Sunnyday ja sam ti iz Zg ali i u Zg se ovisno o mjestu na kojem se ide na tečaj, tj o patronažnoj sve mijenja..svaki daje neke savjete drugačije..jučer sam baš pričala sa frendicom koja je rodila prije 3 tjedna, njima recimo u Sigetu nisu ništa pričali o sluznom čepu koji se javlja prije poroda, ona se jadna uplašila i odmah u bolnicu..i masu stvari im nisu rekli što nama jesu..tako da sad sve ovisi o bolnici i patronažnoj..isto i za široko povijanje..Sv. Duh ne prakticira, Vinogradska da..ja imam sreću pa je puno novih rodilja oko mene pa sve saznam od njih o svim bolnicama..mislim da sad jako potiću sve prirodno, od dojenja do onih platnenih pelena..naša patronažna se jako začudila kad nitko nije dignuo ruku da će koristiti platnene pelene.. Ima još dosta toga što su pričali, samo se ja u mahovima sjetim..ako imate pitanja, samo pišite..
GogyRi Joolz kolica..predobra su, stvarno kvalitetna i to znam iz provjerenih izvora.. e sad, ja ih neću uzimati iz razloga što su dosta teška..mislim, namjenjena su ti za sve moguće terene i trčanje sa kolicima pa i moraju biti teška..a ja sam niska i probala sam dić samo konstrukciju i stvarno mi je bilo teško sa dvije ruke..u auto ih sama ne bih mogla spakirat..a kako sam tu u Zg sama u stanu..nemamo ni bake servis u blizini, dok mm radi, ja mislim šetat jer sam dosta aktivna..
Sad sam se još sjetila..rekli su nam da ima dosta specijaliziranih fizioterapeuta koji rade isključivo sa trudnicama, pripreme za porod i tak te neke stvari, vježbe kako pravilno tiskati kad dijete ide van (nisam znala da ima i krivi i pravi način) da se ne popuca i znatno olakša porod te ne dobiju oni zloglasni hemeroidi.. naravno da nam nije htjela reklamirat nikoga, ali ako saznam pa će nekog zanimat,ili zna netko, neka podijeli..
Jutro,
Ja imam joolz kolica i baš su mi lijepa, meni su djelovala jako lagano kad sam ih gurala, mislim da imaju oko 15kg što je neki prosjek, ali sigurno ima i lakših ako je to prioritet-mi imamo lift u zgradi, naletili smo na super prodavačicu koja nam pokazala da nisu imali niti jednu reklamaciju na njih i da se lako sklapaju, MM ih iz 1. sklopio za razliku od nekih manjih gdje je izgledao kao Mr. bean dok je probavao Mislim da sva kolica imaju nešto pozitivno i negativno samo treba ocjeniti što je bitno.Mi smo ih kupili na nekoj akciji u baby centru.E da ako planiraš kupovati puno dodataka dosta su skupi za joolz tipa torba, kišobran... meni to nije bitno da od iste firme i košara im je dosta mala,a super su za guranje, veliki kotači i beba je na povišenom što se meni osobno sviđa-to su neke prednosti i nedostatci koja sam primjetila
evo malo kisice kod nas za osvjezenje : )
meni su joolz kolica super i mm su uz stokke i bugaboo bila top3. volim kad su djeca na malo visem polozaju za promatranje svijeta oko sebe. dodaci su skupi, kao i za moja kolica, ali mi to ne igra neku ulogu. ne treba sad sve biti po spagi. ima dosta univerzalnih, a jednako lijepih dodataka.
danas 19.tt. i bebica lupka svako malo, neko zivahno dijete : )
narucena sam za anomaly scan u ponedjeljak. idemo svi. i curka ce vidjeti seku (mislim, vidi ona nju svaki put jer dobijemo cd sa slikama i video, ali ovo je drugacije).
: *****
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
Evo curke da vam ja olaksam sa popisom pa si vi lako dodavajte ili skidajte ono sto vam je nepotrebno...
