi danas kako s prvim nije glasa ispustila, ali je zato u subotu orio cijeli odjel koliko se nije mogla suzdržati. Bojim se,ali još uvijek to budu samo faze, ugl. sam opuštena,nekako sam u glavi pomalo bezobrazna pa pomislim na neke ženice iz okoline koje jedva stoje na nogama pa kažem:Ako je mogla ona moći ću valjda i ja roditi
Moj sin je mirna beba, imala sam paniku tešku što ne pravi izbočine po trbuhu pa sam par puta na pregledu skužila da se miče,a ja ne osjetim i tako se smirila. Sad se očito okrenio glavicom dole pa imam lijepe pokrete iznad pupka i uživam u tome. Nema udaraca,ali namještanje osjetim. Deblja sam pa možda i zato ne osjetim nešto senzacijalno.Zamišljali smo curicu koja 7 godina ima ime, ali eto štiže nam dečko, neka je samo živ i zdrav Htjeli smo klasično ime, da nemamo nikoga od djedova i sl. pod tim imenom pa smo se jednoglasno odlučili za Luku.
Saky,
ponila san jedan normalan rucnik u onoj prvoj borsi a muz mi je za posjete donosia i odnosia svaki dan rucnike da ne teglin bezveze.
Ja ne volin spavacice pa mi je isto u posjetu donia moju pidzamu a nakon poroda san bila u njihovoj onoj vrici.
Pelene san 2-3 ponila i isto mi u hodu donosili sve sta je tribalo jer nisan stvarno prikrcavala tu prvu borsu a na kraju ja ostala u sobi kraj boksa tu noc a beba isla na odjel jer nisu imali krevet za mene i jos par rodilja.
Ja sam u torbu za rađaonu, tj. druge ni nemam,a manja je, spremila 2 paketa vir uložaka,1 paket jessa iz dm-a ( preporuke dobila za njih), 2 ručnika,paket jednokratnih gačica, 5 pelena za bebu, papuče za tuš i za odjel,4 spavačice (prvo 2 pa pošto su tanke zgurala još 2),četkicu,pastu,gel za tuš.,rolu wc papira,4 običnih gaća, par čarapa,melem, grudnjak bez žica ( bit će ok za dojenje), jastučići za dojenje.. a mužu pripremila još ručnika,uložaka,pelena,piđama,spavačica (valjda sam sve pokupila što su mama i sestra imale za svaki slučaj) pa će donositi po potrebi... samo pred kraj strpam još nešt za grickanje,vodu i nalaze.
Ivek sogi je rodila u Sisku tako da mislim da nam nikojoj ovdje to ne znaci puno..ugl,nije mi htjela puno pricat o porodu jer me jos to čeka,ali rekla je da makar je bilo "brže" nego prvi put (23h), da je bilo gore ovaj put.. Ali ona je specifičan slučaj sa sporim otjecanjem plodne vode..
Sto se tiče pelena, ja sam uzela mullerove i kupit cu jos te pampers premium..čula sam za dm da su super,nećak koristio sve moguce,pa su te muller najbolje ispale..frendica koristi puffies ili Huggies..nisam sigurna i njoj su najbolje..dobila sam jos jedan paket onih konzumovih nekih..a potrošiti ce se.. A za violetine sam čula da nisu bas nesto..svakako ne mislim dijete ostavljat 12h u istoj peleni tako da mi je vise manje svejedno dok ispunjavaju svoju svrhu..
Ja san nosila i sanitar u bocici 😂😂😂..
Unatoc japankama za tus san prije svakog ulaska u kadu polivala je sanitrom i vrilom vodom ispirala;sta da kazem kad mi je to malo bLijak!
E Mimica ponesi i lekadol za svaki slucaj i tetra pelenu za stavit pod glavicu bebi za na krevet ti.
sunny, ako te zanima ova komodica za prematanje, dobra je cijena:
http://www.njuskalo.hr/podloge-previjanje/komoda-ikea-oglas-19836017
za dm pelene sam isto cula svasta dobrog. uzet cu onu veliku kutiju kada pocetkom devetog mjeseca bude -15% na sve. za pocetak imam i previse pelena.
meni su danas stigle pampersice iz konzuma i kutija je ogromna! mm se ne moze nacuditi da sve to nestane za mjesec dana. pa smo isli po neke sitnice. uzela sam jos jedne mrezaste gacice, sterilne komprese ( 10 komada), vlazne maramice...
ja sam si u torbu za bolnicu stavila i britvicu (?!?), aseptoleta maramice (imam ih doma, pa...) i par vrecica postnatal vitamina koji se ubace u pola case vode, da me malo "dignu"....
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
Violeta maramice imaju 80 komada, i ljepo mirise a pampers mi se ne svidja miris.
Nikako da napisem, ja sam uzela chico omeksivac 0+ jer volim da mi robica mirisi na "bebu" taj miris obozavam
Jao tala hvala ti. Idem im odmah poslati poruku za dimenzije. Bas sam to htjela
evo curke i mene s kupanja :D
saky nemoj me zezaaat da ti se javi kad ga zazoveš imenom :D preslatko..ja moram priznat da nemam još tih poriva..još mi to nekako djeluje glupo..da pričam s trbuhom haha..makar nas čuju, kažu :D
kaj se tiče mog malog..pa nisam primijetila neki ritam..samo se umirio..javi se svako toliko, ali malo i blago..ne mogu reć da se ne javlja..
vjeva ma nebi htjela trčat svako toliko u bolnicu..već sam bila zbog onih grčeva u crijevima..imam pregled sad u ponedjeljak pa ćemo vidjet..najviše me brine kak mali dobiva na težini, a sudeći po tome kak me pubicna kost boli, rekla bi dobro hahah
chippica moguće da nema mjesta pa se primirio, da..stalno nešto slatko trošim da poludi :D dok nisam pala pod mužev režim prehrane (preskakala sam doručak pa mi je znalo doc muka) mali se znao tako vrtit kad se najedem nakon dugo vremena..sad kak jedem redovito..više ne haha..
koliko spavaćica mislite nositi u bolnicu? ja imam jednu i čekam da naletim opet negdje..
danas sam popeglala jednu vešmašinu robice..joj muko moja..noge su mi bile ko debla dok sam to popeglala..tak malene stvari, za čas se zgužva na jednoj strani dok na drugoj peglaš..a tek ručnike peglat..koliko to trajeee
Ja imam jednu spavacicu jer u drugu ne stanem haha, ne znam da li cu stati u nju kad rodim, ali moram svakako kupiti jos jednu. U jednoj mislim da rodim, drugu da imam kad je vizita, a mislim biti u tajicama i majici ili pidzami.
Sortiraj odgovore
Najstariji