Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Crna191
    10. Lipanj 2016. 08:27

GogyRi taman ti projektiramo cestu u Matuljima..i novi Shopping centar

ja sam kao mala uvijek imala životinje, pretežno mačke..sad ne znam kakva su pravila kad je beba skroz mala, milsim da tad nismo imali mačku, ali meni je bilo super odrastat uz životinje..ja osobno nemam ništa protiv mačaka i beba, naravno uz adekvatnu higijenu..samo pazi da mačak ne bude ljubomoran na bebu..i sretno sa diplomskim i vjenčanjem..to su slatke muke..

• rina223
    10. Lipanj 2016. 09:39

GogyRi ma nemoj brinuti za zivotinje. Kako je Crna191  i rekla, najbitnija je higijena. Mi imamo psa i to sarplaninca i prije svih nas je znao da sam trudna i odonda je uzasno njezan prema meni  a maca nece biti ljubomorna ako ti ne promijenis odnos prema njoj kad beba dode

Hubica01
    10. Lipanj 2016. 09:57

Jutro cure!! Dobrodošlica i novima :)   

Hvala vam na savjetima što se tiče pogreba i svega toga.. mm mi je rekao da se ne izlažem tom stresu da je bebica sada najbitnija... otići ću na misu i kasnije na grob odnjet cvijeće... znat će baka da mislim na nju iako neću biti na toj ceremoniji...  

Nemojte me brisati s popisa!! :) nadam se da ću znati spol sada na sljedećem pregledu 30.06. baš se veselim jako.. nadam se da će se bebač pokazati tj.otkriti.. :)  a na kraju ako bude dečko, zvat će se Gabriel :) 

Mi još čekamo tu papirologiju za stan i za kredit i to će se jako brzo odužiti ali bez obzira, počet ću kupovati stvarčice jer vidim vas kako sve prikupljate a ja još nemam ni dudicu haha

Pozdrav svim Riječankama, ja sam tamo studirala i seka mi tamo studira i idem k njoj 21.6.na uživanje...da se prisjetim studentskih dana..ali volim jako Ri 

Malo nam evo i kiše ali barem se lakše diše.. uživajte! 

tala
    10. Lipanj 2016. 12:29

samo da vam mahnem!!!

curka mi sutra ide na more, pa sve moram do kraja spremiti. rekla mi je da ne rodim prije njezina povratka :D 
    a onda pocinju radovi. poznavajuci nase majstore, vec me strah koliko ce se oduziti :/// 

mi nemamo nikakve zivotinje, ali vani kroz vrt katkad prolazi jedna crna macka lutalica i redovito mi unistava lavandu i smilje. nije mi jasno zasto bas to. nista drugo ne dira. mogu bilokakvo cvijece posaditi, ali ovo dvoje kao da ne moze podnijeti. izgrebe biljku i zemlju oko nje do neprepoznatljivosti. ima li tko kakav savjet?

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

Saky84
    10. Lipanj 2016. 13:15

jutro vam...nije me bilo malo duze, naime od mm tata je jako bolestan pa smo svi  oko njega zadnjih nekoliko tjedana pa ni ne stignem misliti na forum niti ista drugo.
    prije par dana sam otkrila da imam preponsku kilu, u ponedjeljak moram kod kirurga za pregled.
    dali itko od vas se sa time susreo?..rekla mi je gin da je sansa carskog pogotovo ako jos naraste.

ivek2207
    10. Lipanj 2016. 20:27

bok,bok, kako ste, mene nešto žgaravica zeza danas, kaj god pojedem peče me u želucu jako, bezveze.
    Pokupila sam nalaz danas kaj sam jučer ogtt radila i ovo su rezultati:
    natašte: 4.6  mora biti manje od 5.1
    60 min:  6.9  mora biti manje od 10.0
    120 m:   5.5  mora biti manje od 8.5

Ja mislim da po ovome nemam taj nesretni dijabetes, sve je uglavnom u granicama normale,u pon ću javiti gin da vidim šta će reći, al mislim da mogu odahnuti.
    Sutra počinje na zrinjevcu food festival pa ćemo dragi i ja pohodit štandove, obožavam jesti, pogotovo našu nesvakidašnju hranu,da se tak izrazim ,pa idemo vidjet kaj ima,pogotovo od azijske kuhinje(to mi je najdraže).
    Uživajte u vikendu, nadam se da će nas zaobići najavljena kiša.
    Pozdrav.

minnie25
    11. Lipanj 2016. 09:11

GogyRi meni je termin 25.10., sto znaci da bi se mogle mozda i sresti u rodilistu 
    Molim te da mi javis svoje dojmove sa 4D jer ja se premisljam izmedu njih i dr. Skunce na Krimeji. Puno ce mi znaciti tvoji dojmovi. 
    Za macu ne bi sudila prerano. Nama krv piju svi oko nas jer imamo stafordicu. Kao opasna pasmina, sigurno ce kad tad poludit bla bla bla A evo je krme lezi pored mene na krevetu, lijeno dupence moje malo, a mazna je vise od bilo kojeg djeteta. Svaki dan cuvam necaka i obavezno s njom provodimo vrijeme. Toliko je brizna i pazljiva prema njemu da mi ih je milina gledati. Stalno trci za njim u strahu da mu se nesto ne dogodi, a ako ga slucajno rasplacem jer ne napravim nesto po njegovom gustu tocno vidim da je ljuta na mene. Skupa se hrane sa smokijem i nikad ga sa zubom nije niti slucajno zakacila, a cijelu ruku joj gurne u usta kad joj taj smoki daje. 
    Normalno kad se moja beba rodi da ce postojati restrikcije jer u pocetku beba tek stvara imunitet. Ali sto bude veca, druzenja ce biti. I smatram da je samo bitno da se osjete ukljuceni u cijelu pricu. A i otkad sam trudna imam osjecaj da zna. Puno je pazljivija prema meni, samo gleda kako ce se stisnut uz mene i grijat me. Zivotinje su po meni veliki plus u odrastanju, tko voli i tko ima vremena za takvu obavezu naravno. 