1. Robica
- pamucni body (za pocetak su najbolje body benkice) - vel.56 i 62-po 10 kom. - izbjegnite vel.50 (osim u iznimnim slucajevima) jer bebice cesto puta ne stanu u tu robicu
- jednodijelno odijelce- 5 kom.
- jednodijelne pidzamice - 2-3 kom.
- pamucne majice - 2-5 kom.
- vestice- 2 kom.
- hlacice - par komada sa zatvorenim nogavicama i obicne
- skafanderic, sal, rukavice
- kapice - 2 kom.
- pamucne carapice - 2-3 para
- papucice
- slinceki (podbradnik)
2. Oprema
- platnene tetra pelene, 20 kom. -treba imati na umu da treba vise jer se roba sporije susi zimi
- jednokratne pelene, u pocetku 10 kom./dan
- djecji krevetic + viseca igracka (mobil) + madrac
- 3 kompleta posteljine + ogradica sa skidivom i perivom navlakom
- 2 nepromocive podloge (zastite) za madrac
- svedske pelene (minimum 2) ako necete povijati sa tetrama sire zbog kukica
- pamucne dekice, 2 kom.
- komoda (po zelji) + podloga za presvlacenje
- njihaljka- po zelji
- kolica 3 u 1 + torba za kolica+ isofix baza za autosjedalicu
- putna podloga za presvlacenje ili jednokratne podloge
- po zelji kos za odlaganje iskoristenih pelena ili paket mirisnih vrecica za odlaganje istih
- kadica za kupanje (sa ili bez anatomskog uloska po zelji)
- termometar za vodu i sobu
- pamucni baby rucnici (s kapuljacom) - 2-3 kom.
3. Higijena i kozmetika
- vlazne maramice ( u pocetku nije jos preporucljivo osim u setnjama, bebinu guzu prati sa tetra krpicama i vodom)
- blaga djecja kupka (nakon sto otpadne pupak), ili par kapi maslinovog/bademovog ulja
- vatica (blazinice) za osvjezavanje tj. pranje bebe dok ne otpadne batrljak
- stapici za usi s debljim vrhom za bebe
- krema za guzu (hvaljene su Mustela, JGL, Sudokrem, Pavloviceva)
- fizioloska otopina + sprice da ju je lakse u nosic ustrcati
- cesljic, cetka za kosu
- skarice tupog vrha (grickalica s tupim vrhom)
- toplomjer digitalni
- pribor za ciscenje pupka - antibioticki prasak (prah Tyrosur), antiseptik Octenisept, sterilne gaze (20-tak kom.)
- pumpica za nos
- pamucne krpice za njegu (male tetre) - 10 kom.
4. Sto bi jos moglo zatrebati
- aspirator za usisavac - Arianna i Nosy hvaljeni
- baby phone
- ovlazivac zraka - kod centralnog grijanja pomazu
- baby gym
- sterilizator
- dudice - hvaljene su NUK
- bocice (ukoliko ne dojite)
- probioticke kapi za grcice - to naravno po potrebi - Biogaia (hvaljene kapi), dobre su navodno i Espumisan kapi ili Sab Simplex
5. Za mame
- deo roll-on i dezic - njezni, po mogucnosti bez alkohola, bez mirisa ili jako laganog mirisa, napomena je koristiti kroz dojenje cijelo vrijeme isti zbog bebice
- grudnjaci za dojenje. + blazinice za grudi
- pumpica za izdajanje- pricekati s kupnjom, ako sve bude u redu nece biti potrebna
- najbolja kremica za bradavice- Purelan (Medela), moze se i s mlijekom poslije svakog dojenja namazati bradavice- trebalo bi pomoci
- banana jastuk - da ima zasebno perivu navlaku, sluzi i u trudnoci i iza nje
- jednokratne gacice- za bolnicu
- po zelji steznik za nakon poroda
- spavacice 2-3 kom., ogrtac - napomena za spavacice, da imaju gore dugmice da je lakse bebu dojiti
