Tala slazem se s tobom. Smatram da je pretjerano ici vise od jednom mjesecno na uzv, ali ako je to jednom mjesecno ne vidim kako bi moglo nastetiti. Prije par tjedana sam naisla na par clanaka u kojima je pisalo da izmedu beba koje su bile izlozene uzv jednom mjesecno i onima koje nisu nije bilo ama bas nikakve razlike.
Sve je to stvar toga sto vi zelite i koji je vas izbor
Crna191 bas mi je drago zbog kolica i robice. Sigurno je odmah drugaciji osjecaj kad je bar dio spreman za bebin dolazak.
Glupo mi je pametovati o zracenju jer se zbilja ne razumijem previse, ali sigurna sam da je uzv koji radimo jednom mjesecno nasa najmanja briga kad je to u pitanju.
Okruzene smo svim zivim uredajima (od mobitela, mikrovalnih, televizija...) i tesko je za povjerovati da je bas uzv opasan tj. najopasniji. Ja osobno smatram da to jednom mjesecno sto pogledam svoju bebu vise moze pomoci nego odmoci, jer ja sam puno mirnija kad vidim da je sve u redu, a i osjecam se sigurnije jer smatram da ako nesto ne bi valjalo s bebicom da bi ako postoji mogucnost se moglo pomoci na vrijeme. Pretjerivanje je nesto drugo, ali mislim da niti jedna od nas to ne radi precesto.
Evo sad kako ovaj mjesec nisam obavila uzv i poslusala srceko stalno osluskujem da li ce mi se javiti. Nisu prosla dva dana od pregleda, a ja sam stalno pod stresom. I ko za klinac bas danas se frajer ne javlja. A do sad je bio ko divlji. Sta mi vrijedi sve kad se niti opustit ne mogu. A mislim da i to utjece lose na moju bebicu jer oni nase emocije osjete skupa s nama...
Pozdrav curke!
Mi smo obnovili stan sitnicama,okrecili,jucer dobili na poklon komodu panda iz adaxa potpuno bijelu,ima veliki dio za presvlačenje i prostrane ladice,stiže za 45dana.U ikeu kupili slatke sitnice,tepih,zavjese,ručnik,plahte,kadicu...Zadnja 2mj dosta moram mirovati da se beba ne rodi ranije zbog operacije pa sad sve obavljamo.U 7mj ćemo ostatak kupiti i to je to.U petak ću h potragu za badicem,u svoj ne stanem i izgledala bih smješno jer su gaćice malo uvučene kao polutange 😄 Iduci pon na more
Svatko sam zna sto je najbolje za njega,ja sam za preglede i to najbolje pokazuje moja situacija.Probir mi bio veći od 1:4000 a anomaly pokazao rijetku srčanu manu koja se teško dijagnosticira,tako da su veće blagodati od nedostataka pregleda.Necu vas gnjaviti svojim detaljima ali stupila sam u kontakt s mamama koje su to sve prošle i definitivno ću i idućoj trudnoci ići redovno na sve UZV preglede.Puse svima i sto vise zdravlja.Pocela sniženja u areni,ali nisam našla nista pametno....Di ste kupili tetra pelene a da su povoljne?U ikei nestalo.
Pale ne gnjavis, dapace! Bas sam zbog tvog primjera i izasla blago receno sokirana i razocarana neki dan sa pregleda. Samo zbog te situacije i mislim ici privatno. Inace ne bi sve ovo toliko mozda ozbiljno shvatila. Zato ti hvala sto si s nama podijelila svoju pricu.
Jako mi je drago sto ste poceli s opremanjem. I ja mislim dosta stvari kupiti u Ikei.
Sto se tice tetri nisam sigurna u razliku u cijenama. Mislila sam uzeti dio od Lole obicne bijele jer su curke po forumima rekle da su dobre, a dio naruciti iz butika Mali Andeo. Jedino sam skuzila da sve napominju da je bolje ako su malo deblje tj.gusce-ne znam kako se pravilno izraziti. Zeznuto je kad se tetre ne mogu opipati jer su sve zapakirane pa me to malo muti jos pri odabiru.
