Bok cure,
Ja na tečaj idem u dom zdravlja idući četvrtak, 2 dana se održava od 15-18h jer mi termin u Petrovoj ne odgovara, dobila sam zeleno svijetlo da krajem 6mj mogu malo na more,jeeej, zadnje tromjesečje više-manje mirovanje. Inače u 7 i 8 mj nema tečajeva koliko sam se raspitala, a u Petrovoj je slijedeći u 2. polovici 9mj ako nekoga zanima. Danas sam dobila radosnicu od bebimila, fora je.
Bila na pregledu, dobila hrpu uputnica, krvna slika i glukoza, kardiolog :(, bebač ima već 600g :), lijepo napreduje, okrenut je na zadak, svaki put se drugačije okrene.
Ovaj vikend kod mene radovi , krečenje pa treba sve pripremiti, ja ću na selo kod bake da ne udišem te boje. Vidjela sam da od četvrtka u kauflandu imaju nešto trudničke robe na akciji ako nekog zanima.
super za pregled!!!! i neka bebac lijepo napreduje.
ja necu na tecaj (samo zicam biljeske) jer mi je dr. sa sv.duha rekao da ce nam dati potvrdu jer sam na mirovanju, a mm zeli na porod.
u kauflanudu su na -25% i kremice za suncanje te proizvodi protiv komaraca. vidjela sam i fora grudnjak za dojenje.
mi smo jucer isto poceli s radovima. neke stvari koje vec godinu dana odgađamo, vrijeme je da sredimo zbog bebe. mm ustemao kablove u zid, mora mi za vikend pomaknuti neke uticnice, za neke moram kupiti zastitu za djecu, jos mi i curka ima neke zahtjeve oko svoje sobe... bit ce radno ljeto : )
iduci tjedan idem na anomaly scan i pitat cu dolazi li u obzir barem vikend na moru pocetkom sedmog mjeseca. nisam ni obitelj vidjela od bozica : / pa da spojim ugodno s korisnim.
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
Tala nadam se da će ti dopustiti more, meni to puno znači da malo napunim baterije prije svega što me čeka. Sad radovi i more, u 7mj planiram kupovati za bebu, a zbog cijele situacije imat ću pred kraj trudnoće hrpu pregleda tako da mislim da će mi ljeto brzo proći.
Pisale ste o bolnicama u Zg, ja moram roditi u Petrovoj, da mi je trudnoća uredna rodila bih na sv. Duhu zbog blizine i pozitivnih komentara, još uvijek ne znam da li ću ići na carski.
Da li mi trudnice imamo nekakva ograničenje sa tim sprejevima za komarce i kremama za sunčanje ili možemo sve normalno koristiti?
Sve trudilice u pripremama, a ja se osjećam ko' invalid. Ništa mi se neda, prvo ljeto bez Splita i mora, vi ne znam ,jeli možete zamislit šta to znači. Ali dosta kukanja. Tila sam vam reći da ovde u Njemačkoj kolica za bebu koštaju cca1000-1300€ , i to BEZ onog jajeta. Nosiljke tj,autosjedalice. Kako imamo psa i on treba svoje šetnje a i živimo u tako reć prirodi , trebamo kolica sa tim amortizerima 😃, Peg Perego i sličan djir su nam u dućanu rekli da nisu izbor za "šumovite putove". Ta šta su se nama svidila su Hartan marka. Ne znam. .. malo pretjerano. ..i šta je meni sad još gore muževi to žele kupiti, a meni je neugodno ispalit, paa oko 1000€ ako se uspije naći preko neta po toj cijeni. Znači. .,ne znam. Umorili su me ti dućani fizički ali bomee i psihički. Muž bi išao i ovaj vikend a mene već panika. I sad već mislim da ću sve preko neta naručit. Jednostavno mi je ovo previše. Iskusne mame recite mi šta vi mislite kupovat, ili 'naslijedit' tj.koliki broj bodića, tutica,tetra pelena...Ja pojma nemam. I kako se uopće oblaci zimska beba. (Kalendarski je jesenska,ali mi smo sredina ,kraj Listopada , za mene je to zima) . I predugi post 😯 nemojte zamjerit šta.
src="https://lbdf.lilypie.com/1GMIp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Pregnancy tickers" /></a>
pale, ne znam za sprejeve za komarce jer ih ne koristim, ali ima neki chicco koji je i za bebe, pa pretpostavljam da mogu i trudnice. vec godinama imamo mrezice na prozorima, a navecer stavim tabletu ako se svejedno nesto uvuklo pri otvaranju vrata. u kauflandu imaju neke tablete bez mirisa.
