Sony E da, bebu sam za van oblacila ovako : pelene, siroko povijanje, hulahopke,hlače, bodi, majica, jaknica (gornji dio trenerke) i kapica. Onda je fino umotas u dekicu pa je stavis u onu kosaru od kolica koju zatvoris da ne piri. To je bilo za jesen, za zimu sve to plus skafander pa fino pola sata oblacenja i pola sata skidanja kad se ide u kratku setnjicu
Jos se sjecam kad smo izlazile iz bolnice (jesen) ja pitam sestru jesam spakovala dovoljno robice ona je rekla da i nije dovolno, tj da mi fali ili jaknica ili deblja dekica tj jorgančić.
to je maxi cosi mura, imas s tri ili cetiri kotaca.
mi jos nismo slozili ormar, pa pisem napamet sto imam u vel. 56. i 62.:
hulahopke- imam samo dvoje vel.62., trebaju mi jos koje jer se cesto uprljaju ako pelena propusti
gegice/tajice sa stopalima- imam oko 5 komada
normalne hlacice deblje- oko 5 komada
carapice i termo carapice- imam mozda 10ak pari
dugi rukav body benkice u vel. 56. i 62.- 10 komada
deblje majice, plis- imam samo 4 za sada, mislim uzeti jos koju
tutice, sve u jednom- oko 7 komada
kapice- imam dvije tanke, nemam ni jednu debelu pletenu s podstavom
skafander/mucasto toplo odjelce/podstavljena vreca za kolica- nemam, nadam se dobiti : )
od ostalog imam 4 dekice ( i previse)
jednu posteljinu (trebam jos najmanje jednu)
tetra pelene- imam 10-12 komada
krpice za bljuckanje/pranje- 2 paketica iz konzuma
igracke- sve
dudice- dvije MAM 0+
kozmetika- mustela za guzu i kupanje (i neke uzorke koje sam dobila)
viper/lezaljka- to sam dobila, ne bih kupovala
pelene- svima sam rekla da ako nesto misle kupiti neka to budu pelene vel. 3. i 4. tako da vec imam zalihu pampers /puffies/violeta
najvise mi stvari zapravo fali za mene (grudnjak za dojenje, piđama za bolnicu, chicco ulosci nakon poroda, krema za bradavice, jastucici za grudi.....)
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
Javit ću ja što su na tečaju rekli za pupak i dojenje. Ja moram kupiti izdajalicu da osiguram da imam mlijeka tih 10ak dana dok ne budem s a bebom,ali mislim ako je sve ok da nije potrebna i uvijek se može naknadno kupiti, mojim prijateljicama nije trebala. Ja ću kupiti neku kvalitetniju, mislim od aventa. Za pupak sam čula da trebaju sterilne gaze, komprese i da je super octanisept, nema kupanja dok ne otpadne.
Robicu još nisam kupovala, osim nekih sitnica, ali baš kako ste rekle 10ak bodija i 20ak tetra pelena, koje pamučne hlačice, benkice...
Nama su za pupak rekli da se ne tretira ničim..niti se praši ni ista..dok sam ne otpadne..nema kupanja nego suho kupanje..za guzu se ne koristi nista od kremica nego ona najobicnija pavloviceva..čak su rekli da ni kod prematanja ne koristiti u početku vlažne maramice nego samo sa gazicom i vodom prebrisati.
Sto se tiče dojenja,ako se doji(a u bolnicama to sad svi prakticiraju) izdajalica ne treba..ako zatreba,u bolnici se koristi njihova(mozda se moze i vlastita,nemam pojma)..ugl pokažu i izdajanje rukom koje je kao najbolje..šeširiće izbjegavat jer ne dođe dovoljno mlijeka bebi,osim ako nekome jako curi mlijeko pa beba nemoze sve uzet onda se preporučuju šeširići..ne preporuča se mazat bradavice ičim osim majčinim mlijekom..ako budu ispucale i malo krvi,to kao za bebu ne smeta nista..pokazali su i metodu dojenja na cjevčicu..ne znam kako bih to objasnila.. To je mislim sve sto su nam rekli sada..
Sorry na dugom postu al valjda sam pomogla koga zanima
Hej curke! Dok citam sad vas tek sad vidim i kuzim da ama bas nista ne znam. Majko mila, kakvo pucanje bradavica? djizzz hehehe , ja jos nista nemam niti od robice niti od stvari, za kolica niti pogledala, sve si mislim ima jos vremena. Termin je 11.11.pa ne zurim, ali sad kad vidim kako sam tupa, morat cu pisati salabahtere da sve to upamtim :)
ovo je super korisno!
pale, samo i ti napisi. informacija nikad dosta : )
ja malo rezuckala u vrtu. sad cekam da mm napravi veceru i jedan cu sladoled uzeti da se pocastim.
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
Ja si mislim dojenje je lako haha stavis bebu ona uzme i cica, na kraju i to nesto komplicirano.. Jaooo, nemojte zamjerit. Prva mi bebica pa nista ne kontam.. Hehehe
Hvala na odgovorima ☺. Samo da imam približnu sliku u glavi koliko čega. Trebam počet malo po malo sada pribavljat stvari. Dobila sam danas testèrice od Welede. .. za bebu i mene i baš sam sretna. Prvo nešto dobiveno. Hahaha ps.da vidila sam da je ono maxi cosi, i ako onda na 4 kola. misno mi izgledaju ona na 3 😂 ali cijena je puno prihvatljivija u odnosu na Hartan.
src="https://lbdf.lilypie.com/1GMIp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Pregnancy tickers" /></a>
Ivcy sad si me podjetila kako sam reagovala na prvo dojenje, kao nije to nista, a niko mi nije rekao da dojenje boli, tj da se maternica skuplja dok beba vuce. A boli isto kao trudovi, zato je dobro dojiti jer se materica prije vrati u normalu. Tad sam pomislila da neke zene ne doje zbog toga jer boli, osim ako nemaju mlijeka naravno. A rokade (ispucale bradavice) se dobiju kada beba previse vuce da navuce mlijeko, onda se moze posluziti sesiricima da manje boli i prije zarastu rane. Tako je bar u OS ne znam odakle si ti Crna191 ali izgleda da je to sve drugacije od bolnice do bolnice.
Hej curice, ja nikako do kompa...imala gužvu oko Faksa, uglavnom privela ga kraju, diplomirala.i sad kao da nemam dosta toga,upisala bi dalje? Šta mislite ću moći bebača i Faks spojiti? Ugl.idem kod ginica u 9, pa mi držite figice! Htjela sam sve pohvaliti, vi ste počele već i kupovati, i znate što sve znači, ja ništa, ko pala s Marsa..Zvali su me od 13-17.6, idem u Opatiju na tečaj , pa ću vam svako večer pisati što smo učili :)))))) pozdrav.....
p.s.-što mislite o Joolz kolicima?
pps-i da , prije ginića, idem do matičara...vidjeti kada ima termin.:)))))
kissss
GogyRi
Sortiraj odgovore
Najstariji