Hubica naravno da te necemo brisati sa popisa ne brini :) 

Saky84 ja sam se raspitala jer sam imala kilu prije pa me je bilo strah da ne bi i sad u trudnoci imala s tim problema. 
    Preponska kila koliko sam se ja upucena ne mora nuzno indicirati na carski. Vecini trudnica se dapace ona spontano povlaci nakon trudnoce ili eventualno se operacija vrsi nakon samog poroda. Da postoje ekstremni slucajevi di se ide na carski, postoje, ali to je u slucaju da se ukljesti. To ces znati ako ti je minimalno 12 sati natecena i boli. U rijetkim slucajevima dolazi do same operacije tokom trudnoce. Za tebe je bitno da si ne pogorsavas dodatno situaciju u kojoj jesi- znaci svakako izbjegavaj dizanje i nosenje teskih stvari, odmaraj cim vise, ne naprezi se. Naravno, kirurg ce najbolje ocijeniti tvoju situaciju jer je sve to poprilicno individualno. Ali javi nam se nakon pregleda! 

Btw, jucer sam bila na pregledu i ostala razocarana. Cekala sam ga mjesec dana (kao i svaki), ali docekao me hladan tus kad mi je rekla da uzv raditi necemo. Ok, nekako sam to jos prozvakala iako nisam bila zadovoljna jer mi zadnji put nije htjela potvrditi spol 100%, i sad opet nemam pojma jel sigurno decko ili nije i opet odustajem od shopinga, kupovati cu samo stvari koje sam mislila uzeti neovisno o spolu. Fizicki me pregledala, pospotala zbog kila jer sam na +7 i rekla da moram na dijetu jer pazite sad ovo - trudnice u 21.tjednu trudnoce jos ne bi smjele dobiti niti jednu kilu. Da naravno, jer posteljica, plodna voda i moja beba teze ko jedno perce. Ili sam se trebala izgladnjivati da bi ostala na istim kilama. S kojom god trudnicom pricam bilo je isto. Odjednom u mjesec dana oko 5.mjeseca trudnoce imale su nagli skok od cca 4 kile i sve su dobile isti komentar. A da ne spominjem da sve obavljate u ovim tjednima anomaly scan koji meni nije niti spomenula. Do sad sam bila super odusevljena, ovaj pregled me razocarao neopisivo. 

Chippica imam zamolbu. Dobila sam od ginekologice preporuku za Skuncu za 4D uzv. Mozes mi malo napisati svoje dojmove? Jesi dobila cd? Koliko je trajao pregled? Koliko je temeljita? Hvala ti unaprijed! 

Uf, raspisala sam se curke, sorry, ali bas sam imala svasta nesto za reci.

Saky84
    11. Lipanj 2016. 09:50

minnie25 hvala od srca na info...ja sam se iskreno malo i prepala. Naime moja gin je rekla nista strasno, da je to u trudnoci normalno, a kad sam dosla na ambulantu se zapisat kod kirurga sestra tamo me isprepadala...ne trebam ni rec da se jucer i prekjucer nisam dizala sa kauca osim do wc..sta i nije tako lose jer mi je otok malo popustio ali kugla je i dalje tu..jedva cekam taj ponedjeljak da mi kaze sta mogu a sta ne...meni je ona izasla na ljevoj strani posve nisko, nakon malo tezeg wc-a tako da cure moje trudite se ne natezat niti malo na wc-u, osim hemica mozete i kilu dobit 
    meni moja ginekologica svaki put radi uvz doduse ona ima 2 D ali svaki put. ne traje dugo, izmjeri sve sta treba, pusti mi srce, pokaze mi ga kratko i to je to sve zajedno niti 5 minuta ali meni sasvim dovoljno..mislim da bi poludila da ga ne vidim i ovako svako 4 tj mi je previse..
    a za macke i pse na zalost nemam niti jedno za sada, ali mm i ja imamo namjeru uzeti psa kad bebica malo ojaca. Ja nekako mislim da pogotovo psi su ogledala svog gospodara, ako on nije agresivan nece bit ni pas 
    ja sad idem sebi spremit kaficu, malac voli kofein cim ga namirise krene ples u stomaku 

• GogyRi
    11. Lipanj 2016. 09:52

Ja sam dobila 5 kg od početka trudnoće, to je ok. Ali znam da sestra kod Uhača, uvijek napomene da trudnoća nije razlog za debljanje i prejedanje, znam da na neke trudnice se zna i ljutiti, pa jednoj je čak dala neki plan prehrane...ne znam, mislim da ne treba pretjerivati, ali opet , tko sam ja da sudim?
    Ja želja, nemam nikakvih, ali znam da jedna poznanica,umire od tih želja, od slatkog pa do kulena, jede svakih cca 1,30 i užasno je dobila puno kilograma, sada su već počeli problemi, jer je od slanoće i toga počela zadržavati vodu , otiču noge i tako..samo leži, bezvoljna je..mislim užas.. 
    Jadna, a  ne  može si pomoći, jače od nje

GogyRi

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.