Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Saky84
    11. Lipanj 2016. 10:29

i da sta se tice kila u trudnoci ja sam sada taman u plusu 10 kg, imala sam veliki skok u petom mjesecu trudnoce, znaci na zadnjem pregledu sam dobila 5 kg...i nista mi ni sestra ni doktorica nisu rekle...dapace moja gin mi je rekla i ranije da cu imat jedan malo veci skok u kilazi i da se ne prepadnem da je to normalno. A sta se tice hrane, ne prima se svakome jednako, Ja se nebi previse opterecivala ako je secer u redu i mokraca. Sad idu vrucine svi cemo dobivat dosta kila i od same vode i bas mi idu na zivce takve sestre i doktori. Moja kuma je cilu trudnocu skoro bila na vocu i povrcu, leso sve jer ostalo joj se gadilo i udebljala se 20 kila, nema tu pravila svacji metabolizam je razlicit i ta njihova generalizacija mi bas ide na zivce. Ja npr nikad nisam bila luda za slatkim ali ovaj mjesec kad sam natukla tih pet kila ja bez slatkog bi umrla i pizze, na slike pizze bi plakala jer od togaa se uspijem nekako suzdrzat, ali bez neceg slatkog na dan ne mogu, nervoza na maksimum pa red cokolade red cokolade.
    minnie25 ako su nalazi u redu nemoj se opterecivat :)

minnie25
    11. Lipanj 2016. 10:45

GogyRi ja sam do sada bila ultra zadovoljna jer bi svaki put obavile uzv. Ne moram vam ni govoriti koliko mi znaci vidjeti bebicu. Ali nakon mjesec dana cekanja, nisam ocekivala da cu morati cekati bar jos toliko da vidim sta je novoga. 
    Svaki put bude toliko promjena i bas se osjecam zakinuto sto nisam vidjela koliko je napredovao moj mali mis. Kazem, jos me vise to izdeprimiralo jer mi zadnji put nije htjela sto posto potvrditi da je decko pa sam ocekivala da cemo to danas obaviti. Ja sam na Vezici kod dr. Delije. 
    Dogovoriti cemo se kako cemo se prepoznati  Meni bi bilo drago da sa jednom od vas klokanica prolazim prve dane nakon poroda, mislim da bi nam bilo ipak lakse. 

Btw, niti ja nemam nista spremno. A sad zahvaljujuci ovom pregledu mislim da ni necu imati tako skoro  
    Eto 5 kila, da si kod moje dobila bi odmah napomenu da ti treba dijeta. Haha, kao sto sam rekla, ciste nebuloze. Ne prezderavam se; pojedem 3 obroka dnevno, nista obilno. Svaki dan smoothie ili neka vocka, jedan jogurt, sendvic jednom dnevno bilo za dorucak ili veceru i to bez hrpe salame unutra (suhomesnate poput zimske sam kompletno izbacila) najcesce jednu krisku sunke ili prsuta stavim i 2 kriske sira i priznajem majonezu. Za rucak obavezno pojedem kao prilog salatu (pomidor, svjezi krastavac, paprika, zelena salata i sl.), puno puta za veceru pojedem obicnu salatu, pahuljice, griz ili svjezi sir sa jogurtom. Znaci ne smatram se krivom, sto sam rekla i dragom- ne gladujem, ali puno puta bi mogla pojesti puno vise nego sto pojedem, nego sve kontrolirano unosim u sebe. Kad me uhvati glad izvan obroka pojedem neku vocku. Slatko sam skoro pa skroz izbacila, ponekad se pocastim. Nisam svetica, pojedem ja i palacinke, pizzu... Ali ne pretjerujem. Cuvam necaka od godine i pol i majke mi mile ako on ne pojede vise od mene 

Saky84 ma nista za info, drago mi je da sam mogla pomoci. Zato lijepo sad smireno i opusteno dok kirurg sam ne procjeni stanje kod tebe. To je toliko ucestali "problem" kod trudnica i zbilja ne vidim cemu nepotrebno plasenje sa strane sestre koja vjerovatno nema pojma sta govori. 

