Hej curke drage pozdravi i danas od nas dvije
Bas sam malo nesretna. Ne.mogu se niti veseliti radi dobrog pregleda. Prepona me i dalje boli. I valjda kako sam sva ispigana dok hodam boli me i stidna kost malo i sva se onda zabrinem. Ali tocno osjetim da je povrsinski sve.
Ali da ne bude samo to - primjetila sam mesrazmjer desne i lijeve strane trbuha. Kao da je desna natecena.
Dok kaze da to nije nista zanrinjavajuce, da je nesrazmjer normalan u ligamentima koji drze maternicu. I da je pregled bio super i da ne brinem
Ali bas sam iznervirana. Em me boli em mi se bas beba ne javlja zadnja 2 dana. Sve u paketu!
Tala drzim fige za more. Mene to isto drzi da smijem ici - dobila zeleno svjetlo ici sad drugi tjedan samo da boljke prestanu! Sve me strah ici
Lijepo mi je kad puno tipkate. I ja uskoro krecem u pripreme za bebicu pa cu vise toga imati. Zasada smo na kuci i uredjenju joooj muke li
minnie, vjerujem da ce kad kazes anomaly scan, oni napraviti sve. meni npr. ginekologinja radi mjerenja iskljucivo na 2d ultrazvuku, onda malo prebaci na 3d/4d da snimimo koji video i ulovimo lijepu slicicu, pa se opet vrati na organe i tako hvata bebu u najboljem polozaju, onda opet na 3d/4d smo gledali kraljeznicu, trticu, prstice, dio iznad usne i znam da je pokusavala uloviti nepce (isto zbog moguceg rascjepa), ali to nismo uspjeli jer beba nije otvarala usta. kaze da se to bas treba potrefiti.
jazmajac, kako mislis nesrazmjer? je li moguce da se to bebica smjestila na jednoj strani i da fino tu uziva? meni je na desnoj strani brdasce, a lijevoj nemam nista. malo blesavo izgleda, ali bude se to popunilo kako oni budu rasli. : )))
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
Bok curke..
Na mobu sam pa nemogu sve pohvatat tko je sta pisao..
Matulji..bas čvorište Matulji i centar seaside..nisam bila pa ne znam točno gdje je..sve vidim samo na ekranu😊
Ja sam pitala Dr za 3/4d..rekao je da nema potrebe osim ako zelim bas vidjet slikice bebe..kao na 2/3D sto on ima je sve pregledao i bilo je ok..
Nekako jos nisam otišla a 23tt sam,al nije isključeno da necu..
Inace,kupili konačno kolica..nagovorila ja mm😁 I dobila od šogorice brdo robice doslovno nošene jednom..zimska odjelca,jaknice..ma sve preslatko,male šminkerske košuljice..tako da nama ostaje doslovno kupit sta nam se bas svidi..
Eto,od ničega,sad imamo pun ormar..jos kupit tetrice i te sitnice..
Tala mislim da se nije zavukla jer je vise kao desno dolje "nateklo". Kod jajnika. A opet ne skroz dolje.
Ili kao sto kazes - brdasce
Mislim da je bebica vise po sredini ispod pupka jel tako? A meni se cini moja vise nalijevo cak malo
Da i meni je ginić (taj u Suncu rekao, jer sam kod njega bila na prvom pregledu), da je u principu svaki uzv zračenje, i sa svakim uzv-om se beba zrači, i čemu nepotrebno zračiti. U Americi kaže da postoji već i 6D, kaže on, mislim šta? Ako postoje indikacije, naravno,ali samo zbog znatiželje ići raditi tolike uzv-e, da bi se vidjeli obrazi, prstići ili slično, kaže da je njemu osobno glupo. Ja sam se dosta nećkala, ali sam nakraju odlučila ići..neka bude brz i temeljit ....
GogyRi
Da i meni je ginić (taj u Suncu rekao, jer sam kod njega bila na prvom pregledu), da je u principu svaki uzv zračenje, i sa svakim uzv-om se beba zrači, i čemu nepotrebno zračiti. U Americi kaže da postoji već i 6D, kaže on, mislim šta? Ako postoje indikacije, naravno,ali samo zbog znatiželje ići raditi tolike uzv-e, da bi se vidjeli obrazi, prstići ili slično, kaže da je njemu osobno glupo. Ja sam se dosta nećkala, ali sam nakraju odlučila ići..neka bude brz i temeljit ....
GogyRi
nije mi jasno kako to imalo obrazovan lijecnik, bez uvrede, moze reci. ultrazvuk ne fukcionira na temelju zracenja (roentgenske zrake), nego zvuka. zvucni valovi se odbijaju i stvaraju sliku tj. ono sto vidimo na ekranu. te teorije o stetnosti su neusporedive s blagodatima ultrazvuka u suvremenoj medicini koji danas spasava zivote.
kad smo kupovali kuhinju, citala sam jedno eu istrazivanje o zracenju (zbog indukcijske ploce) i sokirala se koliko zraci najobicniji fen za kosu, a koristimo ga par puta tjedno 20 cm od mozga : ///
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
Jazmajac jel te boli to sta je nateklo? I kako bebica jel se javlja? Koji si ti tjedan? Ako ce ti pomoc i meni moj maleni zna uzet pauzu i bit mirniji 2 dana i onda 4 dana tulum, ili ako primjeti da sam tuzna, rastresena isto se umiri. Bebice osjecaju nasu brigu i neke se znaju umirit i cekat da prodje a neke rade proteste. Mi ocito imamo ove sta se umire i cekaju da oluja prodje.
Za 4 D ja sam mislila ici, ali sam se predomislila. Dugo. jako dugo smo pokusavali doci do nase bebice, radila sam jedino kombinirani u 12 tjednu i svaki put me gin pogleda na uvz 2D izmjeri sve sta treba i zapise u knjizicu i nisam osjecala potrebu da idem. Svako ima pravo na izbor, ja cak smatram da i ovo moje spajanje svaku put je mozda previse, al to sam ja. Nebi mogla izdrzat da ga ne vidim bar te dvije minutice.
Tal nadam se da ces dobit odobrenje za ici malo na more. Ja cu morat sad pitat i svoju dal se smijem kupat bar malo. A s obzirom kakvo je vrime vani i kakvo ce bit sljedeci tjedan nema ionako zurbe. Ja prije nego je more plus 25 ionako ne ulazim .
Bit ce ovo ljeto ugodno cini mi se, al ne bunim se s obzirom da cu biti ogromna. Jedino me brinu ti zika komarci, citala sam negdje da su opasni za trudnice prva 3 mjeseca trudnoce a kasnije nisu. Sama ne znam sa cime se smijem mazat a cime ne.
Idem sebi napravit kavicu i malo citat.
Pozz svima
Sortiraj odgovore
Najstariji