Bok cure :)
Imam pitanje, kaj mislite obuc bebicama za izlazak iz bolnice? Mozda je rano sad pricat o tom ali bas si o tome razmisljam..
ja cu ovaj mjesec ici tri puta na ultrazvuk, imala sam 2D/4D i jos dva vaginalna me cekaju. ne zato sto zelim, ne jer mi se gledaju prstici nego jer moram. da se moje dijete sada rodi, ne bi prezivjelo. cerviks je vec prosli put bio skracen, od 4.5 smo dosli na jedva 4 cm. u prosloj trudnoci u ovim tjednima je pocelo moje otvaranje, srecom bez kontrakcija ili problema s vodenjakom, pa smo sve rijesili hrpom tableta i operacijom.
sigurno me ne narucuje bzvz ili da zaradi na meni jer se uzv i pregledi u istom mjesecu nakon redovnog pregleda ne placaju.
crna, bas lijepo za robicu! pocelo je : )
pale, nemoj uopce misliti da gnjavis! ja isto volim sve ranije rijesiti. u hm-u su na web-u uskoro najavili snizenja, pa sad nestrpljivo iscekujem. ikea je prije imala neke tetre, dvije za 29 kuna (rasprodano), a sada imaju neke, dvije za 49 (ima ih na skladistu). mozda malo skupo s obzirom koliko ih treba.
minnie, evo cure pisu da manje osjete bebicu kad su i one uznemirene. meni je totalno drugacije, kad sam pod stresom, malecka se jako ljuti i lupa satima. jucer sam bas bila tuzna kad mi je curka otisla na more i bebica je cijeli dan bila nemirna iako sam ja mirovala i pokusavala gledati tv, citati vijesti... sve one osjete, samo razlicito reagiraju.
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
bagi_ca, meni je termin kraj desetog, pa je u planu bilo:
pelena
body benkica dugi rukav
hulahopkice
tutica ili hlacice+majica
kapica, deblje carapice
hm mekano odjelce, ono kao mali medo ( dijete u tome moze u as?) i nosim extra dekicu.
a kad mi je rekla da necu docekati deseti mjesec.....vise nista ne znam...ovisi o vremenu. taj deveti mjesec zna biti i jako topli, a s druge strane i kisni i vjetrovit... vjerojatno cu imati dvije kombinacije u pricuvi : D
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
Da,u ikei imaju samo 2 tetre po 49kn, to mi je previše.I ja planiram par šarenih,a za bijele ću malo pogledati cijene.
Tala slažem se,radiš sve sto ti kažu doktori i nadaš se najboljem,ja ću početkom 7mj imati hrpu kontrola i pregleda,vec sam se pomirila s tim,samo da sve dobro završi.
U hm su počeli popusti na dio artikala,ima bodija po 20kn,ali većih,čini mi se najmanja veličina 80.Ja sam kupila paket onih koji se kopačaju sprijeda,hlačice i kapice u plavoj boji, ti nisu na sniženju. Moja bebica se umiri kad sam nervozna i skroz se nabije na posteljicu na desnu stranu,kad sam dobro volje i on divlja,cak su i u trbuhu različiti.Na slatko bas ne reagira,vise na povrće ili voće,voćni sok...
Bok svima.
Ja sam tetra pelene kupila kod malog andjela. 10 kn po komadu. Uzela sam i bijele i sarene. I super su.
Sto se tice uzv-a mislim da nemoze nastetit bebi jer nije to vise zracenje ko prije. Uostalom da li ste ikad cule da je nesto bilo od uzv-a?
Slazem se da netreba u nicemu pretjerivati ali ne treba biti ni toliko rigorozan i izbjegavati sve sto zraci jer u danasnje vrijeme kad se sve okrece modernizaciji, to bi znacilo da svi postanemo amisi na 9.mjeseci.
Curke samo opusteno i slusajte svoj osjecaj i svoje tijelo. Trudnoca je normalna stvar koja postoji od pocetka svijeta i ne treba previse komplicirat ako je sve ok.
Tetrice u ikei su trenutno 2 za 49kn..ja sam ih išla kupit jer je sogi kupila dok je jos bilo 2 za 29kn..stvarno mi se čine kvalitetne i deblje,ali preskupe.. Frendica mi je nasljedila Tetre od sestre koja je kupovala u nami..mislim da su po 12kn..i šarene i bijele i nakon milijun iskuhavanja su u normalnom stanju..
Sortiraj odgovore
Najstariji