Upravo to, sve cure mi govore da su imale taj nagli skok u 5.mjesecu trudnoce kao i ja sad. Ne vidim cemu to tjeranje na dijetu. Ali iskreno, na jedno uho mi je uslo, a na drugo izaslo jer znam da se hranim sasvim solidno. A i sama mama mi je rekla da se tih +7 kila ne vidi osim u cicama, guzi i trbuhu. I da ona ne bi nikad rekla da sam dobila toliko. A nije me vidjela 2 mjeseca i znam da me je bas zbog toga mogla najobjektivnine i najiskrenije procjeniti.

bagi_ca
    11. Lipanj 2016. 11:04

Ja nikako dobit kile..s tim da mi je doktorica rekla da nesmijem dobivat vise od 1-2mjesecno, a jos nisam vratila 3 izgubljene kile od mucnina 😕

Chippica
    11. Lipanj 2016. 11:25

Minnie-i ja sam na Vezici kid dr. Mihovilovic :-D 
    I nama je preporucila pregled kod dr. Skunca i mi smo poslusali i na koncu bili jako zadovoljni. Pregled je bio zbilja detaljan i trajao je cca sat vremena. Jako puno se zadrzala na srceku i mozgu, puno nam toga objasnila. Zapravo ti cijelo vrijeme prica sto gleda i jel sve ok. Onda smo malo gledali na koga lici i zapravo nam je na samom pocetku potvrdila da je curica jer tada jos nismo bili sigurni.
    Pregled kosta 500 kn.
    Zenskica je skroz ugodna i pristupacna. Mm je bio sa mnom i oni su gledali na jednom monitoru, a kako mi zenske lezimo, tocno ispred sebe imas smjesten jos jedan monitor na kojem ti pratis bebicu.
    Navodno je njena oprema nova i kazu da je dobar dijagnosticar te vrlo detaljna.
    Dobijes CD sa slikama i jedno 4 dosta kratka filmica.

Inace, 3 su ti ultrazvuka u trudnoci besplatna, a ako ti inzistiras ce ti napravit, ali placas 100 kn. 

Ipak nas ima iz Ri, bas super :) samo ja nemam medju vama terminkusu :( osim ako se jos netko pridruzi uskoro...rekla mi je Skunca(uopce ne znam na temelju cega je to zakljucila) da misli kako cu prenijet jedno tjedan dana. Uf meni muka, vec sad se sudaram sa svim i svacim koliko nisam navikla na trbusinu, sta ce bit do 9. mjeseca tek...

Meni kile nekako stale ic gore. Na +6.5 sam. Imate super tablicu na netu, koja vam izracuna koliko kg je minimalno, prosjecno i prekomjerno za odredjen mjesec pa se mozete malo time vodit. Uzmu u obzir kilazu prije trudnoce i visinu. Evo ako nekog zanima:

http://www.trudnoca.net/prirast-tezine-u-trudnoci/

Saky84
    11. Lipanj 2016. 11:32

ja sam primjetila da meni kruh stvara problem, od zatvora do vage...pa sam ja izbacila ovaj mjesec sendvic,pizzu i tjesteninu pa cemo vidit vagu ovaj mjesec...a mislim da sam citala da je prosjek u tvojim tjednima minnie25 od 4-8 kila tako da se ne bediraj. ja sam od 20 do 24 tj dobila tih 5, od toga beban je imamo preko 900 grama 
    sta se tice opreme za bebe, ja jos nista, ali nista nisam nabavila! Ni kolica, ni robicu niiti pocela uredjivat sobu. Imam hrpu ideja ali kako svako malo iskrsne neki problem (bolest drage osobe u obitelji, malo polip pocme zezat, sad kila ) sve to padne u drugi plan. Ja mislim da cu bit jedina koja nece imat nista do kraja ..jedino sta imam su reklamne stvari od brendova u koje sam se uclanila a najdraza mi je radosnica iz bebimila, ja kad sam je dobila i prolistala rasplakala se ka malo djete .U Oysho u Mall-u ( tko se nalazi u st) ima ljepih spavacica za dojilje i bit ce neki popust ovih dana (javila prija koja tamo radi) pa cu sebi ic uzet bar dvije spavacice, tako da cure koje imaju namjeru kupit a tu su da znaju.