- ulje za masiranje medice- po zelji
Uzivajte, nadam se da sam pomogla
Torba za rodiliste
- ovdje napomena da je ovo okviran popis koji po mjestu di zivite treba mijenjati jer je situacija od bolnice do bolnice drugacija i uvijek je dobro raspitati se
- uputnica za rodiliste
- dokumenti (osobna, zdravstvena, trudnicka knjizica, nalaz o krvnoj grupi i svi nalazi napravljeni tijekom trudnoce)
- mobitel i punjac
- dezinfekcijske maramice za ruke ili gel
- sapun
- intimni gel za pranje + maramice za intimnu njegu - ovdje oprez ako slucajno budete bile sivane ili ako bude kakvih prepreka
- Chicco ulosci (VIR 80 pamucni - dobri kod slabijeg krvarenja, za bolnicu nisu ok)
- jednokratne gacice - mrezaste (ABRI FIX, TOTO, Jessa, Tosama...) i obicne gacice
- papirnate i vlazne maramice
- cetkica i pasta za zube, gel za tusiranje, sampon za kosu (po mom misljenju za tih par dana je bolje odabrati suhi sampon za pranje kose da ne nosite fen i sve sa sobom), cesalj, Melem (Labello), krema ili ulje za njegu koze, mini dezic i roll-on bez mirisa, stapici za usi, termalna voda
- 2-3 rucnika za tusiranje (tamnija zobg krvarenja) i malenk za umivanje
- Domestos maramice za wc ili jednokratne podloge (podlosci) + toaletni papir
- vrecice za prljavu robu
- kopce, gumice za kosu
- Purelan krema za bradavice po potrebi
- izdajalica- samo ako je potrebno
- jednokratne podloge za presvlacenje - idealne su za vizitu da ne zaprljate posteljinu
- grudnjak za dojenje i jastucici za grudnjak
- papuce + japanke/slape za pod tus
- spavacice - 2 kom.- do koljena, sa dugmicima da bude lakse dojenje i kratkih rukava jer zbog beba jako griju
- carape
- kucni ogrtac
- za osjetljivije mame - "maska" za oci za spavanje i cepici za usi
- uzeti nesto za bolove ako bolnica dozvoljava (paracetamol)
- ako dode do upale grudi zbog poteskoca s dojenjem uzeti komprese Multi-Mam
- nesto za prigristi jer vam ne daju jesti vam obroka, a ako rodite kroz noc do jutra cekate prvi obrok
- bocice vode ili soka, mali tetrapaci mlijeka- lakse je manje nego piti iz boce od 2 L, uzeti i plasticnu casu
- bomboni na bazi fruktoze za podizanje organizma nakon poroda
- Postnatal vitamini ukoliko ih planirate uzimati
Za bebu (vecinu donosi MM po potrebi ili na izlasku)
- robica za izlazak (carapice, body benkica, hlacice, majicica, kapica, skafanderic)
- dekica, autosjedalica ili kosara
- tetra pelena
- jednokratna pelena
U bolnici ako nemaju: blazinice, pelene, krema za guzu
Obaveznk pripremite robu za izlazak iz bolnice za sebe da MM ne donese nesto krivo.
A pri odlasku u bolnicu zapamtite - bez nakita i ne lakirajte nokte jer im pri porodu boja nokta ukazuje na moguce probleme.
morat cu unajmiti kombi do bolnice
paracetamol si ponesite bez obzira jer on niti steti u trudnoci niti kod dojenja, a bolnice tako skrtare na tabletama protiv bolova.
navodno se vise ne prakticiraj "skidaj gacice da vizita pogleda dolje" pred svima. to mi je bilo tako neugodno i nek je ta era napokon gotova.
Gogy čestitke na diplomiranju, a za dalje skolovanje nemam savjet, mozda da pokušaš da ti kasnije ne bude zao što nisi makar pokušala.