za kreme sam poslala pitanje nivei (koristim njihove) i napisali su da ih trudnice mogu koristiti.
sony, a polovna kolica preko oglasa?
mislim da je cijena novih mura kolica preko amazon.de oko 400- 500 eura, a ona ti imaju velike kotace, amortizere, duboku kosaru za stvari i na glasu su kao jako kvalitetna kolica.
tala ja sam ti išla sa mm 18-19.5 na trudnički tečaj jer nam vodi patronažna sestra koju znamo..tamo u dom zdravlja Baruna Filipovića.. meni bi isto napisala potvrdu ali mm je baš bio zainteresiran za sve to čut..a imam osječaj da sad još i više pazi na mene..super mi je bilo čut o dojenju neke stvari, a i o porodu..no ti si to već sve prošla.. ako te nešto još zanima, samo pitaj..
PALE Petrova ti je isto dobra bolnica šta god pričali.. od bratića žena je rodila prošle god tamo jer je bila na čuvanju trudnoće, i sutra mi poznanica ide na inducirani porod..
Mislim da se to zadnje vrijeme malo sve promijenilo sa bolnicama, svakako da se može desit težak porod i komplikacije, ali vjerujem da sad dosta paze zbog medija i svega što se izdogađalo.. meni je samo bitno da naprave sve što mogu, i da se ponašaju ljudski..a ostalo je na nama..
ja bih isto htjela cuti vise o dojenju. sada citam ovo sto mi je dostupno na netu. ja sam svoju curku rodila u zadru, ali nesto se zakompliciralo samnom i odmah sam otisla u zg u bolnicu, a ona je ostala dolje, tako da ju skoro nista nisam dojila, a ovaj put bih bas htjela. makar izdajati, pa davati svoje mlijeko na bocicu.
dobijete li na trudnickom kakvu preporuku (ili to ne smiju) oko kremica za bradavice, sesirica, je li potrebno odmah kupiti i nositi u bolnicu izdajalicu ili se ceka ako bude problema?
i kakva je danas praksa oko pupka?
nema kupanja dok ne otpadne, ali cime se tretira? neki kazu octanisept, neki spominju neki prasak, drugi kazu ne diraj i pusti da se susi, stavljati sterilne komprese preko ili ne?
Ma nebi nekako polovna (ništa loše ne mislim ) već prvo nam je pa ajde kao... baš ću sad pogledati za tu marku preko amazona. Šta imate vi od robice, niko ništa ne piše 😔.
src="https://lbdf.lilypie.com/1GMIp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Pregnancy tickers" /></a>
sony ja ti još nemam ništa posebno..imam par bodića i jedne hlačice što smo dobili kad su naši saznali da sam trudna..i ja sam kupila dvije majičice sa dugim rukavima i čarapice..nekako mi je sad sve ljetno pa čekam da dođe jesensko i zimsko..tetra pelene ću uzet jedan paket od 10kom..mislim da mi više od toga ne treba..bočice i to ću uzet onaj početni avent-ov paket u kojem dođe i dudica..mislim da mi je za prvih tjedan dana to sasvim dosta,ionako neću forsirat dudu ako ću dojit..od ostale robice ću vidjet što mi šogorice imaju a da mi se sviđa.. što se tiče oblačenja, ima iskusnijih koje će ti odg, ali mislim da ti ne treba sad ne znam što posebno, ionako ne smiješ prvih dva tjedna van baš..a kad ideš van, ovisno o vremenu..to ti ne bih znala jer to ne znam ni ja...svuda pišu da ti je 10-tak bodića i benkica dovoljno..onih malih kad se tek rodi..a za kasnije možeš i muža poslat da kupi..
Tala koliko se sjecam, dakle iz 2012 god, za pupak je bilo tako da se ne smije kvasii dok ne otpadne. Povremeno sam morala ocistiti, ne znam jel sa hidrogenom ili necim drugim ne sjecm se, a svaki dan se treba naprasiti i staviti sterilna gazica.
Sony ja imam 20 tetra pelena, treba ti jer se sporo suši u jesen-zimu. E sad sto se robice tice tu ti nikako ne treba puno u istoj velicini jer bebe to stvarno jako brzo izrastu. Ja cu uzeti samo par malenih bodica ili benkica, cisto da imam za prvih mjesec dana. U principu od svega po par komada, u jednoj velicini. Skafander od 3 do 9 mjeseci, kapicu, i mislim da je to to.
Sortiraj odgovore
Najstariji