Saky84
    11. Lipanj 2016. 11:41

chippica meni je moja rekla da mi je beban veci za par dana pa mi je stavila datum 4.9 i bas me razveselila ...i posteljica mi je s prijeda zato su udarci blazi i njezniji mada je jutros mlatio posteno, evo tamani sada mada mislim da je ovo sad stucavica..jer je na isto mjesto i isti tempo..jadnicak moj mali...
    po ovoj tablici ja evo idem do skoro pa maximuma hehe, a da nisam imala taj skok bila bi u teskom minimumu...ja se nekako nadam da necu ic preko 15 kg u plusu, al sve cemo vidit kako ce ici sa oticanjem jer vec sada kad je malo vise vruce prsti na rukama su mi ajme meni, cak sam i vjencani skinula za svaki slucaj..

minnie25
    11. Lipanj 2016. 12:45

Chippica hvala ti na info, sad znam kako dalje. Jer sam do sad bila jako jako zadovoljna sa njom i bilo mi je bas zao sto je ovaj pregled ispao ovakav. Jos sam joj rekla da je MM u cekaoni i da bi usao na uzv i samo mi je rekla da ga necemo raditi. A da sam znala ja bi inzistirala na njemu, nadoplatila i obavila ga. Jer i 4 tjedna mi je previse i stalno imam osjecaj da nesto propustam, ovako mi je bilo jos gore kad nisam vidjela bebicu. 
    I hvala za tablicu, super je. Po njoj sam ja vec presla i stupac prekomjerno za svoje tjedne  

Saky84 mi smo na istome. Nista nemamo pripremljeno. Ja se sve tjesim da cu to brzo, a svjesna sam em da je popis dugacak, em da sto budem sira da ce volje biti sve manje... 

Meni moj datum nitko ne mijenja niti mi nije komentirano da li je beba veca ili manja od prosjeka za tjedne u kojima jesam. Nadam se da cu u narednim tjednima saznati ipak nesto vise da znam spadamo li u prosjek. 
    Bebano mi se vec poceo opasno javljati. I meni je posteljica od ispred, ali kad udari nema milosti i posteno ga osjetim. Nevjerojatno je zivahan  Primjetila sam i da ima svoju omiljenu poziciju di mi se obavezno sklupca i ne mozemo ga nikako promasiti.

minnie25
    11. Lipanj 2016. 12:47

E da, Chippica hvala ti i za napisano iskustvo kod Skunce. Bas mi je drago da si zadovoljna 

tala
    11. Lipanj 2016. 14:22

hej, cure!

okupila se rijecka ekipa, ha?
    minnie, bas mi je zao zbog tvog zadnjeg pregleda. kazu da je ovaj ultrazvuk oko 20og tjedna drugi najvazniji u trudnoci. ako imas mogucnosti, otici privatno. vjerujem da te nece razocarati. ne samo zbog prekrasnih slicica, vec i zbog toga sto se u ovom stadiju lijepo mogu vidjeti svi organi. mi smo gledati da dijete nema spinu bifidu, da nema rascjep usne, da ima srcane komore, da je mokracni mjehur razvijen, mozak, da ima dovoljno plodne vode....

saky, ne znam nista o toj kili. cuvaj se i neka svi ostali sve rade!  : D

chippica, hvala na ovoj tablici. ja sam prije par dana bila +1,6 u plusu od pocetka trudnoce. rekla mi je da je to individualno. neke trudnice dobivaju kilazu skolski, na mjesecnoj bazi kilo-kilo i pol, nekima se dogodi skok, pa stanka, pa opet skok... glavno da bebice odgovaraju tjednima trudnoce : ) 

ivek, nisam ni znala da se to odrzava u zagrebu. otkad lezim, sve mi se poremetilo. samo uzivajte u finoj papici! nalaz je super 

jutros mi je bilo tako tesko. mm i curka otisli prema dalmaciji. ona me grli, ljubi trbuh i prica nesto seki, a ja se raspadam. samo su mi se oci napunile suzama. 
    nadam se da ce me gin. nakon iduca dva pregleda pustiti malo na more, pa makar se i ne kupala, ali da smo svi zajedno. ne mogu ju drzati u zagrebu po ovim vrucinama, a dolje more ispred kuce, djed i baka, hrpa rođaka koji ju jedva cekaju vidjeti... 
    trebala sam malo sređivati stvari ovaj vikend, ali kako sam sama-sama, muz mi je rekao da samo lezim i odmaram da slucajno nesto ne bi bilo dok ga nema. i tako...lezim... : )

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

minnie25
    11. Lipanj 2016. 15:25

Tala znam da je jako bitan, zato se i jesam sokirala. Sve ste spominjale anomaly scan u ovim tjednima trudnoce. Meni nije niti spomenula to. 
    Zvat cu u ponedjeljak privatno i vidjeti sta dalje. Da li se to moze napraviti iza 21.tjedna i koji tip ultrazvuka treba biti (2D, 3D ili 4D)? 

I vjerujem da ti je tesko bilo, samo pozitivno razmisljaj i nadam se da ces dobiti zeleno svijetlo da i ti malo mozes ici uzivati.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.