Crna ma da, to sve zavisi od bolnice do bolnice, u svakom slucaju volim procitati sve sto pisete
Minnie bravo za popis, vjerujem da ce pomoci mnogima, ja sam na puno toga i zaboravila pa si me podjetila, hvala
Tala Nisam čula to za vizitu, ali ako je tako onda usper! E da, sjetila sam se sada da si spomenula kako svoje nisi vidila od praznika, i ja sam daleko od mojih roditelja, i nisam dugo bila tamo, od prošlog ljeta pa se radujem jer ćemo ici za par dana
Ja sam danas bila na nogama od jutros do sada i tako me jako bole prepone i ledja sada malo odmaram, a eo nam i kiše, pravo osvježenje.
Gogy čestitke na diplomiranju, a za dalje skolovanje nemam savjet, mozda da pokušaš da ti kasnije ne bude zao što nisi makar pokušala.
Crna ma da, to sve zavisi od bolnice do bolnice, u svakom slucaju volim procitati sve sto pisete
Minnie bravo za popis, vjerujem da ce pomoci mnogima, ja sam na puno toga i zaboravila pa si me podjetila, hvala
Tala Nisam čula to za vizitu, ali ako je tako onda usper! E da, sjetila sam se sada da si spomenula kako svoje nisi vidila od praznika, i ja sam daleko od mojih roditelja, i nisam dugo bila tamo, od prošlog ljeta pa se radujem jer ćemo ici za par dana
Ja sam danas bila na nogama od jutros do sada i tako me jako bole prepone i ledja sada malo odmaram, a evo nam i kiše, pravo osvježenje.
Minnie hvala za popis. Super ce mi pomoc s obzirom da nemam pojma kaj mogu ocekivati
Kako ste curke? Ja sam upravo dosla s posla pa malo legla. Ne znam kako cu kad cu bit na porodiljnom jer sam navikla ic na posao. Bit doma mi je najveca kazna. Morat cu si nac nesto da me zaokupi dok beba ne dodje.
Napokon lijepo vrijeme i ja sam odmah puna energije. Samo nek je toplo i sunceko.
Mi smo gotovi sa radovima u sobici jos svekar samo postavlja ogradu oko stepenica jer smo na katu pa da ne mora kasnije i onda cekamo 9.mj.
curke, oko ponoci sam se registrirala na ovaj konzum online i napravila narudzbu.
imaju puffies pelene trojku, 78 komada-80 kuna. to ne moze biti povoljnije, pa sam odmah uzela par paketa. nivea sun je na -30%, opet uzela sebi i curki za suncanje. i oni chicco ulosci nakon poroda su 49 kuna, a na chicco web shopu su 59 : DDD
i upravo mi dosao paket! expresno. i natrpali mi vivo naljepnica, a taman smo jucer uzeli treci set casa i da vise ne cemo skupljati, ali su me sad namamili da do kraja mjeseca uzmemo jos jedne case za 20 kuna : )))
gogy, ja bih upisala. mozda mozes i izvanredno? puno je lakse dok su maleni i mislim da zena uz određene kompromise sve moze! ja sam isto studirala i imala svoju bebicu, pa je krenula u vrtic, ja sam navecer ucila. nisam bila stalno zavorena i kucu i helikopter roditelj, stekla sam puno novih prijatelja i faks i bebica su mi lijep period zivota.
minnie, moze lista? mozemo ju i skratiti jer su se mnoge cure jednom javile i nikad vise. ja bih kopirala i sredila, ali uvijek mi se nesto poremeti ?!? a sad skoro svi znamo spol i imena. bas ce biti zanimljivo : )))
sunnyday, javi kad budes isla svojima kako podnosis putovanje? ja uvijek moram draminu uzeti, pa ne znam kako cu sada u trudnocu kad mi puno vise toga smeta, a imam tri i pol sata voznje.
Sortiraj odgovore
Najstariji