Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Hanić
    23. Ožujak 2016. 11:29

helouu...
    Srecice kako je tebi kombinirani besplatan? imaš dopunsko ili? ne znam pitam... ja ga plaćam oko 350 kn(vađenje krvi) jer žene ispod 35 godina nemaju besplatno pošto nije obavezan, one iznad 35 ga ne plaćaju...

tala
    23. Ožujak 2016. 11:34

hanic, super si me podsjetila. 
    ja isto nemam dopunsko. bas ga placala do sijecnja, a nisam htjela produziti.
    koliko znam, sve pretrage i hospitalizacije koje se ticu trudnoce su besplatne?

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

tala
    23. Ožujak 2016. 11:35

a ako npr. slomis ruku ili nogu i moras na operaciju ili budes u bolnici par dana, to normalno placas jer se ne tice trudnoce : ) 
    jesam dobro pohvatala?

Srecica25
    23. Ožujak 2016. 11:42

Nemam dopunsko, nisam ga uplatila duze od godine dana. Ne znam, meni nitko nije nista naplatio, imam ispod 35god, ali samo mi je receno da izvadim uputnicu za kombinirani  i nitko me nije nista pitao. Uzv mi je doktor napravio u sklopu pregleda i isto mi nije nista preko toga naplatio, iako je privatnik. Nemam pojma stvarno

• Hanić
    23. Ožujak 2016. 11:49

jesi tala dobro si pohvatala... ni ja nemam dopunsko al oko trudnoće ne placam nista ...još si važem i razmišljam dal da ga uzmem, to me više muž mrda da si uplatim...

Srecica25
    23. Ožujak 2016. 11:52

Citala sam cure da svakako i slucaju kad se ne radi o trudnicama, kao sto je tala navela ovaj slucaj da naprimjer padnes i slomis ruku, svakako hospitalizacija i pretrage i sve sto moze biti trosak prema zakonu ne moze biti naplaceno vise od 3000  kn. Ako je trosak iznas 3000 nije bitno jer je to maximum koji mogu naplatiti

• Hanić
    23. Ožujak 2016. 11:52

e srecice onda nemam pojma, ni meni nebu uzv ništa košto, a ginić (socijalni) mi je reko za vađenje krvi da se plaća oko 350 kn, i da se plaća išla ja vadit krv u bolnicu ili privatno, da je u bolnici možda 20-30 kn jefinije nego privat al nek odem privat da će se bar prema meni ponašat ko prema čovjeku..., eto točno tim rječima...
    zato te i pitam jer mi niš nije jasno hehehe :D

Croheidi
    23. Ožujak 2016. 11:58

Meni se isto čini kako se kombinirani plaća. Inače dopunsko u trudnoći nije bitno za uobičajene stvari vezano za T.

tala
    23. Ožujak 2016. 12:02

meni je moja privat. gin. isto rekla da sve mogu raditi na uputnicu, pretrage u lab, briseve..., ali za kombinirani jedino ne jer se svugdje placa. : D

dopunsko ne mislim uzimati jer sam ga placala cijelu godinu nizasto.
    ja sam alergicna na paracetamol, to je uzas u trudnoci jer se samo on smije piti. umjesto njega, pila bih ketonal koji obavezno ide na recept i uvijek ga placam u apoteci. kao sto placam i hrpu drugih ljekova: sirup za kasalj, apsirin, pastile za grlo... 

cure, mozete si provjeriti imate li pravo na besplatno dopunsko tj. na teret drzavnog proracuna. tice se primanja u obitelji. treba vam hrpa dokumentacije i naravno, ne straije od 6 mjeseci 

Srecica25
    23. Ožujak 2016. 12:04

Hanic,stvarno nemam pojma sto bi ti rekla. Da li postoji mogucnost da je tvoj ginic pogrijesio? Ne znam zbilja...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.